Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΣΥΛΛΟΓΉ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΜΠΟΡΙΑ 2016. ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Για τη συλλογή φραγκόσυκου χρειαζόμαστε τα σύνεργα.
Τσιγκλί, πριόνι, σκούπα με χέρι,τελάρο.
Διαδικασία.
Επιλέγουμε την πλάντρα με τα φραγκόσυκα.
 Την καρφώνουμε με το τσιγκλί και την κόβουμε με το πριόνι.
Στη συνέχεια χωρίς να τραυματίζουμε τα φραγκόσυκα, τα αφαιρούμε από την πλάντρα κοβοντάς τα με το πριόνι, στο έδαφος.
Καθαρίζουμε τα φραγκόσυκα με τη σκούπα , για να φύγουν όλα τα φραγκάγκαθα, και στη συνέχεια τα βάζουμε απαλά στην κλούβα.
Τα πλένουμε με νερό για τυχόν φραγκάγκαθα, λόγο πρωινής υγρασίας,  με πίεση του νερού.
Αν τα βάλει κάποιος στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα πριν τα γευτεί, με παγωτό μαζί , είναι πολύ  γευστικότατο.
Προσοχή.Τα φραγκόσυκα μαζεύονται πρωί ή βράδυ με άπνοια και γιατί τα φραγκάγκαθα λόγο πρωινής υγρασίας αποχωρίζονται εύκολα ,απο τα φραγκόσυκα..
 ΠΡΩΤΟ ΒΑΛΥΡΑΙΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ
 ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ , ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ή ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΤΕΜΑΧΙΟ
 ΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ  ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ-ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ
 ΤΟ ΣΕΝΤΟΝΙ  ΜΕ ΣΧΕΔΙΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΙΑ-ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ
 ΤΡΙΤΗ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΧΡΗΣΗ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
 ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ., ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

 ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΑΓΡΙΑΣ ΡΟΔΑΚΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΑΚΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ , ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ
ΕΠΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΒΑΡΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

Ελεύθεροι επαγγελματίες από την Καλαμάτα που συνδυάζουν την εργασία τους με τα φραγκόσυκα!


Για πολλούς το φραγκόσυκο είναι ένα φρούτο ξεπερασμένο ή παρεξηγημένο. Ωστόσο, το «Θάρρος» συνάντησε κάποιους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα την καλλιέργεια του φραγκόσυκου.
Η ιστορία τους ξεκινά πέντε χρόνια πριν, όταν ένας κομμωτής, ο Γιώργος Μπλέκος, ένας πολιτικός μηχανικός, ο Νικόλαος Λαγούδης, μια καθηγήτρια μουσικής, η Μαρία Μπακάλη και ένας επιχειρηματίας, ο Γιάννης Τζανετουλέας, αποφάσισαν να ασχοληθούν εντατικά με την καλλιέργεια του φραγκόσυκου και με βασικό συστατικό το εν λόγω φρούτο να δημιουργήσουν νέα προϊόντα.
Ο λόγος σε αυτούς:

Πώς και πότε αποφασίσετε να ασχοληθείτε με το φραγκόσυκο;
Ακριβώς πέντε χρόνια πριν, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, που δυστυχώς υφίστανται έως και σήμερα, αποφασίσαμε να δραστηριοποιηθούμε στην πρωτογενή παραγωγή.

Είναι η κύρια δουλειά σας αυτή;
Προερχόμενα όλα τα μέλη από τον πολύπαθο τομέα της "παροχής υπηρεσιών", με διαφορετικά αντικείμενα βέβαια ο καθένας, το πρώτο στοίχημα που έπρεπε να κερδηθεί, το οποίο ακόμα και σήμερα αποτελεί προτεραιότητά μας, ήταν αυτό της συνεργασίας ή, καλύτερα, της συνέργειας, της συνδυασμένης δηλαδή δράσης όλων των εμπλεκομένων, με διακριτούς ρόλους και ενέργειες – πρωτοβουλίες, αναλόγως των γνωστικών μας πεδίων.
Εν συνεχεία, το ερώτημα που έπρεπε να απαντηθεί ήταν με τι είδους καλλιέργεια θα ασχολούμασταν.
Δεδομένου ότι όλοι οι συμμετέχοντες στο εγχείρημα αυτό είχαμε την κύρια εργασία μας, έπρεπε να βρούμε μια καλλιέργεια η οποία θα μας απασχολούσε από άποψη χρόνου όσο το δυνατόν λιγότερο, αλλά ταυτόχρονα θα πληρούσε και τα εξής κριτήρια: θα ήταν οικονομική όσον αφορά στην επένδυση, αποδοτική όσον αφορά στο προϊόν, πρωτότυπη και καινοτόμα, συνεπώς ανταγωνιστική.

Μιλήστε μας για το φραγκόσυκο…
Κατόπιν έρευνας, καταλήξαμε ότι ενδεικνυόμενη καλλιέργεια ήταν αυτή του φραγκόσυκου, το οποίο συν τοις άλλοις απαντάται σε όλη τη μεσσηνιακή γη ως αυτοφυές φυτό. Κάπως έτσι προέκυψε και η ονομασία της εταιρείας, η Messinian Agro Choices.
Αρχικά μαζέψαμε όσες πληροφορίες μπορούσαμε μέσω διαδικτύου και εν συνεχεία, με την πολύτιμη βοήθεια και καθοδήγηση συνεργατών – επιστημόνων, όπως γεωπόνων, βιολόγων, μπήκαμε σε καθεστώς συστηματικής καλλιέργειας σε ιδιόκτητες εκτάσεις στη Δάφνη και τη Βαλύρα.
Πρόκειται, λοιπόν, για γραμμική καλλιέργεια, που ευδοκιμεί σχεδόν σε όλα τα εδάφη, από τα πιο φτωχά έως τα πιο πλούσια.
Δε χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα, όπως π.χ. χρήση λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων και θέλει ελάχιστο νερό, κάτι που το καθιστά κατάλληλο ακόμα και για ορεινές περιοχές με ύψος έως 800 μέτρα.
Ευνοείται από τις ακραίες θερμοκρασιακές μεταβολές, για το λόγο αυτό απαντάται στις ερήμους.
Το φυτό παράγει τους πρώτους του καρπούς την τρίτη χρονιά και η απόδοσή του μεγιστοποιείται κατά το 7ο έτος.
Βέβαια, όσο εύκολη είναι η καλλιέργειά του, τόσο δύσκολη είναι η συγκομιδή του, αφού σε ολόκληρη την επιφάνειά του καλύπτεται από ψιλά αγκάθια, τα οποία αποκολλούνται με χαρακτηριστική ευκολία, όπως π.χ. με αέρα. Έτσι, η συγκομιδή του γίνεται κυρίως πρωινές ή απογευματινές ώρες σε καθεστώς άπνοιας, εάν είναι εφικτό.
Επίσης καταλυτικό στοιχείο στην επιλογή της συγκεκριμένης καλλιέργειας ήταν ότι το φραγκόσυκο συμβάλλει στην καλή λειτουργία του οργανισμού, στο πλαίσιο πάντα μια ισορροπημένης διατροφής, αφού, μεταξύ άλλων, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, με υψηλή περιεκτικότητα σε ουσίες με αντιοξειδωτική δράση και βιταμίνη C, βοηθά στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και χαλκό, ενώ μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 βάσει διεθνών μελετών.

Πήγατε ένα βήμα παρακάτω και κάνετε το φραγκόσυκο χυμό. Πώς προέκυψε η ιδέα;
Στην επιλογή της ανωτέρω καλλιέργειας έπαιξε σημαντικό ρόλο, πέραν των ανωτέρω, η δυνατότητα αξιοποίησης όλου του φυτού.
Συγκεκριμένα, τα φύλλα που κλαδεύεις τα χρησιμοποιείς είτε ως μοσχεύματα για νέα φυτά είτε ως ζωοτροφή, αφού βέβαια καθαριστούν πολύ καλά.
Επίσης, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις ως συστατικό σαλάτας (βλέπε τουρσί) ή να τα αποξηράνεις και να τα μετατρέψεις σε αλεύρι.
Από το άνθος του φραγκόσυκου προκύπτει αφέψημα, κοινώς τσάι, που είναι διουρητικό και ενδείκνυται για παθήσεις του προστάτη, σύμφωνα με τη βιβλιογραφία.
Το φραγκόσυκο είναι διάσημο, πέραν των φραγκάγκαθών του, για τα κουκούτσια που περιέχει, από τα οποία με ψυχρή έκθλιψη παράγεται αιθέριο έλαιο με εφαρμογή στην αισθητική προσώπου και σώματος.
Τέλος, από τον καρπό προκύπτουν διάφορα προϊόντα, όπως τεκίλα ή γλυκό του κουταλιού ή μαρμελάδες.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, λόγω του πλήθους των ιδιοτήτων του φραγκόσυκου, αλλά και των παραγώγων του, η πρόκληση της μεταποίησης του φρούτου ήταν το επόμενο στάδιο, στο οποίο έχουμε επικεντρώσει πλέον όλη μας την ενέργεια.
Έχοντας ένα «μοναδικό» φρούτο, κυρίως από πλευράς σύστασης και γεύσης, προέκυψε η επιθυμία δημιουργίας επίσης μοναδικών προϊόντων. Επιθυμία που μετουσιώθηκε σε πράξη φέτος, με τη συνδρομή των συνεργατών μας, οι οποίοι επιλέχτηκαν με γνώμονα την ικανότητά τους στην παραγωγή καινοτόμων προϊόντων. Χαρακτηριστικά αναφέρω την πολυβραβευμένη κα Μπαλαφούτη Γιάννα της Πυλιακής Γης, αλλά και τον κ. Γιαννακόπουλο Αθανάσιο, οι οποίοι ύστερα από επίπονες και μακροχρόνιες δοκιμές κατάφεραν να ικανοποιήσουν τις προσδοκίες μας και σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαθέσουμε ποιοτικά προϊόντα, χωρίς συντηρητικά, όπως: φυσικό χυμό φραγκόσυκου χωρίς πρόσθετη ζάχαρη,
χειροποίητη μαρμέλαδα φραγκόσυκου χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χειροποίητη μαρμέλαδα φραγκόσυκου με κανέλα, χειροποίητη μαρμέλαδα φραγκόσυκου με μήλο & κανέλα, χειροποίητη μαρμέλαδα φραγκόσυκου με φράουλα.

Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί στα προϊόντα σας;
Εδώ θέλω να τονίσω ότι, ενώ είμαστε ακόμα στην αρχή, η αποδοχή των προϊόντων από την ντόπια κοινωνία είναι άκρως ενθαρρυντική.
Τα προϊόντα μας απευθύνονται τόσο σε οικιακούς καταναλωτές όσο και σε super market, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, μπαρ και ξενοδοχεία.
Ιδανικά θα θέλαμε να είμαστε σε κάθε σπίτι, σε κάθε επιχείρηση, ιδίως σε αυτές που ασχολούνται με τον τουρισμό, διότι το φραγκόσυκο είναι ένα φρούτο που χαρακτηρίζει τον τόπο μας.
Θα μας βρείτε σε επιλεγμένες επιχειρήσεις τόσο στην Καλαμάτα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, τις οποίες προκαταβολικά ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Ενδεικτικά:
1. Costa Navarino – Navarino Dunes
2. Elite Hotel
3. Κάβα Χριστόπουλος, Υπαπαντής 1
4. Γιαννίκος – παντοπωλείο , Νέα Είσοδος
5. Bistroteca, cafe – bar
6. Super Market ΜΟΥΡΓΗΣ Α.Ε.
7. Super Market ΤΡΟΥΜΑΝ (Μελιγαλάς)
8. Χριστοφιλόπουλος, cafe, Μεσσήνη.
Ταυτόχρονα, καταβάλλεται προσπάθεια για την προώθηση των προϊόντων στην ελληνική επικράτεια.
Στόχος μας είναι η δημιουργία μιας ευρείας γκάμας προϊόντων, που στο άμεσο μέλλον θα απευθυνθεί και στην αγορά του εξωτερικού. Για να γίνει κάτι τέτοιο πραγματικότητα, όμως, προϋποθέτει:
·ικανή παραγωγή φραγκόσυκου – που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα - ώστε να καλυφθεί η ζήτηση, άρα ανθρώπους νέους ή μη, αγρότες ή όχι, που θα στραφούν σε αυτό το είδος της καλλιέργειας και
·πιστοποίηση – ταυτοποίηση του μεσσηνιακού φραγκόσυκου, σε συνεργασία με τα επιστημονικά ιδρύματα του τόπου μας, κατεύθυνση στην οποία έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα.

Συχνά ακούμε νέους να λένε θα ασχοληθώ με τη γη. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι;
Όσο κι αν είναι δύσκολο, για ανθρώπους νέους σαν εμάς, η πρωτογενής παραγωγή είναι αυτή που θα μας δώσει διέξοδο στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε..

ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ.METΑΦΡΑΣΗ
Τα βοτανικά χαρακτηριστικά του φραγκόσυκο
φραγκόσυκο
Opuntia - ένα πολυετές φυτό που ανήκει στην οικογένεια των κάκτων. Στη φύση, κάκτος που βρέθηκαν με τη μορφή μιας διακλάδωσης θάμνο, απλά αναρριχώμενα φυτά στο έδαφος και τα δέντρα φθάνει τα 6 μέτρα σε ύψος. Τις περισσότερες φορές, το φυτό έχει ένα στρογγυλό, και διακλαδισμένης ζουμερά κοτσάνια. τμήματα στελέχους αποτελείται από μία επίπεδη οβάλ σχήμα, τα οποία είναι διατεταγμένα χωριστά από το άλλο και είναι διαφορετικών μεγεθών. Όλα τα τμήματα τυλιγμένο τρίχες και αγκάθια.
Είμαστε φραγκοσυκιές αγκάθια, τα οποία ονομάζονται glochidia. Αυτά τα αγκάθια είναι τούφες από απότομη, λεπτή, αλλά εύθραυστη τρίχες κυμαίνονται σε εφηβικά areolas. Τα λουλούδια του φυτού αυτού είναι πολύ μεγάλη, υπάρχουν διάφορα χρώματα (κίτρινο, κόκκινο και πορτοκαλί), λάμπει. Τα λουλούδια είναι τοποθετημένα το ένα μετά το άλλο, έχουν μια σειρά από σύντομη στήμονες και pistils.
Ο καρπός της φραγκοσυκιάς - πρησμένα φύλλα, χυμώδη και σαρκώδη. Μέσα από το φρούτο περιέχει σπόρους αποστεωμένη κέλυφος. Opuntia - ένα θαυμάσιο φυτό, επειδή είναι σε θέση να αναπτύξουν τους καρπούς των νέων λουλούδια με τα στελέχη, και ο καρπός μέσα με σπόρους θα είναι απούσα.
Opuntia μπορεί να δει κανείς στις περιοχές της στέπας του Καναδά, της Νότιας Αργεντινή, την Κεντρική Αμερική. Είναι που καλλιεργούνται στο Τουρκμενιστάν, στον Καύκασο, στην Κριμαία.

Διάδοση Opuntia

Opuntia πολλαπλασιάζεται με μοσχεύματα και σπόρους. Μοσχεύματα - ο ευκολότερος από αυτές τις μεθόδους αναπαραγωγής. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να λάβει μοσχεύματα το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, έχουν ριζώσει, και ο χειμώνας κινήθηκε καλά. Τα μοσχεύματα περικοπή πασπαλισμένα με σκόνη άνθρακα συνθλίβονται. Στη συνέχεια πασπαλίζονται μοσχεύματα αφήνεται για 4 ημέρες, έτσι ώστε να στεγνώσει. Για ριζοβολία προετοιμασία πυρωμένο υγρή άμμο. Σε μοσχεύματα δεν θα πρέπει να εκτίθεται σε άμεσο ηλιακό φως. Όταν τα μοσχεύματα να ριζώσει, έχουν φυτευτεί στο έδαφος έτοιμο.
άνοιξη επιλεγεί για τη μέθοδο πολλαπλασιασμού των σπόρων σποράς. Ο καρπός της φραγκοσυκιάς ωριμάζουν 4-6 μήνες μετά την ανθοφορία, και στη συνέχεια από το φρούτο μπορεί να αφαιρεθεί και να σπείρουν τους σπόρους. Η βλάστηση είναι αποθηκευμένα για περισσότερο από 2 χρόνια. Τα συλλεχθέντα σπόροι αφήνονται για 24 ώρες σε ζεστό νερό: είναι απαραίτητο για την καλύτερη σπόρους βλαστήσει. Για σπορά καταλληλότερο θερμοκήπιο με θερμοκρασία όχι χαμηλότερη από 25 βαθμούς Κελσίου. Επιπλέον, στο θερμοκήπιο για να εγκαταστήσετε τους λαμπτήρες φθορισμού. Για τη βλάστηση θα πάρει πολύ χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο, γιατί τα φυτά είναι πολύ ισχυρή και μεγάλη.

φροντίδα Opuntia

Για φραγκοσυκιές και μεγαλώσει και εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η καλή κάλυψη. Αν αποφασίσετε να αναπτυχθεί μια φραγκοσυκιά στο διαμέρισμά του, στη συνέχεια τις γλάστρες σε αυτό το μέρος του φυτού στο παράθυρο νότια και ανατολικά. Αλλά το καλοκαίρι Opuntia χρειάζεται καθαρό αέρα, έτσι ώστε να μεταφέρεται στο δρόμο.
Opuntia φέρνει μεγάλη θερμότητα και απαιτητική για τις συνθήκες θερμοκρασίας. Πότισμα Opuntia είναι μέτρια και μόνο αν το έδαφος στο δοχείο είναι ξηρό. Φραγκόσυκο Μην ποτίζετε περισσότερο από μία φορά το μήνα, δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη "μάθει" την προηγούμενη νερό. Αν οι γλάστρες φυλάσσονται σε χώρο στον οποίο η θερμοκρασία θερμότητας είναι 5 βαθμούς, τότε δεν το Opuntia να ποτίζονται καθόλου. Δεν μπορούμε πολύ συχνά ποτίζονται το φυτό, καθώς θα οδηγήσει στο γεγονός ότι οι ρίζες του θα σαπίσουν.
Από τον Απρίλιο μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου στο έδαφος πρέπει να γονιμοποιήσουν μια φορά το μήνα.
Opuntia δεν ανέχονται τη μεταμόσχευση, αλλά αν είναι απαραίτητο, είναι κατάλληλο μόνο για την άνοιξη αυτής της διαδικασίας. Στην πραγματικότητα, μεταμόσχευση φραγκόσυκα μπορεί να γίνει 1 ώρα σε 3-4 χρόνια. Για μεταμόσχευση θα πρέπει να αγοράσετε ένα μέσο βάθος της γλάστρας, αλλά είναι πολύ μεγάλη. Το έδαφος στην κατσαρόλα πρέπει να προετοιμάζονται εκ των προτέρων: πάρτε το κόκκινο τούβλο, συνθλίβονται με σκόνη άνθρακα, αναμιγνύεται με το έδαφος χλοοτάπητα - και τώρα το έδαφος είναι έτοιμο για μεταμόσχευση.
Opuntia επηρεάζονται συχνά από νηματώδεις ρίζα, λόγω της οποίας πεθαίνει γρήγορα το φυτό. Αυτή η μόλυνση μπορεί εύκολα να ανιχνευθεί, γι 'αυτό το μόνο που χρειάζεται για να δει αν υπήρχε στις ρίζες των φυτών σφαιρικό οιδήματα. Αν είναι, τότε μικροσκοπικά σκουλήκια βρίσκονται στις ρίζες. Για να απαλλαγούμε από αυτά, θα πρέπει να μειώσει τις ρίζες των φυτών για 10 λεπτά σε ζεστό νερό (όχι πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου). Φυτό κολάρο ρίζα δεν πρέπει να πέσει μέσα στο νερό. Στη συνέχεια, βγάλτε τις ρίζες και να τα επεξεργάζονται με σκόνη άνθρακα. Να αποφευχθεί η μόλυνση, οι ρίζες αυτών των σκουληκιών μόνο αποστειρωμένο χώμα πρέπει να αγοράσετε τα φυτά για φύτευση.

Χρήσιμες ιδιότητες των Opuntia
Opuntia είναι ένα φυτό που έχει πολλές χρήσιμες ιδιότητες. Τα λουλούδια και τα κλαδιά της χρησιμοποιούνται σε παχυσαρκία, διαβήτη, έλκη του στομάχου, γαστρίτιδα και δυσκοιλιότητα. Τα φύλλα περιέχουν ασβέστιο και κάλιο στο σώμα μέσω των οποίων διεγείρεται η έκκριση ινσουλίνης. φυτά Τα λουλούδια έχουν μια στυπτική επίδραση, επιπλέον, χρησιμοποιούνται για αιμορραγία ως μέσο το οποίο σταματά το αίμα.
Opuntia χρήσιμο για τους ηλικιωμένους, δεδομένου ότι έχει την ικανότητα να κάνει τους μύες της ουροδόχου κύστης ισχυρότερη. Τα άνθη του φυτού που χρησιμοποιούνται σε διάφορες φλεγμονώδεις διεργασίες. Opuntia αυξάνει την ανοσία και έχει μια επανορθωτική επίδραση σε ολόκληρο το ανθρώπινο σώμα. Opuntia - ένα πρώτο μέσο για την καταπολέμηση δίψα, αφυδάτωση και ακτινοβολία. Το φυτό είναι ένα εξαιρετικό αντιβιοτικό.

λάδι Opuntia
φραγκοσυκιές πετρελαίου αχλάδι λαμβάνεται εφαρμόζοντας τη μέθοδο της εκχύλισης των λουλουδιών του φραγκόσυκο εργοστάσιο αχλάδι έλαια. Σε Opuntia λάδι περιέχει μεγάλες ποσότητες σε οργανικά οξέα, τοκοφερόλες και στερόλες. Λόγω των περιεχομένων του παρόντος λιπαρών οξέων ελαίου, έχει πλεονεκτικές ιδιότητες. Το λάδι της φραγκοσυκιάς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο χρησιμοποιείται σε περίπτωση προβλημάτων με τα μαλλιά και το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καθαρή μορφή ή αραιωμένο. Μπορούν λιπαίνει το στήθος, καθιστώντας πιο ευέλικτη και αυξάνοντας τον τόνο του. Οι ρυτίδες στο πρόσωπο μπορεί να αφαιρεθεί, το δέρμα αλείφεται με λάδι από φραγκόσυκο, αναμιγνύεται με λάδι αβοκάντο.

Η χρήση των Opuntia
εφαρμογή Opuntia
Παρασκευάσματα φρούτων, λουλουδιών, κλαδιά και τις ρίζες της φραγκοσυκιάς έχουν χρησιμοποιήσει καιρό στη λαϊκή ιατρική. Για παράδειγμα, ως κατάπλασμα χρησιμοποιώντας βλαστούς των φυτών, το οποίο έφερε σε σημείο βρασμού και κόψτε κατά μήκος. Opuntia χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του σκορβούτου. Αυτό το φυτό έχει καταπληκτική αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που το καθιστούν πολύ χρήσιμο σε παθήσεις του λαιμού, φλεγμονή των διαφόρων οργάνων του ουροποιητικού και των εντέρων.
Opuntia συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργίας του ήπατος, των νεφρών και της σπλήνας, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο και τη μνήμη. Επίσης, φραγκοσυκιές εξομαλύνει τις μεταβολικές διεργασίες στο σώμα. Βάμμα του βοτάνου βοηθά τους άνδρες να ασχοληθεί με την ανικανότητα.
Opuntia αδυνατίσματος. Opuntia που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, και με μεγάλη επιτυχία. Αυτό κάκτος είναι εξαλείφει το υπερβολικό βάρος όχι μόνο, αλλά παρέχει επίσης το σώμα με όλα τα υλικά που χρειάζεται. Παρασκευάσματα αυτού του φυτού αναστέλλουν το σχηματισμό του λίπους. Opuntia διασπά τα υπάρχοντα λίπη και τους απομακρύνει από το σώμα. Η φραγκοσυκιά περιέχει φυτικές πρωτεΐνες που την εξάλειψη της κυτταρίτιδας και οίδημα. Με αυτό το φυτό παχύσαρκοι, στο γρηγορότερο δυνατό χρόνο να απαλλαγούμε από τα επιπλέον κιλά και δεν βλάπτει το σώμα σας, αλλά, αντίθετα, να βρει τον μόνο μια χάρη.
Βάμμα της φραγκοσυκιάς. Πάρτε ένα κομμάτι αυτού του φυτού, στη συνέχεια, κόβουμε σε κομμάτια και γεμίστε το με βότκα, έτσι ώστε να καλύπτονται πλήρως τα φύλλα του φυτού. Γίνε μέρος 2 εβδομάδες για να εμποτίσουν. Πάρτε αυτό το βάμμα 15 σταγόνες με τα πόδια πονώντας. Θα πρέπει επίσης να εξαπλωθεί τα πόδια της.
έλκη Opuntia και πληγές. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να πάρετε φραγκόσυκο, αφαιρέστε όλα τα αγκάθια και αφαιρέστε τη φλούδα. Έτοιμο γυμνό φύλλο εφαρμόζεται στο έλκος ή πληγή, το έθεσε στην κορυφή των επίδεσμο της. Αυτή η διαδικασία δεν κάνει πάνω από 5 φορές.
Ζωμό Opuntia βρογχίτιδα. Για να μαγειρέψετε, είναι αναγκαίο να ληφθούν τον πολτό της φραγκοσυκιές και το κόβουμε, χύνεται στο ποτήρι γεμίζοντας το με 1/3, τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα 200 ml βραστό νερό. Βάζουμε τα πάντα στη φωτιά για 15 λεπτά. Μετά το στράγγισμα ζωμό πρέπει να ασκηθεί αμέσως χωρίς να αφήσει δροσερό, βρασμένο νερό στον αρχικό όγκο. Πάρτε Το τελικό ζωμό 2 κουταλάκια του γλυκού 4 φορές την ημέρα πριν από τα γεύματα.
Βάμμα του φραγκόσυκο σε κυστίτιδα. Πάρτε 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο οπωροφόρων φυτών και γεμίστε το με βραστό νερό. Αποθεματικό από 7 ημέρες από την έγχυση, χωρίς να ξεχνάμε περιοδικά ανακινείται. Στέλεχος της έγχυσης, πάρτε 2 κουταλάκια του γλυκού, αραιωμένα σε 50 ml νερού, πριν από τα γεύματα τρεις φορές την ημέρα.

Αντενδείξεις για τη χρήση των Opuntia
Από το φρέσκο ​​χυμό του φραγκόσυκο μπορεί να εμφανιστούν κόκκινες κηλίδες, κεφαλαλγία, ναυτία ή εμετό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, πριν την εφαρμογή των παρασκευασμάτων αυτού του φυτού είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε ένα γιατρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: