Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΦΥΛΛΟΧΩΜΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Ας μας ενημερώσει κάποιος υπεύθυνος από το δήμο Αθηναίωντι γίνεται με τα φύλλα και τα κλαδιά, από το κλάδεμα των δένδρων.Αξιοποιούνται ή πανε στα αζήτητα;
Στην Αθήνα φωτογράφισα το κόψιμο των κλαδιών της μουριάς.Διαπίστωσα ότι τα φύλλα είναι στα αζήτητα, γιατί θα μπορούσαν να αποτελούσαν  τροφή για διάφορα είδη ζώων, για δημιουργία φυλλοχώματος, ή και τέλος για βιοκαύσιμο. Αντι λοιπόν να αξιοποιεί ο δήμος την πρώτη ύλη , εισάγουμε φυλλόχωμα από το εξωτερικό και για εμάς δυστυχώς, τα πετάμε στους διάφορους ΧΥΤΑ.
Εκτός και υπάρχει ειδικό μεταφορικό μέσο που μεταφέρονται και αξιοποιούνται, οπως προανέφερα παραπάνω.Ένα μεγάλο πρόβλημα που θα πρέπει να λυθεί είναι και η βιομάζα των κλαδιών της ελιάς. Χιλιάδες τόνοι ξύλα και φύλλα της ελιάς καθε χρόνο κόβονται στη συγκομιδή του ελαιοκάρπου, και ο κάθε παραγωγός μετα τη συγκομιδή τα καίει. Κάποιος φορέας θα πρέπει να δημιουργηθεί για να μαζεύει όλο το υλικό και να παράγει φυλλόχωμα και βιοκαύσιμο, και να υπάρχουν θέσεις απασχόλησεις και εργασίας.
Πρέπει να ξυπνήσουμε, πριν είναι αργά.Να μην περιμένουμε να έρθει η ανάπτυξη από τον ουρανό, και να μην μιζεριάζουμε, αποδίδοντας ευθύνες σε άλλους και δεν είμαστε υπολογοι στους εαυτούς μας, και να μην τα περιμένουμε όλα από το κρατος.
Περιμένω απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς του δήμου Αθηναίων. ΡΑΔΙΚΙ ΤΑΡΑΞΑΚΟ
Δεν υπάρχουν σχόλια: