Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ευχαριστήριο στη γιατρό Ντέζη (Ποθητή) Βουτσινά ,του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά.

  ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
 Θαυμάζω, εκτιμώ, και σέβομαι τη γιατρό του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά Ντέζη (Ποθητή) Βουτσινά  για την  ακτινοβολούσα σιγουριά, αυτοπεποίθηση και  ευγένειά της με περιεχόμενο. 
Έχοντας τις γνώσεις της ιατρικής, πήρε την ευθύνη πάνω της, και αντιμετώπισε το καμένο πόδι μου με επιτυχία. Αφιέρωσε εργατοώρες στην θεραπεία του ποδιού μου, ειδικά στις πρώτες αλλαγές, που διαρκούσαν ώρες, σε σύγκριση με το χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Καλαμάτας, που στην διάρκεια της παραμονής μου εκεί 8 ημέρες, δεν έκαναν ούτε έναν καθαρισμό του ποδιού μου και παίρνοντας εξιτήριο, τότε μου πήραν υλικό για καλλιέργεια. Ήταν όλοι τους αδιάφοροι και απόμακροι, λες και ήμουν αόρατος.
 H ΓΙΑΤΡΟΣ ΝΤΕΖΗ (ΠΟΘΗΤΗ) ΒΟΥΤΣΙΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ, ΣΤΗ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΓΛΙΣΧΡΟΥ ΜΙΣΘΟΥ.

Επιστρέφοντας στο κέντρο υγείας Μελιγαλά, πήγαμε  με τη γυναίκα μου, να συμβουλευτούμε τη γιατρό σε ποιο νοσοκομείο της Αθήνας πρέπει να πάμε. Μας καθησύχασε. Έκανε έγκαιρη-έγκυρη διάγνωση-θεραπεία και μας είπε βλέποντας και κάνοντας για λίγες ημέρες. Αφού καθάρισε με σχολαστικότητα και προσοχή το πόδι, κάνοντας τσιμπήματα και κοψίματα με ψαλίδι και  νυστέρι με πόνους ανυπόφορους, πήρε και υλικό από το καμένο πόδι για καλλιέργεια και τελικά με δική της ευθύνη ανέλαβε τη θεραπεία του καμένου ποδιού μου, αντικαθιστώντας την αντιβίωση και τα επιθέματα του νοσοκομείου Καλαμάτας, έχοντας η γυναίκα μου φτάσει στο ανώτερο στάδιο αγωνίας, άγχους, και στρές. Η  ισχυρή αντιβίωση διάρκειας 32 ημερών και η  αντιβίωση της αντιβίωσης σε στομάχι-νεφρά-έντερο, λόγο του  μικροβίου του χρυσίζοντα σταφυλόκκοκου, και ο επιμελής καθαρισμός, από την ίδια και τους συνεργάτες της, οδήγησαν στη θεραπεία του εγκαύματος του ποδιού μου. Στη διάρκεια του καθαρισμού και αλλαγής των επιθεμάτων, έδινε οδηγίες και συμβουλές, στους νέους συναδέλφους γιατρούς που κάνουν το αγροτικό τους,κάνοντας την εφημερία τους.
 Στην τετράμηνη χρονική διάρκεια της θεραπείας μου, γνώρισα πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις. Πρώτα γνώρισα τη γιατρό άνθρωπο, με πολλά ενδιαφέροντα, ευαισθησίες, ειλικρινά συναισθήματα, προβληματισμό, πρωτοβουλία,  αποφασιστικότητα, και στην συνέχεια γνώρισα στη πορεία της θεραπείας,το διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό , του κέντρου υγείας Μελιγαλά, με τους οποίους έχει αργαστή συνεργασία. Εκεί συνάντησα την παλιά μαθητριά μου, του Τρίτου Γυμνασίου Πατρών Αλεξάνδρα Παντελή, που εργάζεται στο κέντρο υγείας Μελιγαλά η οποία και με ενημέρωσε ότι έπεσα σε πολύ-πολύ-πολύ καλά χέρια. Η γιατρός Ντέζη δεν είναι του δήθεν και του φαίνεσται, αλλά του είναι και του γίγνεσθαι, του είναι και όχι του έχειν, γιατί δεν τα παίρνει. Είναι  ήλιος και λαμπάδα που με το άπλετο φως που εκπέμπει, κερδίζει τους ασθενείς της, επικοινωνεί και συνεργάζεται μαζί τους, προσφέροντάς τους  ασφάλεια,  σιγουριά και ολύμπια γαλήνη. Δεν κάνει  καμία διάκριση αν ο ασθενής της  είναι αλλοδαπός, ρομά, έλληνας, μικρός ή μεγάλος. Νοιάζεται, συμμετέχει στο πρόβλημα του ασθενή, τον ενημερώνει, πράγμα σπάνιο σε γιατρό,  και έχει θετικά αποτελέσματα, γιατί διαθέτει εμπειρία, γνώση, θετική αύρα και ενέργεια. Με την εσωτερική-εξωτερική της <ομορφιά>, την αισιοδοξία και το χαμογελό της,  κερδίζει τον ασθενή και του δημιουργεί αμέσως κλίμα εμπιστοσύνης, ότι όλα θα πάνε καλά. Έχει μεγάλη ευαισθησία σε ηλικιωμένους-ες, και πολλές φορές παρότι η λίστα της έχει εξαντληθεί, τους υποδέχεται στο ιατρείο της, προσφέροντας πάντα αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της, με χαρά και ευχαρίστηση.
Όσοι άγνωστοι-γνωστοί με ρωτούσαν ποιος σε παρακολουθεί και τους απαντούσα το όνομα Ντέζη, το στόμα τους έσταζε μέλι από τα καλά τους λόγια. Δεν είναι λίγο πράγμα να σε αποκαλούν με το μικρό σου όνομα, και ειδικά όταν είσαι γιατρός.

Οι δράσεις-δραστηριότητες της σχετίζονται με θετική ενέργεια-σκέψη περικλείοντας την έννοια της αγάπης, του καλού, της προσφοράς στον άνθρωπο, και της αλήθειας. Έτσι βρίσκεται καλά με τον εαυτό της, επικοινωνεί και συνεργάζεται με τους ασθενείς της   και  τους άλλους Ανθρώπους, τη Φύση και το Θεό, με τους 3 πυλώνες της που είναι η Πίστη, το Συναίσθημα και η Λογική.

Τέλος το καλό της πνεύμα   την κατευθύνει-καθοδηγεί σε πράξεις που την εξυψώνουν σε ανώτερες νοητικές σφαίρες, φιλοσοφώντας έτσι για το νόημα και τον σκοπό της ζωής . Είναι καλός διαχειριστής των πάντων και  η διαχείριση  γίνεται με πίστη-συναίσθημα-λογική που την οδηγεί στην ευτυχία, χαρά, δημιουργία, αρμονία, ισορροπία, με τον Εαυτό της, τη Φύση και το Θεό, τους ασθενείς της, και είναι ευχαριστημένη με αυτό που επέλεξε να κάνει, προσφέροντας κοινωνικό έργο, έναντι γλίσχρου μισθού.

 Ανακαλύπτει και ενεργοποιεί τον ήλιο που κρύβεται μέσα της, για να  φωτίζει  στον οποιοδήποτε ασθενή της, τη πληγή του , το μυαλό του, του  ζεσταίνει την ψυχή  του και με την ακτινοβολία  και χαρά που εκπέμπει, του λύνει το πρόβλημα.  Έτσι επικοινωνεί με τους συνανθρώπους της σε δημιουργικές δραστηριότητες, αγάπη, αλήθεια και ειλικρίνεια, πλουτίζοντας συναισθηματικά τη ψυχή της.  Το Αγίασμά της  εξουδετερώνει πάντοτε τις οποιεσδήποτε μικρότητες και κακίες, αντιμετωπίζει  τις καταστάσεις ασθενών της με ηρεμία, διάλογο και κριτική, ώστε στη συνέχεια  οι ασθενείς της να  ηρεμούν,παίρνουν τις σωστές αποφάσεις, λύνοντας το πρόβλημά τους, και  μεταλλάσσοντας τις ανασφαλειές τους  σε υγιή συναισθήματα, .

Η απόκτηση γνώσης είναι αναγκαία, προκειμένου να εναρμονιστεί η ζωή της   με τις μεγάλες  δυνάμεις του φυσικού κόσμου και με τις υπερβατικές δυνάμεις που όλοι οι πολιτισμοί αισθάνονταν, πίσω από το φυσικό κόσμο. Γι αυτό  ακόμη σε αυτή την ηλικία, είναι φοιτήτρια του ανοικτού πανεπιστημίου, όχι γνώση για τη γνώση, αλλά για να την εφαρμόσει στο λειτούργημα που ασκεί, και είναι κεντρωμένη γιατρός. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν πως λειτουργεί η φύση, με τις εναλλαγές της καλές ή κακές  και όχι για να την ελέγχουν και εξουσιάζουν, αλλά για να ζουν αρμονικά μαζί της και  με τους ανθρώπους σε αλληλεγγύη. Και τα καλά δεχούμενα και τα κακά δεχούμενα, αρκεί να τα διαχειριζόμαστε σωστά.

Ήμουν τυχερός στην ατυχία μου και εδώ ισχύει το ουδέν κακόν αμιγές  καλού, γιατί γνώρισα την επιστήμονα –άνθρωπο, που τιμά και σέβεται τον όρκο του Ιπποκράτη.

Χαίρομαι Ντέζη που σε γνώρισα , γιατί έχεις αξίες , οράματα, ιδανικά, και δείχνεις έμπρακτα την αλληλεγγύη-προσφορά σου, σε όλους τους ασθενείς αδιακρίτου προέλευσης, ηλικίας και χρώματος.

Τέλος ευχαριστώ τη συνεργατιδά της νοσοκόμα Έλενα Μπλάνα, το βαλυραίο γιατρό Τάσο Μακρή, τη διεύθυνση, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, του Κέντρου Υγείας  Μελιγαλά. 

Σας ευχαριστούμε όλους και τον καθένα ξεχωριστά  που από το δικό του μετερίζι,  δώσατε και δίνετε τον αγώνα σας, για το καλό των ασθενών και φυσικά το δικό μου, από βάθους καρδιάς και ψυχής, και ευχόμαστε καλή επιτυχία στο κοινωνικό σας έργο, που προσφέρετε.
Ευχόμαστε  σε όλους καλή Τσικνοπέμπτη και καλές απόκριες.

Βαλύρα 12-2-2015

Οικογένεια Γιάννη Δ. Λύρα









Δεν υπάρχουν σχόλια: