Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ. ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ ;

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
18-2-2017 το μεσημέρι ήμουν στην Ομόνοια και πήγα να πάρω τον ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ και στη συνέχεια το ΜΕΤΡΟ, για να πάω σπίτι μου στους Αμπελόκηπους, μετά την παρακολούθηση μιας εκδήλωσης στη ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ με συρραχίτες φίλους. Σε όλα τα ακυρωτικά μηχανήματα ήταν άτομα που εμπόδιζαν  την ακύρωση των εισιτηρίων. Μου έδωσαν το ενημερωτικό και όταν τους είπα γιατί ο αγώνας σας δεν γίνεται με άλλους διαφορετικούς τρόπους, με λοιδώρησαν, χωρίς καν διάλογική συζήτηση. Προβληματίστηκα από την όλη κατάσταση , ένιωσα αηδία και απαγοήτευση μονολογώντας ποιός έχει το δίκιο και το ίσιο. Φεύγοντας απο αυτούς και χωρίς να ακυρώσω το εισιτήριο,  φωτογράφισα τα 5 πανώ  που ήταν σε διάφορα μέρη του ηλεκτρικού σταθμού.
 Στη συνέχεια με παρακολουθούσαν 3 άτομα με έπιασαν,  και ήθελαν να μου πάρουν τη φωτογραφική μηχανή .
Τους ρώτησα γιατί;
Γιατί μας έχεις φωτογραφίσει;
 Η φωτογραφική μηχανή είναι στην ιδιοκτησία μου και δεν σας ανήκει.
Νομίζω πώς κάνετε λάθος τους απήντησα ΨΎΧΡΑΙΜΑ , και άν πράγματι είναι τα προσωπά σας όπως λέτε ,θα τις διαγράψω, εδώ μπροστά σας. Τους έδειξα τις φωτογραφίες και αφού πείστηκαν, με άφησαν με απειλές, και έφυγα για τον προορισμό μου.
Το συμβάν αυτό δεν το παρουσίασαν τα ΜΜΕ, για το πως φτάσαμε ώς εδώ, ούτε και τα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης . Καίγονται τρόλευ, λεοφωρεία, καταστρέφονται ακυρωτικά μηχανήματα,  η χώρα μας  βουλιάζει, και η κυβέρνηση-αντιπολίτευση κάνουν στραβά μάτια. Δεν μας καίγεται καρφί.
Είναι κρίμα ο αγώνας πάλης να γίνεται με αυτόν τον τρόπο, ενώ η Β ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, προβληματίζει που θα οδηγηθεί η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γίνει ενεργός πολίτης και φυσικά να αναλάβει το μερίδιο ευθύνης που του ανήκει με διάφορους αγώνες πάλης. Πρέπει εδώ και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του.
Πιάσαμε πάτω και συνεχίζουμε να βλάπτουμε τη χώρα με τις απαράδεκτες συμπεριφορές των πολιτικων χωρίς πολιτική, διατηρώντας τα πλουσιοπάροχα προνομιά τους και οδήγησαν τη χώρα από εξαγωγική σε εισαγωγική και αν δεν αλλάξουν πολιτικές και πολιτική θα συνεχίζεται η μετανάστευση επιστημόνων, και θα οδηγήσουν τη χώρα σε φτώχευση, καίγοντας τα όνειρα 2 γενιών.
Η ΠΑΡΑΚΜΗ στο μεγαλείο της σε όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου και ιδιωτικού βίου, όπως έλεγε ένας καθηγητής μου. Όταν η κυβέρνηση δεν υπαρασπίζεται  τα συμφέροντα του λαού της, αλλά προτιμά την καρέκλα και τα προνόμια της, τότε ο λαός αγριεύει και ξεπερνά τα όρια και τις αντοχές του, παρεκτρέπεται, και αλισυδωτά προκαλούνται αυτά τα δυσάρεστα που βλέπουμε και.ζούμε.Το ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ είναι το ΑΒΑΤΟ, για τον αθηναικό λαό και από πάρκο αναψυχής έχει γίνει στέκι πολλών παράνομων δραστηριοτήτων,ειδικά τη νύκτα.Στο ΙΘΩΜΗ ΝΙΟΥΣ χτές υπάρχει ένα άρθρο με τίτλο:ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ που περιγράφει τα αίτια της δημιουργίας τέτοιων καταστροφικών φαινομένων.
Δυστυχώς το βαρέλι δεν έχει πάτο, και θα πρέπει κάποτε να του βάλουμε.
  ΔΥΣΤΥΧΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΜΕ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΡΗΤΟ:
 ΒΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: