Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ


Στη λίστα παγκοσμίως των βιβλίων, τα οποία  έχουν μεταφραστεί και μελετηθεί, φιγουράρουν  πρώτα τα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ. Έχουμε προβληματιστεί και σκεφτεί  γιατί ο Όμηρος έχει αυτήν την μεγάλη αναγνωσιμότητα και αναγνωρισημότητα παγκοσμίως;
 Είναι πραγματικά γεγονότα ή μυθοπλασία;
 Ότι και να είναι , λέει αλήθειες με βαθιά νοήματα, τα οποία δυστυχώς δεν διδαχτήκαμε  σωστά ή σχεδόν καθόλου, στα σχολικά μας χρόνια.

Μια ημέρα σερφάροντας στο διαδίκτυο, διάβαζα την εννοιολογική σημασία των ονομάτων Τηλέμαχος,   Αμφίνομος,  Ευρύμαχος κ.λ.π. σε πολιτική σύγχρονη φιλοσοφική  ερμηνεία.  Μου άρεσε και το ανάρτησα στην ιστοσελίδα μου. Μέσα από αυτή την ανάρτηση έμαθα την πραγματική πηγή της προέλευσης της και  έτσι γνωριστήκαμε και στη συνέχεια επικοινωνήσαμε και επικοινωνούμε με την Αστραία και Κλειώ, έχοντας κοινό πλέον στόχο, να κουρνιάσει η Ομηρική Πολιτεία, σε κάποιο μόνιμο χώρο.

Μελετώντας  το βιβλίο της Αστραίας με τίτλο: Οι Άθλοι του Ηρακλή και η αναζήτηση της ελευθερίας, με υπότιτλο Ανατολικός, Ομηρική Πολιτεία γνωρίζω και την ίδια μέσα από τις σκέψεις της και την  ερμηνεία της  πάνω σε  ένα ευρύ φάσμα της Ελληνικής Μυθολογίας και των Ομηρικών Επών.
Η  Αστραία, Μπαλούμη Ευαγγελινή  είναι καθηγήτρια φυσικών επιστημών  από το 2000 και τη χρονιά εκείνη πήρε το πρώτο βραβείο, στο διεθνή διαγωνισμό θεατρικού μονόπρακτου με θέμα από την Ελληνική Μυθολογία με τον τίτλο:
Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
από τη διεθνή εταιρεία θεατρικών συγγραφέων τέχνης και λογοτεχνίας, Ελληνικό τμήμα, Αστόρια, Ν. Υόρκη.
Είναι η δημιουργός της ΙΔΕΑΣ της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ και του Οράματός της σε ένα πολυεπίπεδο  πολύπλευρο και πολυδιάστατο σχήμα και μορφή.
Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε στο διαδίκτυο το Φεβρουάριο του 2008, με σκοπό την παρουσίαση των Ομηρικών Επών, με πρωτότυπο βιωματικό τρόπο, σε μια παράσταση ομηρική, που θα συνέδεε το χτές, το σήμερα και το αύριο, στη διαχρονική ερμηνεία τους.
Οι Άθλοι του Ηρακλή είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς
ΟΜΗΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Ομηρικά Έπη Ελληνική Μυθολογία
Σύγχρονη πολιτική ,φιλοσοφική κοινωνική και αυτογνωστική ερμηνεία και θα ακολουθήσουν άλλα 11 βιβλία.
Τα  έσοδα από το πρώτο βιβλίο της Αστραίας  θα διατεθούν για τη στήριξη της Ιδέας της Ομηρικής Πολιτείας.
Είναι ένα βιβλίο 73 σελίδων με 4 φωτογραφίες, βολικού σχήματος για τον αναγνώστη.
Στο πρόλογο 5 σελίδων περιγράφει το Όραμα της Ομηρικής Πολιτείας και είναι όραμα όλων όσων συνεργαζόμαστε, για να γίνει πραγματικότητα.
Ακολουθεί ένας μικρός πρόλογος για το πώς ο Ηρακλής εκτέλεσε τους 12 άθλους κατ’ εντολήν του Ευρυσθέα και έγινε αθάνατος μαζί με τους 12 θεούς στον ΟΛΥΜΠΟ νυμφευόμενος την ΗΒΗ, την αιώνια νεότητα.
Ακολουθούν οι 12 άθλοι του Ηρακλή, με διαφορετική ορολογία, που την είχαμε διδαχτεί στα σχολεία τελείως πρωτότυπη και πολυδιάστατη.
1.Ο Ηρακλής, το Λιοντάρι και η αναζήτηση της Ελευθερίας
2. Ο Ηρακλής και τα πλοκάμια της Ύδρας
3. Αναζητώντας… ένα όμορφο ελεύθερο ελάφι
4. Ο Ηρακλής και… τα χιονισμένα βουνά
5.Ο Ηρακλής, το δαιμόνιο και … τα άλογα
6.Ο Ηρακλής, ο Λόγος και… η αναζήτηση της Ελευθερίας
7. Ο Ηρακλής στο ΜΑΤΡΙΧ… με τα βόδια
8. Η αναζήτηση της Ελευθερίας, τα αρπακτικά
9. Ο Ηρακλής και … οι συμφωνίες
10. Ο Ηρακλής και…η αναμόρφωση του Εαυτού!
11. Η χώρα των Αμαζόνων και…η Ελευθερία
12. Αναζητώντας την Ελευθερία…στην χώρα του Άτλαντα
Ακολουθεί ο επίλογος με τον Ηρακλή και Οδυσσέα
Ο Ηρακλής με τα δώδεκα αυτά κατορθώματά του ελευθερώθηκε από την κυριαρχία του Ευρυσθέα και γύρισε ύστερα όλο τον κόσμο βοηθώντας τους αδύνατους.
Αστραία σου αξίζουν πολλά θερμά συγχαρητήρια σε σένα και την ομάδα σου, θα γίνουμε πολλοί και έτσι το όραμά σου σύντομα, θα γίνει πραγματικότητα.
Θα το παλέψουμε και σύντομα η Ομηρική Πολιτεία, θα πάρει τη θέση που της αξίζει.

Πάντα μάχιμη, γερή και δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: