Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΕΡΙΜΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΙΣ ΜΟΝΕΣ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Είμαστε ανθρωποι του δήθεν και του φαίνεσται και όχι του είναι και του γίγνεσται. Αυτό αποδεικνύεται από το ότι δεν σεβαστήκαμε την κληρονομιά που μας άφησαν οι προγονοί μας, χιλιάδες χρόνια πριν.
Τα 5 παλιά  καλντερίμια που οδηγούσαν από τα χωριά Νιοχώρι, Δανηλέίκα, Κροντηρέ, Βαλύρα, Λάμπαινα, Αρσινόη, Αρχαία Μεσσήνη προς τις μονές Βουλκάνου Μεσσηνίας, καταστράφηκαν από τον πρώην μητροπολίτη Μεσσηνίας και έγιναν ασφαλτόδρομοι, χωρίς να αντιδράσει κανείς. Ευτυχώς έμεινε ένα κομμάτι το οποίο παλιά καθαρίσαμε με τον Παντελή Οικονόμου πριν αφήσει τον κόσμο τούτο, το φωτογράφισα  , για να μας θυμίζει τα αγώγια του δεκαπενταύγουστου, την κάθοδο της εικόνας, και την κληρονομιά που καταστρέψαμε.
Ο  λαμπαινέοι παλιοί μαθητές μου στο Μελιγαλά Αντώνης Σκαρμέας, Περικλής Καλογερόπουλος, Δημήτρης Οικονόμου, θέλουν να πάμε να καθαρίσουμε τα πέτρινα αλώνια που είναι αρκετά και να τα φωτογραφίσουμε.
Επίσης τα 3 αδέλφια Χαντζή παιδιά του Γεωργίου έχουν κτήμα με πηγή νερού,δεξαμενη, αλώνι, το οποίο θα πάμε να φωτογραφίσουμε.
Αξίζουν συγχαρητήρια στους λαμπαινέους που φροντίζουν, διασωσουν και προβάλλουν την πολιτιστική-πολιτισμική κληρονομιά της περιοχής μας.Δεν υπάρχουν σχόλια: