Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2016

ΒΑΛΥΡΑΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΣΕ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΣΤΕΝΥΚΛΑΡΟ. ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Αποδεικνύεται και φωτογραφικά   οι μαθητές της Βαλύρας  ήταν μια συμπαγή ομάδα. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις 2 φωτογραφίες που είναι διαχρονικές.
Αυτές οι 2 φωτογραφίες διακινούν αναμνήσεις,συγκινήσεις και συναισθήματα, από τη μαθητική σχολική ζωή, των μαθητικών μας χρόνων.
Η ταυτοποίηση των προσώπων για την πρώτη φωτγραφία έγινε απο τη Λιλή Μπακοπούλου του Λεωνίδα, στη χτεσινή συναντησή μας στο σπίτι της στην Παιανία, και συνάντησα τα παιδιά της και 4 εγγόνια της, συζητώντας για τα παιδικά μαθητικά μας χρόνια.Στη δεύτερη τα πρόσωπα ταυτοποιήθηκαν από μένα.
Σύντομα θα αναρτηθούν φωτογραφίες από το προσωπικό της αρχείο, μιας και ήταν άριστη μαθήτρια και παραστάτης, στις διάφορες γιορτές του γυμνασίου Μελιγαλα.
Μήτσος Φειδάς
Γιώργος Γκομέσης
Μαρία Σφήκα
Βούλα Γκομέση
Χάρης Ιωάννου

Χριστίνα Λύρα
Πότα Φειδά
Δήμητρα Γεωργοπούλου
Πατζέχρω Περιβολάρη
Όλγα Μπάκα
Λιλή Μπακοπούλου
Λουίζα Μπακόπούλου
Τασία Γεωργοπούλου
Σταύρος Γρίβας
Γιάννης Μπάκας
Στέλιος Βίγκος
Νίκος Γεωργακόπουλος
 Η ΙΔΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Σπύρος Γκομέσης
Λύρας Γιάννης
Αγγελική Σαυριανοπούλου
Δήμητρα Ηλιοπούλου
Θεώνη Μαρινοπούλου
Χρυσάνθη Σταυριανοπούλου
Λαμπρινή Γεωργκακοπούλου
Κώστας Σφήκας
Δημήτριος Φειδάς
Χρίστος Ράμμος
Αντώνης Μαρινόπουλος 
 Συνεχίζουμε την άναρτηση των μαθητικών φωτογραφιών Βαλύρας, με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών.
Βλέποντας ο κάθε βαλυραίος  τα γνωστά αυτά πρόσωπα, μπορεί  να γνωρίσει την πορεία του καθενός, στο επαγγελματικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, στη Βαλύρα, στην Ελλαδα και στο Εξωτερικό. Υπάρχει αρκετό φωτογραφικό αρχείο μαθητικών φωτογραφιών, το οποίο θα αναρτούμε, όταν είναι ταυτοποιημένα όλα τα πρόσωπα.

Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε να γράψουμε για ορισμένα πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις από τη Βαλύρα. Επειδή δεν είμαστε παντογνώστες, όποιος διαθέτει φωτογραφικό και βιογραφικό υλικό μπορεί να μας το στείλει, και ευχαρίστως θα το αναρτήσουμε, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις. 
Πρέπει η Πολιτιστική-Πολιτισμική Κληρονομιά της Βαλύρας να διασωθεί, προβληθεί για να γνωρίζουν οι επόμενες γενιές, το παρελθόν τους και τις ρίζες τους.
Υ\Σ.Υπάρχουν και τα 2 αδέλφια από Σκάλα, τα αδέλφια Μαρινόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: