Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

BAΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ-ΣΚΟΡΠΙΔΟΧΟΡΤΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Υπάρχουν 3 είδη βαλσαμόχορτου τα οποία εγώ γνωρίζω και τα έχω φωτογραφίσει για να  ενημερώνω τους φιλομαθείς επισκέπτες της ιστοσελίδας μου.Υπάρχει το πολυετές θαμνώδες και τα δύο μονοετή ποώδη.Το θαμνώδες ανθίζει πρώτο το μήνα Μαίο - Ιούνιο, το άλλο ποώδες Ιούνιο Ιούλιο και το τρίτο ποώδες το λεγόμενο καπετούρι Ιούλιο -Αύγουστο.
Για την παρασκευή-χρήσεις του  βαλσαμόλαδου, υπάρχουν αρκετές συνταγές στο διαδίκτυο και δεν θα αναφερθώ σε αυτές.
Θα αναφερθώ στην τυποποίηση και τις εξωφρενικές τιμές που δυστυχώς η οργανωμένη πολιτεία δεν ασχολείται με τα είδη αυτά, ενώ οι φαρμακευτικές εταιρείες από το βαλσαμόχορτο κπαρασκευάζουν φάρμακα και χάπια με αντικαταθλιπτική δράση, ενώ το σκορπιδόχορτο, είναι το πλέον κατάλληλο για την πέτρα στα νεφρά.
Στο δεύτερο ανοιξιάτικο σχολείο της φύσης στον Ταύγετο, θα πρέπει να τονιστεί η σημασία του βαλσαμόχορτου και να ταράξουμε τα νερά, για να ασχοληθούν άτομα με αυτές τις νέες καλλιέργειες, που όπως διαπιστώνετε οι τιμές είναι πολύ μεγαλύτερες, σε σύγκριση με αυτά που γνωρίζουμε στην Ελλάδα.
Η φύση είναι το μεγαλύτερο σούπερ μάρκετ, που δυστυχώς, τα νέα παιδιά  το γνωρίζουν ούτε το φυσικό, αλλά και ούτε το ανθρωπογενές περιβάλλον, το οποί είναι σε χέρια κανιβάλων. Εδώ έχουμε τον παράδεισο και τον κάνουμε έρημο και στο Ντουμπάι την έρημο κάνουν παράδεισο. Ας αναλάβει κάποτε την ευθύνη η οργανωμένη πολιτεία ,γιατί έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα.Το πλούσιο μικροκλίμα-χλωρίδα-πανίδα.


Η ΑΦΙΣΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ  ΠΟΩΔΕΣ ΕΙΔΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟΥ
 ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟΥ,ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΙΟΥΝΙΟ ΙΟΥΛΙΟ

ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟΥ,ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΙΟΥΝΙΟ ΙΟΥΛΙΟ 
 ΤΟ ΘΑΜΝΩΔΕΣ ΕΙΔΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟΥ ΠΟΥ ΑΝΘΙΖΕΙ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ-ΜΑΙΟ-ΙΟΥΝΙΟ
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΙΔΟΣ ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟΥ, ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΑΠΕΤΟΥΡΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΜΩΒΕ ΧΡΩΜΑ.ΑΥΤΟ ΑΣ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ 
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΤΟ ΣΚΟΡΠΙΔΟΧΟΡΤΟ. ΦΥΤΡΩΝΕΙ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ,ΒΡΑΧΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ.
 O OIKOΛΟΓΙΚΟΣ ΘΩΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΔΟΧΟΡΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΙΝΑ
 O OIKOΛΟΓΙΚΟΣ ΘΩΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΔΟΧΟΡΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΙΝΑ
O OIKOΛΟΓΙΚΟΣ ΘΩΚΟΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΠΙΔΟΧΟΡΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΣΤΗ ΛΑΜΠΑΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: