Στις 17-10-2016 πήγαμε με τον ΙΩΝΑ ΚΕΦΑΛΑ και φωτογραφίσαμε τις δεξαμενές ΑΣΟ (ΣΚΟΣ), και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς σε ΑΡΙ-ΘΟΥΡΙΑ, για να θυμηθούμε τον πλούτο και τη συρρίκνωση- εξαφάνιση των αγροτικών καλλιεργειών. Επιδοτήσεις, ΚΑΠ, κακή πολιτική πολιτικών, εξαφάνισαν καλλιέργειες, καπνού, βαμβακιού, ζάχαρης, ρυζιού, λεμονιών, σταφίδας και πολλών άλλων.Εξαφανίστηκε η ποικιλία του σταφυλιού ΦΙΛΕΡΙ, που ήταν το πιο νόστιμο, (και τα τσάμπουρα κρατούσαν μέχρι και Φεβρουάριο) γιατί με την επιδότηση του ξεκολώματος, βόλευε τους τότε αγρότες, χωρίς να τους έχουν ενημερώσει για το μέλλον της αγροτιάς και των καλλιεργειών..
Στη Θουρία μικρός πήγαινα με το τραίνο με τα αδέλφια μου, στην αδελφή του πατέρα μου Μαγδαληνή, (που ήταν παντρεμένη εκεί με το Διονύση Τσιχριτζή με καταγωγή από Άκοβο, είχε σπίτι και υπάρχει ακόμη απέναντι από την επιχείρηση ΛΑΜΠΟΥ), περπατώντας προσεκτικά περίπου ένα χιλιόμετρο διαδρομή από το σταθμό στο σπίτι. Από το σταθμό μέχρι το δρόμο που συνδέει Μικρομάνη - Θουρία στα παιδικά μου χρόνια, σαν όνειρο,ήταν πολλά κάρα και αραμπάδες (διπλόκαρο) και περίμεναν στη σειρά να πάνε στο οινοποιείο τη σταφίδα.
Τα χωριά ΚΕΝΤΡΙΚΟ, ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ, ΜΕΛΙΓΑΛΑ, ΒΑΛΥΡΑ, ΑΡΙΣ και ΘΟΥΡΙΑ, εκτός από τις σταφιδαποθήκες είχαν και το οινοποιεία, καθώς και σε όλο το σιδηροδρομικό δίκτυο από Καλαμάτα μέχρι και Κόρινθο., μέσο του Πύργου.Αν σκεφτούμε από τότε μέχρι σήμερα την κατάργηση πολλών καλλιεργειών,την αχρήστευση γης από ορυζοκαλλιέργειες, την άμεση ή έμμεση λειτουργία επαγγελμάτων γύρω από τη σταφίδα το αμπέλι ,και άλλες καλλιέργειες, εξαφανίστηκαν ή συρρικνώθηκαν, γύρω τα 250 επαγγέλματα, διαπιστώνουμε τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, αχρήσευση γης και χάσιμο χιλιάδων θέσεων εργασίας και εξαφάνιση επαγγελμάτων. Τα 2 οινοποιεία στη Θουρία-Αρι έχουν το καθένα από 40 δεξαμενές. Στον ΑΡΙ είναι σε ένα κτιριακό συγκρότημα, ενώ στη Θουρία είναι σε 2 και υπάρχουν και 4 μεταλλικές δεξαμενές, γι' αυτό και δώσαμε σημασία στη φωτογραφιση του αριθμού των δεξαμενών. Δεν γνωρίζουμε τη χωρητικότητα τηων δεξαμενών.
Δίπλα στο οινοποιείο του ΑΣΟ στη Θουρία, είναι το εργοστάσιο του Παπαδημητρίου και πιό κάτω το παλιό εργοστάσιο του Λιναρδάκη.
Aν σκεφτούμε ότι σε όλη τη Δυτική Πελοπόννησο, και δίπλα στο σιδηροδρομικό δίκτυο Καλαμάτα-Κόρινθο υπάρχουν σταφιδαποθήκες-οινοπνευματοποιεία διαφόρων εταιρειών , σταφιδαποθήκες στα Ιόνια νησιά ,διαπιστώνεται η μεγάλη μείωση της αγροτικής παραγωγής, η μείωση των εξαγωγών-ΑΕΠ, η μείωση της οικονομίας. Φτάσαμε στον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας,την εισαγωγή λεμονιών από Αργεντινή και πολλών άλλων αγροτικών προϊόντων που κάποτε είμαστε αυτάρκης χώρα και είχαμε μεγάλες εξαγωγές από Μεσσηνία, Κόρινθο. Αίγιο, Άργος, Άρτα. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων με τα μνημόνια, η ανεργία, οι αυτοκτονίες, η μετανάστευση νέων επιστημών, η υποβάθμιση σε δομές και υπηρεσίες, η υπερφορολόγηση, κ.λ.π., δεν οδηγεί στην ποθούμενη ανάπτυξη, και η ΕΛΛΑΔΑ μας δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι σε Δ.Ν.Τ., Ε.Ε, ΘΕΣΜΟΥΣ, και ο λαός της υποφέρει τα πάνδεινα, φτάνοντας στην αποποίηση κληρονομιάς που κάποτε σου έλεγαν να έχεις δικό σου κεραμίδι. Δεν είδαμε από τις διάφορες λίστες ούτε ονόματα, ούτε εισπράξεις προς όφελος του δημοσίου, από την εποχή των μνημονίων και τις τελευταίες κυβερνήσεις που μας έβαλαν στα μνημόνια.
Τώρα μένουν μόνο οι υποδομές που είναι τα κελύφη των οινοποιείων, των παραπάνω χωριών με χιλιάδες λίτρα χωρητικότητα με τις αποθήκες τους, οι έρημοι κατεστραμμένοι σιδηροδρομικοί σταθμοί, οι γραμμές του τραίνου χορταριασμένες, και να διαπιστώνεται το χάσιμο της χρυσής εποχής της σταφίδας ,που είναι απαραίτητη στην αλκαλική μας διατροφή.
Oι κυβερνήσεις δεν είναι ουρανοκατέβατες, εκλέγονται από τον ελληνικό λαό, επομένως έχει ένα ποσοστό ευθύνης και ο ελληνικός λαός με τις επιλογές του.
Πάντως είναι προγραμματισμένα, προαποφασισμένα και δρομολογημένα να φτωχοποιήσουν τον ελληνικό λαό και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα, από τα Ιουλιανά και μετά, και ήταν άδικο να πληρώνουν για τα κοινωνικά φρονήματα των γονιών, τα παιδιά και εγγόνια και να υπάρχουν 6 κατηγορίες πολιτών με βάση τα κοινωνικά φρονήματα.
Η γνώση της ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ και η επαναλειτουργία των ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΗΠΩΝ, πρέπει να γίνει σύντομα πράξη, γιατί ο καρκίνος θερίζει από μικρές ηλικίες.
ΜΑΚΗΝΑ. ΠΡΟΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΙΑ ΜΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΡΕΜΕΝΗ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
EΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΑΚΟΜΗ,ΑΠΛΩΣ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΑΣΟ, ΤΟ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΟΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΒΟΤΡΥΣ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ Σ.Σ. ΘΟΥΡΙΑΣ
ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΤΟΥ Σ.Σ. ΘΟΥΡΙΑΣ
ΟΙ 40 ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ
ΟΙ 4 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ 40 ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
ΟΙ 4 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ 40 ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΘΟΥΡΙΑ
Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 40
ΟΙ 4 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΟΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ Σ.Σ.ΘΟΥΡΙΑΣ
Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΟΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ
ΤΟ ΣΤΟΜΙΟ ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
ΤΑ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΤΑ ΠΑΡΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ
ΟΙ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ.
ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΑΠΟΘΗΚΕΣ
ΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΑΠΟΘΗΚΕΣ
ΟΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟΑΠΟΘΗΚΕΣ
ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 20 ΤΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ
ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ
ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ
Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 40 ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ.
ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ.
ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ.
ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ.
ΣΩΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΗ
ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΛΛΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ
ΟΙ 4 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ
ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ
ΤΟ ΠΗΓΑΔΙ
Η ΡΟΔΙΑ
Ο ΥΔΑΤΟΠΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΙΕΣ
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ
ΤΟ ΖΥΓΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΟ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΑΣΟ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΙΝΑΡΔΑΚΗ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΙΔΟΣ ΛΩΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου