Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΩΝ ΓΑΚ MΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΗΛΙΤΣΗ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) Κλαμάτας, προϊσταμένη είναι η συνάδελφος Αναστασία Μηλίτση, εδώ και 20 χρόνια, σύζυγος του δημάρχου Καλαμάτας  και συναδέλφου Παναγιώτη Νίκα. Εκεί είναι ταξινομημένα σε διάφορα αρχεία όλα  τα δρώμενα στο χώρο της Μεσσηνίας, των παρελθόντων χρόνων, σε όλες τις εκφάνσεις του γίγνεσθαι.
Η Αναστασία με τους συνεργάτες της, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, ενημερώνουν, καθοδηγούν, και κατευθύνουν τον οποιοδήποτε μελετητή, ερευνητή, για το θέμα που τον ενδιαφέρει. Αγαπά και βρίσκει αρκετά ενδιαφέρουσα την εργασία της.
  Με τη δική της πρωτοβουλία και των συνεργατών της έχει συνολικά συγγράψει 10 βιβλία, τα οποία έχουν εκδοθεί με τη βοήθεια χορηγών, και του υπουργείου παιδείας , τα οποία χορηγούνται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους μελετητές-ερευνητές-συλλέκτες κ.λ.π.
Ευχόμαστε στην Αναστασία  με την επέτειο των 100 χρόνων των ΓΑΚ, να ναι γερή, δυνατή, και να δημιουργεί τα ωραία έντυπα που μας προσφέρουν ευχάριστα συναισθήματα και συγκινήσεις ,μαθαίνοντας για την τοπική ιστορία και πολιτιστική-πολιτισμική κληρονομιά της Μεσσηνίας.

 Παρουσιάζουμε δύο έντυπα, τα οποία επιμελήθηκε η Αναστασία Μηλίτση και τις ευχόμαστε να συνεχίζει να δημιουργεί ωραία έντυπα, τα οποία χαιρόμαστε και γευόμαστε.
Ο ΡΟΥΧΙΣΜΟΣ
ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ


Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: