Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ,ΑΡΧΕΙΟ ΣΤΑΘΑ ΑΦΡΟΥΛΑ.ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


H Γεωργία Μπουρίκα το καλοκαίρι που μας πέρασε ,  μας έκανε μια ευχάριστη έκπληξη. Μας έδωσε φωτογραφίες μαθητών-μαθητριών του δημοτικού σχολείου Βαλύρας, παρελθόντων ετών και  άγνωστης χρονολογίας. Οι φωτογραφίες αυτές προέρχονται από το αρχείο της αείμνηστης δασκάλας Αφρούλας (Αφροδίτης) Σταθά, όταν υπηρετούσε στο δημοτικό σχολείο Βαλύρας. Η Γεωργία  την οποία και ευχαριστούμε, φρόντιζε τη δασκάλα μέχρι την τελευταία της πνοή, η οποία μας βλέπει από ψηλά και χαίρεται.

Οι φωτογραφίες έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους φωτογραφισμένους, γιατί ζούσαν την εποχή της αθωότητας κάνοντας όνειρα για το μέλλον.
Αφού τις σκανάραμε, μετά άρχισαν τα δύσκολα. Προσπαθήσαμε σε συνεργασία με το Γιώργο Λιοντήρη και τον παλιό μαθητή μου Γιάννη Λινάρδο να ταυτοποιήσουμε τα πρόσωπα . Δεν τα καταφέραμε για όλα τα πρόσωπα, γιατί ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Όποιος από τους φωτογραφισμένους γνωρίζει τα πρόσωπα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί, μπορεί να μας τα στείλει για να προστεθούν, ή μπορεί και να έχουν γίνει λάθη για κάποια ονόματα.
Ευχαριστούμε τη Γεωργία Μπουρίκα για αυτήν τη χειρονομία της και η Αφρούλα χαίρεται για τη μεγάλη προσφορά στους τότε μαθητές-μαθητριές της.

   Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΝΟ ΚΑΙ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΛΑΝΟ

 
 ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ:
(από αριστερά) Γεωργία Κατσαμπάνη (δασκάλα), η κόρη της Ολυμπία,
Ευτυχία Κυριακοπούλου (δασκάλα), Ζαχαρούλα Θεοδωροπούλου, Δήμητρα Λινάρδου, (πίσω της) Ευσταθία Μπουζαλά,
Βασιλική Τσέκου, Παναγούλα Καυκούλα (πίσω της  ?),Ελένη Φειδά και πιο πίσω Ευσταθία Τσιάμη, Μαρία Φωτεινού,Ελένη ΣταθουλοπούλουΓιώργος Λιοντήρης (πίσω του Τάκης
Κατσαμπάνης), Αγλαϊα Σταυριανοπούλου (πίσω της ?), (πίσω αριστερά από Παναγ. Καυκούλα ) Τάκης Ιωάννου,Γιώργος Σταυριανόπουλος, Θανάσης Χατζής και Ελένη Φιλίππου.
(πίσω δεξιά από Αγλαϊα Σταυριανοπούλου) Αριστείδης Λιοντήρης, Ηλίας Ιωάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: