Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΩΝ ΛΑΓΚΑΔΙΝΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Στις 19-12-2015 έγινε  η ετήσια γενική συνέλευση και  ο απολογισμός  δράσης του Δ.Σ.,όπως γράφει η παρακάτω πρόσκληση και το πρόγραμμα. Είχαν καλέσει και τους φίλους-συνεργάτες. Μεταξύ αυτών και μένα. Ήταν μια συγκινητική βραδιά γιατί παρουσίασαν και τις δράσεις που έγιναν στη Μεσσηνία. Εκεί συνήντησα και το Μάκη Παπούλια που έχει την επιχείρηση Αρκαδιανή, στο Ψάρι Τρικολώνων.
Ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Τσιαούσης παρουσίασε την ΚΟΊΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΌΚΟΥ στην Εύα Μεσσηνίας, η οποία κτίστηκε το 1811, μέσα σε 36 μέρες, από Λαγκαδινούς μαστόρους.
Ψάχνοντας αρκετό καιρό στους συλλέκτες τηλεκαρτών βρήκαμε τις κάρτες του ΟΤΕ,που απεικονίζουν απο τη μια πλευρά την Κοίμηση της Θεοτόκου, και από την άλλη το χωριό Εύα Μεσσηνίας, που βρίσκεται η εκκλησία.
Συγχατήρια στο νεοεκλεγέν συμβούλιο καλά εργα και καλές γιορτές.Παρουσιάστηκε και η ενοριακή  εκκλησία της Βαλύρας, η οπία είναι και αυτή έργο των λαγκαδινών μαστόρων.
 Στη συνέλευση συμμετείχαν με την παρουσία  τους σημαντικοί  ανθρωποι του πολιτισμού, όπως ο Άγγελος Δεληβοριάς, ο Σπύρος Μερκούρης, ο Νίκος Τάτσης, η Σοφία Χηνιάδη-Καμπάνη κ.α. καθώς και μεγάλου αριθμού μελών και φίλων πραγματοποίηθηκε χθες το βράδυ η ετήσια Γενική Συνέλευση. Μετά τον πλούσιο απολογισμό που παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο των ΑΝΘΕΩΝ Γιάννη Τσιαούση, ακολούθησε η βράβευση του γλύπτη Μ.Κάσση για την προσφορά του στην ελληνική τέχνη και η προβολή της ταινίας του Α. Αντωνόπουλου "Στο διάβα των Λαγκαδιανών μαστόρων"!

 
ΒΑΛΥΡΑ
ΒΑΛΥΡΑΔεν υπάρχουν σχόλια: