Κυριακή, 10 Μαΐου 2015

Περισσότερο κρέας, γρηγορότερα και φτηνότερα.

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,
Μεγάλες, βιομηχανοποιημένες κτηνοτροφικές μονάδες ταΐζουν υγιή ζώα με αντιβιοτικά φάρμακα για να παράγουν περισσότερο κρέας, γρηγορότερα και φτηνότερα. Αυτή η παράλογη και απάνθρωπη πρακτική δημιουργεί υπερμικρόβια που είναι ανθεκτικά σε αντιβιώσεις και ικανά να μας σκοτώσουν!

Αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη μειώσει κατά πολύ τη χρήση αντιβιοτικών και αυτή τη στιγμή, Υπουργοί της ΕΕ συζητούν την εφαρμογή προστατευτικού νόμου σε όλη την Ευρώπη.   Με ένα νόμο, μπορούμε να καταπολεμήσουμε την κακοποίηση των ζώων και ταυτόχρονα να προστατεύσουμε την υγεία μας. Είναι τόσο προφανές, που ακόμη και τα McDonald’s στην Αμερική είπαν ότι θα σταματήσουν να σερβίρουν κοτόπουλο που έχει εκτραφεί με ορισμένα αντιβιοτικά. Αλλά τα κτηνοτροφικά και φαρμακευτικά λόμπι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν τη νέα ευρωπαϊκή νομοθεσία.  

Υπουργοί απ΄όλη την ΕΕ θα συναντηθούν μέσα στις επόμενες μέρες, αλλά πολλοί από αυτούς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμη τη θέση τους.
Ας συγκεντρώσουμε 1 εκατομμύριο φωνές για να απαγορευτεί η απάνθρωπη και δολοφονική κατάχρηση αντιβιοτικών στις κτηνοτροφικές μονάδες. Αν κερδίσουμε στην Ευρώπη, θα πιέσουμε και σε παγκόσμιο επίπεδο. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το στους πάντες:

https://secure.avaaz.org/el/antibiotics_factory_farms_el/?bYJhijb&v=58021

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκδώσει αυστηρές προειδοποιήσεις ότι τα υπερμικρόβια μπορεί να αχρηστεύουν τη δράση των αντιβιοτικών στην καταπολέμηση ασθενειών όπως η φυματίωση ή η πνευμονία. Μεγάλο μέρος της σύγχρονης ιατρικής βασίζεται στα αντιβιοτικά φάρμακα, από θεραπείες καρκίνου μέχρι και χειρουργεία.  

Οι συνεχείς, μικρές δόσεις αντιβιοτικών δημιουργούν τις συνθήκες για την ανάπτυξη υπερμικροβίων. Και παρόλο που η απευθείας κατάχρηση απ΄τον άνθρωπο επίσης συμβάλει στην αυξανόμενη ανθεκτικότητά τους, οι ποσότητες αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία είναι τεράστιες και δεν έχουν παρθεί επαρκή μέτρα για να μειωθούν (σε ΗΠΑ και Ευρώπη τα 2/3 των αντιβιοτικών χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία!).

Η Δανία, η Σουηδία, η Νορβηγία κι η Ολλανδία έχουν δείξει πως είναι δυνατόν να παράγουμε κρέας με πολύ λιγότερα αντιβιοτικά,
αλλά το κρέας και τα υπερμικρόβια δεν γνωρίζουν σύνορα, γι’αυτό πρέπει να κινηθούμε συλλογικά.  

Πολλοί ισχυρίζονται ότι πρέπει να κλείσουμε τα επικίνδυνα κτηνοτροφεία μια και καλή. Αυτή η νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία θα είναι ένα τεράστιο βήμα προόδου για την μεταχείριση των ζώων και την προστασία της ανθρώπινης υγείας. Αλλά ειδικοί ισχυρίζονται ότι οι Υπουργοί δεν νιώθουν αρκετή πίεση απ΄τους πολίτες – και γι’αυτό πρέπει να αναλάβουμε δράση.  

Υπόγραψε το ψήφισμα και διάδωσέ το – όταν φτάσουμε το ένα εκατομμύριο υπογραφές, θα διεξάγουμε δημοσκοπήσεις και θα συνεργαστούμε με πρωτοπόρες στον τομέα χώρες για να παρουσιάσουμε τις υπογραφές μας απευθείας στην ψηφοφορία της ΕΕ:


https://secure.avaaz.org/el/antibiotics_factory_farms_el/?bYJhijb&v=58021
Εκατομμύρια μέλη του Avaaz απ’όλο τον κόσμο έχουμε επανειλημμένα συσπειρωθεί για την προστασία των ζών, από τις φάλαινες μέχρι τα λιοντάρια. Τώρα ας ενώσουμε ξανά τις φωνές μας για να προστατεύσουμε τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης ιατρικής και να κερδίσουμε αυτή τη μάχη για τα ζώα και για εμάς τους ίδιους.

Με ελπίδα,  
Alex, Allison, Laila, Alice, Antonia, Alaphia, Ricken κι ολόκληρη η ομάδα του Avaaz  

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Απειλή για τη δημόσια υγεία τα ανθεκτικά υπερμικρόβια (Nesbeast.gr)
http://www.newsbeast.gr/health/arthro/770224/apeili-gia-ti-dimosia-ugeia-ta-anthektika-upermikrovia/

Π.Ο.Υ: Σοβαρή απειλή η ανθεκτικότητα των υπερμικροβίων (Ελευθεροτυπία)
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=428323

Φόβοι για σούπερ- μικρόβια από τη χρήση αντιβιοτικών στα ζώα (Ιατροnet)
http://www.iatronet.gr/eidiseis-nea/epistimi-zwi/news/30495/fovoi-gia-soyper-mikrovia-apo-ti-xrisi-a...

Φαγητό, κτηνοτροφία και αντιβιοτικά: υγειονομική πρόκληση για τον κλάδο - Food, farming and antibiotics: a health challenge for business (The Guardian)
http://www.theguardian.com/sustainable-business/food-farming-antibiotics-health-challenge-business

Φαρμακευτικά: τα φάρμακα που ταΐζουν στα ζώα και οι επειλή για τον άνθρωπο - Farmaceuticals: the drugs fed to animals and the threat posed to humans (Reuters)
http://www.reuters.com/investigates/special-report/farmaceuticals-the-drugs-fed-to-farm-animals-and-...

Γιατί η ανθεκτικότητα στα αντιβιοτικά πρέπει να αντιμετωπιστεί και στην κτηνοτροφία - Why antibiotic resistance must be tackled at the farm, too (EurActiv)
http://www.euractiv.com/sections/health-consumers/why-antibiotic-resistance-must-be-tackled-farm-too....

Τα KFC δέχονται πιέσεις αφού τα McDonald's απορίπτουν τα κοτόπουλα με αντιβιοτικά - KFC faces pressure after McDonald's says no antibiotics in chicken (Reuters)
http://www.reuters.com/article/2015/03/12/us-usa-antibiotics-yum-insight-idUSKBN0M80B720150312

Antibiotics - Antimicrobial Resistance Briefing (CIWF)
http://www.ciwf.org.uk/research/human-health/antibiotics-briefing-antimicrobial-resistance/

Κάντε δεξιό κλικ εδώ, για να κάνετε λήψη των εικόνων. Για να συμβάλει στην προστασία του απορρήτου σας, το Outlook απέτρεψε την αυτόματη λήψη αυτής της εικόνας από το Internet.Το Avaaz είναι ένα κίνημα 41 εκατ. πολιτών απ’όλο τον κόσμο
το οποίο αγωνίζεται για να διασφαλίσει ότι οι απόψεις και οι αξίες των λαών του κόσμου όχι μόνο ακούγονται, αλλά και διαμορφώνουν παγκόσμιες πολιτικές αποφάσεις. (Η λέξη ‘Avaaz’ σημαίνει ‘φωνή’ ή ‘τραγούδι’ σε πολλές γλώσσες.) Τα μέλη του Avaaz βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη και η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και λειτουργεί σε 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες εκστρατείες του Avaaz εδώ, ή ακολούθα μας στο Facebook και το Twitter.

Λαμβάνεις αυτό το email επειδή στις 2015-03-06 υπέγραψες το ψήφισμα "" χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση email: ilur87@otenet.gr.
Για να βεβαιωθείς ότι τα emails από το Avaaz εμφανίζονται στα εισερχόμενά σου, παρακαλούμε πρόσθεσε το avaaz@avaaz.org στις επαφές σου. Αν θέλεις να αλλάξεις το email σου, τη γλώσσα ή άλλα στοιχεία σου επικοινώνησε μαζί μας ή αν θέλεις να σταματήσεις να λαμβάνεις emails κάνε κλικ εδώ.


Αν θέλεις να επικοινωνήσεις με το Avaaz, παρακαλούμε μην απαντήσεις σ’αυτό το email. Αντ'αυτού, γράψε μας μέσω αυτής της σελίδας: www.avaaz.org/el/contact ή πάρε μας τηλ. στο +1-888-922-8229 (ΗΠΑ). 

Δεν υπάρχουν σχόλια: