Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2015

1970-71 ΣΤ,1974-5 ΤΑΞΕΙΣ Ε,ΣΤ.ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΕΝΤΕΑ ΣΤΑΣΙΝΟ,ΑΝΤΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟΥ.

TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Σήμερα με συνάντησε ο Αναστάσιος Σιάγκρης και με ενημέρωσε για το θάνατο του δάσκαλου ΠΕΝΤΕΑ ΣΤΑΣΙΝΟΥ, που υπηρέτησε στη Βαλύρα και μου έδωσε το τηλέφωνο της κόρης του Φανής. Τηλεφωνώντας της με ενημέρωσε ότι ο πατέρας της  απεβίωσε φέτος, στις 21 Αυγούστου 2015. Έχουμε ηθική υποχρέωση αντί μνημόσυνου να του κάνουμε αυτό το  μικρό αφιέρωμα, ο οποίος μας βλέπει τώρα από ψηλά και χαίρεται,γιατί άφησε στους μαθητές του, το έργο του άξιου παιδαγωγού και εκπαιδευτικού.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογενειά του και τους οικείους του.
Νιάτα, ομορφιά, μαθητές χωρίς προβλήματα. Η εποχή της αθωότητας. Ο χρόνος κυλά γρήγορα. Νοσταλγικά τα μαθητικά χρόνια, των παιδικών μας χρόνων. Σήμερα οι εικονιζόμενοι μαθητές έκλεισαν τα πενήντα τους χρόνια.Δέκα μαθητές και εννέα μαθήτριες, φωτογραφίζονται το 1975 μαζί με τους δασκάλους τους  Χρίστο Γεωργακόπουλο και Πεντέα Στασινό.Οι πιο πολλοί είναι γονείς και γεύονται τα χτυποκάρδια, γιατί τα παιδιά τους βρίσκονται στη θέση τους. Ο Αέναος κύκλος της ζωής, τον οποίο θα πρέπει να γευόμαστε και χαιρόμαστε. Άλλωστε η ζωή είναι μία, και μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
Ευχόμαστε στους πενηντάρηδες πλέον μαθητές, να είναι ευτυχισμένοι δημιουργικοί και οι δυσκολίες της ζωής να τους κάνει πεισματάρηδες λέγοντας, ότι μπόρα είναι και θα περάσει. Να μην τους πάρει η κάτω βόλτα και να είναι αισιόδοξοι
Καλημέρα σας όπου και αν βρίσκεστε, και σας εύχομαι τα καλλίτερα, σε προσωπικό, οικογενειακό, οικονομικό, και συναισθηματικό επίπεδο.

ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, 
ΦΕΙΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, 
ΚΑΠΟΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, 
ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (ΙΕΡΕΑΣ), 
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,
 ΛΑΝΤΖΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.
ΜΕΣΑΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,
 ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ,
 ΝΤΟΥΡΑΜΑΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, 
ΠΕΝΤΕΑΣ ΣΤΑΣΙΝΟΣ (ΔΑΣΚΑΛΟΣ),
 ΜΠΟΥΡΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, 
ΓΡΙΒΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, 
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΔΑΣΚΑΛΟΣ).
ΚΑΤΩ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
ΚΑΡΥΔΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ (ΡΟΖΥ), 
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, 
ΤΣΑΜΗ ΜΑΡΙΑ, 
ΑΛΕΞΙΑ ΜΠΑΛΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
 ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ, 
ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ ΕΥΤΥΧΙΑ, 
ΜΠΑΚΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ. 
1970-71 ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ.
ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΕΛΕΝΗ ΚΑΠΡΑ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΠΕΝΤΕΑΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΘΑ

ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ*
ΤΣΙΛΙΚΑ ΚΩΝ\ΝΑ
ΤΖΑΛΑΒΡΑ ΓΡΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΕΡΜΗΓΚΑ
ΑΘΗΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΤΗ*
ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ
ΝΤΟΥΡΑΜΑΚΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΜΠΑΚΑ ΜΑΡΙΑ
ΦΕΙΔΑ ΕΛΕΝΗ
ΣΟΦΙΑ ΤΣΑΜΗ
ΚΑΡΥΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΚΟΤΣΙΟΡΗΣ*
ΤΡΙΤΗ ΣΕΙΡΑ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΒΑΣ
ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΜΠΟΒΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΔΗΜΟΣ
ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΙΕΡΕΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ)
ΜΠΑΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ\ΝΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΕΙΡΑ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΑΙ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ

*ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΞΕΝΟΙ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΙΔΙ ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΥ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΒΑΛΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 2 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΕ ΑΛΙΑΚΜΩΝ,ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΑΜΙΣΟΥ

Όλοι νοσταλγούμε τα παιδικά μαθητικά μας χρόνια, γιατί ζούσαμε την εποχή της αθωότητας και ανεμελιάς, και φρόντιζαν άλλοι για μας.Τότε οι γνώσεις της μάθησης γίνονταν και το το σχολικό κήπο, που υπάρχει φωτοαντίγραφο των πράξεων του κοινοτικού συμβουλίου Βαλύρας, γιατί υποστήριζαν τη μάθηση και γνώση των φυσιογνωστικών μαθημάτων αφενός, αφετέρου μπαίναμε από μικροί στο επιχηρείν πουλώντας τα προϊόντα του κήπου του σχολείου στους πελάτες αγοραστές των διερχόμενων τραίνων, ή εξασφαλίζαμε το φαγητό και καλλωπισμό  με χρώματα και αρώματα. 
Τώρα σχολικά εγχειρίδια, αναλυτικά και ωρολόγια  προγράμματα συνεχώς αλλάζουν προς το χειρότερο και όχι το καλλίτερο . Το μαθαίνω από το ξέρω απέχουν πάρα πού και διαπιστώνετε, από τα φετεινά θέματα θετικής κατεύθυνσης στη βιολογία, μαθηματικά, φυσική. Αυτό οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει μια συνέχεια στη γνώση από το δημοτικό στο γυμνάσιο, λύκειο ,πανεπιστήμιο. Έχει απαξιωθεί  το τεχνικό -επαγγελματικό λύκειο, το ΣΕΠ ψυχορραγεί, οι υποψήφιοι δεν  γνωρίζουν τις δεξιοτητές του,  και είναι συνεχώς μπερδεμένοι και απροστάτευτοι.Πρέπει κάποτε να σμίξουν όλα τα κόμματα-ΟΛΜΕ-ΔΟΕ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, να συζητήσουν από κοινού τι είδους παιδεία-εκπαίδευση χρειαζόμαστε και όχι κάθε νέα κυβέρνηση να γκρεμίζει ότι έχει φτιάξει η προηγούμενη.
Πρέπει η εκπαίδευση και παιδεία μας να έχει οράματα, αξίες και ιδανικά και οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται να είναι στοχευμένες και με χρονικό ορίζοντα

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ,
ΕΚΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1974
ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΑΝΩ ΣΕΙΡΑ
ΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΑΝΘΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΩ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΠΟΤΣΙΚΑ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΥΔΗ
ΑΝΤΩΝΙΑ ΦΩΤΕΙΝΟΥ
ΦΑΝΗ ΠΕΝΤΕΑ
ΑΝΝΑ ΚΑΠΟΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΑΚΡΗ
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΩΤΗ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΘΙΣΤΟΙ
ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΙΔΑΣ
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΟΥΡΙΚΑΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΝΤΟΥΡΑΜΑΚΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΕΚΟΣ*
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ*
*Οι 2 τελευταίοι έχουν αποθάνει καθώς και ο δάσκαλος Χρίστος Γεωργακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια: