Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

΄Αχαρεις ειδήσεις την κυριώνυμον των Χριστουγέννων



       Τα τηλεοπτικά κυρίως Μέσα, δεν στάθηκαν στο ύψος τους την Ημέραν των Χριστουγέννων αναφορικώς με τις ειδήσεις που προσέφεραν στο κοινόν. Η πρώτη που δεν έπρεπε ούτε ως σκέψη να αναφερθεί ήταν οι «απειλές» του τούρκου Ντενκτάς, υιού του  ψευτοπροέδρου  των κατεχομένων στην Κύπρον, ότι «θα γίνει της Κρήτης» αν υποχωρήσει η τουρκία στο Κυπριακό ή το Αιγαίον Πέλαγος.

Τα θέματα της Ημέρας έπρεπε να ήταν καθ΄ολοκληρίαν εορτάσιμα. Οι πολιτικές ειδήσεις έχουν επιφέρει πορωτικήν τάσην στο κοινόν και το έχουν αποστερήσει κάθε επιθυμίας διαφόρου περιεχομένου ειδήσεων. Το αυτό και με τα εγκλήματα, τις ληστείες, τους θανάτους σε τροχαία και άλλα όμοια. Υπάρχουν  έθιμα σ’ ολόκληρην την Ελλάδα που είναι ενδιαφέροντα. Αλλά και άπειρα θέματα από την ύπαιθρον και τις μειονεκτικές περιοχές, μπορούσε να αναφερθούν ως ειδήσεις εκείνην την ημέραν. Αλλά και  κάθε ημέραν. Προέχει η ανάδυση αυτών των αναγκών  προς κάλυψη βασικών κενών στις αγροτικές περιοχές, παρά η  κατά κόρον αναφορά σε αστυνομικά δελτία ειδήσεων ήτοι εγκλήματα, ληστείες, εν Ελλάδι και τη ξένη.
Η αναφορά δε της αθλιότητας του τούρκου  ήταν άκαιρη και άνευ σημασίας ειδήσεως. Δεν άπρεπε  ουτέ κάν να αναφερθεί.
Η αναφορά στον δολοφόνον της Γερμανίας, που ήταν, που βαδίζει ποιος ήταν, αλλά και  η κατά κόρον προβολή της εικόνας του και προσωπικών του στιγμών ότε ήτο εν ζωή, είναι άνευ  εξηγήσεως. Και συνεχώς τον προβάλλουν!! Τι αποβλέπουν; Δεν είναι καταζητούμενος. Είναι νεκρός. Μη νεκρώνετε και  την πνευματικήν μας υπόσταση.
Ο γερμανό ς υπουργός οικονομικών είναι μισητός στην Ελλάδα, για τις σκληρές θέσεις του αλλά  και  από την άπληστην και αδάπανην δημοσιότητα που του γίνεται από τις Ελληνικές τηλεοράσεις. Γιατί τον παρουσίασαν  και ανήμερα των Χριστουγέννων;; Δεν μας σεβάστηκαν καθόλου.
Το άκρως τετριμμένον και άνευ αντικειμένου ρεπορτάζ της τιμής του Χριστουγεννιάτικου γεύματος, το υπολόγισαν μάλιστα στην τιμήν των 165,95 Ευρώ! αλλά και το γεύμα νεαρών σε εστιατόριον με χρήματα του  παππού, δεν απέδωσεν τίποτε! Μάλλον πικρίες προσεκάλεσε σε όσους δεν ηδυνύθησαν να ευρίσκονται σε ομοίαν κατάσταση, εξ αιτίας των ληστρικών φορολογιών και της ανεργίας, αλλά ίσως και έριδες μεταξύ παιδιών και γονέων ή και παππούδων!    Για την άνευ  αντικειμένου, καθημερινήν αναφοράν της αγοράς τροφίμων, αλλά και για τα εορταστικά τραπέζια, αναφέρω στους ρεπόρτερς, ότι την παραμονήν των Χριστουγέννων, έφαγα κουκιά και μάλιστα από το ψυγείον όπου τα είχα πρίν  δύο έτη φυλάξει!!!!!     Και ευφράνθηκα τα μάλα!!!   Η «ημερομηνία λήξεως» στα προϊόντα είναι πολύ σχετική  ή και σκόπιμος! 
«Πολύωρη»  αναφορά έγινε, ‘όπως άλλωστε καθημερινώς για τη αξιολόγηση! Τι καταλαβαίνει το σύνολον τα Ελληνικού Λαού από το αντικείμενον αυτής της προσπαθείας και το αναφέρουν απαύστως;;
Και  άλλα όμοια άκαιρα,  λόγω της Ημέρας ακούσαμεν, κάτι το οποίον δεν μας ευχαρίστησε καθόλου.   
Είναι μία άποψη για προβληματισμόν των υπευθύνων   ειδήσεων  και των σκηνοθετών.    
Καλή Πρωτοχρονιά «και εν τω μέλλοντι μηδενί χρήσθαι τούτο τω δράματι». 
Μιχαήλ Στρατουδάκης 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω

Ευανθία Λεγάκη είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω