Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016

ΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ,ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ- ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ,ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 21-1-2016

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Χτες συμμετείχα στο συλλαλητήριο για το νέο ασφαλιστικό-φορολογικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Μέτρησα περίπου 110 πανώ και φωτογράφισα μερικά.Το συλλαλητήριο είχε συμμετοχή, παλμό και φαίνεται απο το παρακάτω φωτορεπορτάζ.
Η Ελλάδα είναι ο παράδεισος αλλά διοικείται από πολιτικούς χωρίς πολιτική. Από το νεοσύστατο ελληνικό κράτος χάθηκε το παιχνίδι όταν οι πολιτικοί επικράτησαν των στρατιωτικών.Ο πυλώνας της ανάπτυξης είναι η γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, με την πλούσια χλωρίδα (δεύτερη παγκοσμίως μετά τη Μαγαδασκάρη) και σπάνια ποικιλότητα πανίδας.

.Ο κόλπος του Αμβρακικού, οι λίμνες της Αιτωλοκαρνανίας με τα νερά του Αχελώου, οι εύφορες πεδιάδες της Δυτικής Πελοποννήσου ,από την Κόρινθο μέχρι τα Φιλιατρά, ο Μεσσηνιακός κάμπος με τα 2 ποτάμια συνεχούς ροής Πάμισο και Άρι, που χύνονται στη θάλασσα, θα μπορούσαν να θρέψουν ολόκληρη την Ευρώπη. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει επιστημονικές μελέτες ανάπτυξης και όταν τα 2 μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν τη χώρα χρωστάνε και της Μιχαλούς, πως να πάει μπροστά αυτός ο τόπος.
Γιατί δεν γίνεται από κοινού με όλους τους φορείς η συζήτηση για το φορολογικό ασφαλιστικό, γιατί τα τελευταία 7 χρόνια ο λαός υποφέρει και είναι πλέον ανελαστικός, φτάνοντας στα οριά του.
Πρέπει να βρεθούν λύσεις γιατί ο κόσμος υποφέρει πραγματικά, το μέλλον είναι αβέβαιο και όλοι μιλούν για ανάπτυξη ,η οποία δεν έρχεται, και το επιστημονικό προσωπικό λακάει στο εξωτερικό για αναζητηση καλλίτερηςτύχης..
Στην πορεία συνάντησα και το συνάδελφο Κ.Κ.που είχαμε υπηρετήσει πρωτοδιοριζόμενοι στο Μελιγαλά.Το χαρήκαμε είπαμε τα παλιά και δώσαμε συνάντηση για την ερχόμενη εβδομάδα.
Μου έκανε την ερώτηση γιατί φωτογραφίζω τα απορρίμματα και του απάντησα ότι αυτό είναι απαράδεκτο, για αθρώπους που παλεύουν για τα δίκια τους, αλλά δεν σέβονται το περιβάλλον. Η τελευταία φωτογραφία τά λέει όλα.

Κοινό μέτωπο για επιβίωση του επιστημονικού δυναμικού της χώρας – Οι επιστημονικοί φορείς ένωσαν τις  δυνάμεις τους  στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 21/6 κατά του νέου ασφαλιστικού-φορολογικού!

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος.
Ενώνουν τις δυνάμεις τους για κοινό αγώνα οι επιστημονικοί φορείς της χώρας μας, ενάντια στις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, καθώς τυχόν εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο νόμου θα εξοντώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και θα οδηγήσει σε αφανισμό το επιστημονικό δυναμικό του τόπου.

Κατά τη διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου των επιστημονικών φορέων που διοργανώθηκε νωρίτερα σήμερα στα γραφεία του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), 
μίλησαν ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός,  ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κων/νος Κόλλιας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων/ νος Λουράντος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης, η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γιώργος Ρούσκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ευθύμιος Πρεκετές, το μέλος της διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Διονύσης Γκούτης, η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Φιλένια Σιδέρη, ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιάννης Μαρμαράς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος Δημήτρης Γαβαλάκης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Γιώργος Χριστόπουλος. 
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός επεσήμανε ότι οι επιστημονικοί φορείς δίνουν κοινό αγώνα για την επιβίωση. Για να μη μείνει η χώρα χωρίς επιστήμονες, καθώς με την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων –που οδηγούν σε πληρωμές φόρων και εισφορών της τάξης του 90% εώς140%- οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναγκάζονται να μεταναστεύσουν.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος, τόνισε πως με τα όσα προβλέπονται δεν υπάρχει δυνατότητα επιβίωσης και θα επέλθει μεγάλη υγειονομική κρίση στον τόπο.
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος Βασίλης Αλεξανδρής δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει χωρίς καμιά αναλογιστική μελέτη και τόνισε πως εκ των πραγμάτων –λόγω φυσικής αδυναμίας- δεν θα καταβάλλονται οι προτεινόμενες εισφορές.
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κων/νος Κόλλιας είπε πως δεν μιλάμε για ασφαλιστική μεταρρύθμιση –όπως παρουσιάζεται- αλλά για φοροεισπρακτική και κεφαλικό φόρο.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κων/ νος Λουράντος, χαρακτήρισε το προσχέδιο νόμου αντιδημοκρατικό, φοροεισπρακτικό, τιμωρητικό, άδικο, που ενισχύει τη φοροδιαφυγή.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Θανάσης Κατσίκης επεσήμανε ότι το εν λόγω ασφαλιστικό δεν θα προσφέρει λύση, αλλά θα αυξήσει την ανεργία και θα πλήξει τις νέες γενιές.
Η πρόεδρος του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου Αθηνά Τραχήλη υπογράμμισε πως δεν μιλάμε για μεταρρύθμιση, αλλά απορρύθμιση, δηλώνοντας ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν θα επιβιώσουν…
Ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Γιώργος Ρούσκας δήλωσε ότι «δεν μπορούμε πλέον να επιβιώσουμε και για αυτό και εξεγειρόμαστε».
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ευθύμιος Πρεκετές, τόνισε πως όταν φτάσουν στην εξαθλίωση οι δικαστικοί επιμελητές, το έργο τους θα αναλάβουν εισπρακτικές εταιρίες με μαφιόζικες μεθόδους…
Το μέλος της διοίκησης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Διονύσης Γκούτης, υπογράμμισε πως ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί την ταφόπλακα των ελευθέρων επαγγελματιών και γι αυτό πρέπει να αποσυρθεί.
Η  πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών Φιλένια Σιδέρη δήλωσε πως με τα προτεινόμενα μέτρα εξοντώνονται οι μικρές επιχειρήσεις και το νομοσχέδιο έχει καθαρά αντι-αναπτυξιακό χαρακτήρα.
Ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Γιάννης Μαρμαράς είπε με έμφαση πως αν εφαρμοστεί το εν λόγω ν/σ θα σαρώσει όλη την αγορά…
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος Δημήτρης Γαβαλάκης τόνισε πως η συγκεκριμένη πρόταση νόμου στοχεύει στην περαιτέρω φτωχοποίηση και  έχει αντιπαραγωγικό και αντιαναπτυξιακό χαρακτήρα.
Τέλος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνικών Γιώργος Χριστόπουλος χαρακτήρισε απαράδεκτη την υπερβολική αύξηση των εισφορών και τόνισε πως υπερφορολόγηση και φοροδιαφυγή είναι «αδέλφια».

Οι εκπρόσωποι των φορέων κάλεσαν όλους τους αυταπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστημόνες αλλά και όλη την κοινωνία να αντιδράσουν στο προτεινόμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να συμμετέχουν στην πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι επιστημονικοί φορείς την Πέμπτη 21/1 στις 11:30πμ στα Προπύλαια.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ..

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ.
ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: