Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΑΛΥΡΑΙΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Η πολύτεκνη οικογένεια του Χρίστου Διαμαντόπουλου έμενε απέναντι απο το παλιό καμίνι, του Βασίλη Σταυριανόπουλου  που σήμερα υπάρχουν τα σπίτια του γιου του Σταμάτη, στην είσοδο της Βαλύρας ερχόμενοι απο Σκάλα.
Ζούσαν σε ένα μικρό ισόγειο πλίθινο σπίτι και βγάζαμε το χαρτζιλίκι μας στο καμίνι του Βάκη (Βασίλη Σταυριανόπουλου), μικροθελήματα, ψαρεύοντας, κυνηγώντας και βοτανίζοντας.Η οικογένεια έφτιαχνε ψαθιά απο μαρίτσα την οποία μαζεύαμε απο τον ποταμό Πάμισο και στη συνέχεια στο ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΤΙ,απολαμβάναμε το μπάνιο με αδαμιαία περιβολή,το ψάρεμα και το κυνήγι με δόκανα , εξασφαλίζοντας το φαγητό της ημέρας σε όλη την οικογένεια.
Πολύ νωρίς η οικογένεια  έφυγε για καλλίτερη τύχη στην Αθήνα. .Ο Χρίστος είχε καλή φωνή και τραγουδούσαμε στο καμίνι,τα τραγούδια της εποχής και  δουλεύοντας για το χαρτζιλίκι μας.
Στην Αθήνα από το φωτορεπορτάζ γεύτηκε τις επιτυχίες του, και συνεχίζει μέχρι και σήμερα.

Με την αδελφή του Δήμητρα είμαστε φίλοι και συμμαθητές και τα λέμε με την οικογενειά της κάθε καλοκαίρι στη Βαλύρα.
Χρίστο σου εύχομαι καλή χρονιά, υγεία, 2017 ευχές και σε περιμένουμε το φετινο καλοκαίρι να μας χαρίσεις τα όμορφα τραγούδια σου.ΟΙ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ  ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟ 1958.ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΣΕΙΡΑ Η ΑΔΕΛΦΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: