Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΤΟ 2017

                                                                            ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Φέτος την  ημέρα των Φώτων και την ημέρα της  γιορτής μου , πηγαίνοντας στην εκκλησία του αγίου Δημητρίου, στην Πανόρμου στους Αμπελόκηπους, άκουσα  τις φωνές 18 παπαγάλων που μέτρησα, οι οποίοι έχουν και φωλιά την οποία και φωτογράφισα , στα δένδρα δίπλα στην εκκλησία. Ρώτησα τον περιπτερά και μου είπε να πάω στο άλσος  στη Μεσογείων δίπλα στις σχολές χωροφυλακής και εκεί υπάρχουν χιλιάδες παπαγαλάκια. Πήγα σπίτι πήρα τη φωτογραφική μου μηχανή για να φωτογραφίσω τα παπαγαλάκια στην Πανόρμου τα οποία λόγο κρύου και χιονιά ήταν όλα μέσα στη φωλιά.
Πηγαίνοντας στο άλσος ο θόρυβος από τις χιλιάδες παπαγαλάκια ήταν δυνατός και απόλαυσα το θέαμα.Τα πράσινα αυτά παπαγαλάκια έχουν προσαρμοστεί στο περιβάλλον της Αθήνας και έχω ιδεί πάρα πολλά στο Ζάππειο και στον Εθνικό Κήπο της Αθήνας.
Στον περσινό χειμώνα δεν είχαμε κρατήσει ούτε ομπρέλα, και φέτος το χιόνι που κράτησε για λίγο στην Αθήνα, έδωσε μια ευχάριστη απόδραση στα γύρω βουνά της Αθήνας, για ψυχαγωγικά παιχνίδια, φωτογράφιση, απόλαυση τοπίου, και φαγητό. Η χιονισμένη ακρόπολη,  ήταν μια φωτογραφία που είχε την τιμητική της στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑ  ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Η ΦΩΛΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΟΡΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ

1 σχόλιο:

Andreas είπε...

Οι πράσινοι παπαγάλοι δεν ήρθαν τώρα αλλά στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ένα αεροπλάνο τους μετέφερε από την Ινδία, τα κιβώτια έσπασαν στο Αεροδρόμιο του Ελληνικού και οι παπαγάλοι βρήκαν νέα σπίτια στα νότια προάστια.

http://popaganda.gr/prasinos-papagalos-athens/