Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

9η ΕΚΘΕΣΗ ΛΑΚΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 7-12 Μαρτίου 2016

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Έλαβα πρόσκληση για την 9η έκθεση λακωνικών προιόντων στο Σύνταγμα, στο μετρό της Αθήνας, 7-12 Μαρτίου 2016.
Επισκεφθήκαμε την έκθεση και μετά την ξενάγηση-περιήγηση-φωτογράφιση-αγορά προιόντων δίνουμε συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές.
Θα σταθούμε εκτός των άλλων που είχαν στην έκθεση λακωνικών προιόντων,  στη μερμελάδα από φραγκόσυκο,τα θεραπευτικά φαρμακευτικά φυτά και ειδικά στο βαλσαμόχορτο, το σαπούνι, τα οποία στη Μεσσηνία η φύση τα δίνει απλόχερα,αλλά δεν τα αξιοποιούμε.
Τα τουριστικά περίπτερα των δήμων Σπάρτης-Μονεμβασιάς είχαν πληροφοριακό υλικό και  χάρτες, και σε άλλο περίπτερο είχαν έντυπο υλικό με βιβλία που αναφέρονται στηντοπική ιστορία της Λακωνίας.
Στην ξενάγηση συνάντησα τον Παναγιώτη Θωμόπουλο καθώς και το βαλυραίο απόγονο που διαμένει στη Σπάρτη Χρίστο Καρακίτσο, του Δάσκαλου Δημήτρη Καρακίτσου.

Τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές και να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση και για τους άλλους νομούς της Ελλάδος.
Η Ελλάδα μας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία δυστυχώς ακόμη δεν έχουν αξιοποιηθεί. Είμαστε ο παράδεισος, γιατί παγκοσμίως είμαστε η δεύτερη χώρα μετά τη Μαγαδασκάρη με 6500 θεραπευτικά-φαρμακευτικά-τροφοφάρμακα,από τα οποία ελάχιστα αξιοποιούνται.
Ευτυχώς που με την κρίση των μνημονίων πολλοί αγρότες, ερευνητικά ιδρύματα, εταιρείες έχουν στραφεί στην πρωτογενή παραγωγή και σε λίγα χρόνια θα ξεφύγουμε από το μαρασμό και τη μιζέρια.Για να γίνουν όλα αυτά θα πρέπει  να νοιαστούν οι πολιτικοί με σωστή πολιτική, επανιδρύοντας τα γεωργικά-αγροτικά σχολεία και στη μεσογειακή διατροφή να χρησιμοποιούνται τα προιόντα από την Ελλάδα μάνα γή.


ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ
ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ -ΕΚΘΕΤΕΣ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΩΜΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΑΦΙΣΑ
Ο ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
ΜΑΓΙΟΒΟΤΑΝΑ-ΤΡΟΦΟΦΑΡΜΑΚΑ
ΑΦΡΑΛΑ ΑΛΑΤΙ ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ
ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ
ΜΑΓΙΟΒΟΤΑΝΑΤΗΣ ΦΥΣΗΣ-ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ-ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΑ-ΒΑΛΣΑΜΟΑΛΟΙΦΕΣ
ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑ
ΠΡΟΙΝΤΑΝΤΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΠΑΣΤΟ-ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ
ΑΡΤΟΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΑΡΤΟΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ
ΕΙΔΙΚΑ ΨΩΜΙΑ
ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ
ΑΡΤΟΣ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΑΡΤΟΥ
ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΚΡΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΚΗΣ ΓΗΣ
ΜΕΛΙ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΑΝΙΑΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ
ΕΛΙΕΣ-ΛΑΔΙ-ΤΥΡΙ-ΨΩΜΙ
ΛΑΔΙ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ-ΒΑΛΣΑΜΟΛΑΔΑ ΚΕΡΑΛΟΙΦΕΣ-ΒΑΛΣΑΜΟΑΛΟΙΦΕΣ.ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 2 ΚΟΠΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΑΚΙ-ΚΕΦΙ- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΨΩΜΙΟΥ -ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: