Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Είναι σωστό να ξεκόβεις απο τους προγόνους ;


Σωστότατον ! θα απαντήσουν οι χριστιανοί . Διότι , δείτε , οι αρχαίοι μας πρόγονοι ξέκοψαν απο την θρησκεία των γονέων τους και ήρθαν στο ΦΩΣ του χριστιανισμού !
Λοιπόν και εγώ είχα γονείς και παππούδες που ( όπως όλος ο κόσμος ) πήγαιναν στην εκκλησία και ουδέποτε είχαν σκεφθεί οτι αυτή η θρησκεία έχει κάποιο ελάττωμα .
Εγώ όμως ξέκοψα απο τον δρόμο των προγόνων μου και συμπάθησα την Πατρώα Θρησκεία . Σύμφωνα λοιπόν με τους χριστιανούς έπραξα πολύ σωστά !!!
Πέρα απο την πλάκα , το να ξεκόβεις απο τους προγόνους άλλοτε είναι καλό και άλλοτε κακό . Δεν σημαίνει πάντα οτι το να ξεκόβεις απο τους προγόνους είναι "προοδευτικόν" !
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ - ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ :
Απο μικρός θυμάσαι ειδυλλιακές εικόνες :
- Πήγαινες κάθε Πάσχα με τους γονείς στην Ανάσταση ( ερχόταν και ο Δεσπότης ).
- Ο καλοκάγαθος παπάς του χωριού σας μάζευε για κατηχητικό
- Ο δάσκαλος σου ανέθετε απαγγελίες ποιημάτων για τους ήρωες
- Ο θείος σου είχε μπακάλικο και σου έδινε καραμέλες .
Αυτές οι εικόνες χαράχτηκαν βαθιά στο υποσυνείδητό σου . Αισθανόσουν ασφαλής ( τότε) .
Τώρα , στην εποχή της παρακμής και της ανασφάλειας , αποζητάς αυτές τις γνώριμες φιλικές εικόνες : τον παπά , τον  Δεσπότη   , τον δάσκαλο , την εκκλησιά , τους συγχωριανούς σου . Τίποτα δεν θέλεις να αλλάξει . Όλα θέλεις να μείνουν παγωμένα στον χρόνο όπως ΤΟΤΕ !
Κι' όμως ! 'Ολα αυτά που είδες στα μικρά σου χρόνια έκρυβαν τον ΘΑΝΑΤΟ και επώαζαν την παρακμή που ζείς σήμερα :
- Ο αγαθός παπάς έγινε παπάς για τον μισθουλάκο και όχι διότι είχε εντυπωσιασθεί απο την πνευματικότητα του χριστιανισμού .
- Ο Δεσπότης ήταν εγκεκριμένος απο την CIA .
- Ο αγαθός δασκαλάκος ήταν "αγαθός" με την κακή έννοια διότι ( ως σωστός δεξιός ) είχε χάψει το παραμύθι οτι η Αμερική είναι η "καλή" και η Ρωσσία η "κακή" .
- Ο θείος σου ( και ο πατέρας σου ) ψήφιζαν Καραμανλή ( πάντα) χωρίς να αντιλαμβάνονται το χοντρό δούλεμα και τις εθνικές προδοσίες του .
Όλοι αυτοί προετοίμαζαν το χάλι που ζείς σήμερα ! Τίποτα δεν ήρθε ξαφνικά .
Λοιπόν , βγές απο το ευχάριστο όνειρο και δές την σκληρή πραγματικότητα . Εκείνο τα παλιό ειδυλιακό σκηνικό ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ξανάρθει . Ήρθε η ώρα να απογαλακτισθείς και να μπείς στον κοπιώδη κόσμο των μεγάλων . Στον κόσμο όπου όλα τα άρρωστα ( όσο ωραία και αν είναι ) πεθαίνουν και αντικαθίστανται . Ήρθε η ώρα ΝΑ ΧΤΙΣΕΙΣ κάτι καινούργιο που θα είναι  υγιές  ( μέσα  κι'  έξω ) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: