Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Η εικόνα του κακού αποκαλύπτεται πλήρωςΑΝΩΝΥΜΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΗΠΑ
 Η εικόνα του κακού αποκαλύπτεται πλήρως
 In English:
http://themillenniumreport.com/2017/01/the-c-i-a-and-deep-state-conspiracy-finally-exposed/
 Πολιτική Έκθεση Πληροφοριών για τους Πολίτες του Κόσμου
 Η εργασία για την εξάλειψη της CIA και την εξάλειψη του κακού της από το πρόσωπο της γης είναι θέμα τόσο σημαντικό για τον Πρόεδρο Trump ώστε κάλεσε τον οργανισμό σε συνάντηση μαζί του μία ημέρα μετά την ορκωμοσία το Σάββατο (2017-01-21). Ήταν πολύ σημαντικό να συναντήσουν οι βαθμοφόροι της CIA το νέο τους αφεντικό. 

 Αν δεν έχετε αντιληφθεί την πλήρη αλήθεια για την σκιώδη κυβέρνηση της CIA και της παγκόσμιας οργάνωσης που διαχειρίζεται και υποστηρίζει, σας προτρέπουμε να διαβάσετε τα σημαντικά άρθρα μας. Αυτά είναι αναφορές πληροφοριών που έχουν δοθεί στην ομάδα του Trump από τη βάση με την πρόθεση ότι οι εκθέσεις αυτές θα διοχετευθούν σε δημόσια κανάλια, από τα οποία εμείς οι άνθρωποι θα μπορούσαμε, να ενημερωθούμε και να μάθουμε. Οι νέοι ηγέτες μας χρειάζονται την υποστήριξη ενός ενημερωμένου κοινού που μπορεί να προέλθει μόνο από μια αληθινή ενημέρωση δια των μέσων μαζικής εναλλακτικής ενημέρωσης.
Προσφέρουμε τώρα αγαπητοί μας πατριώτες, μια σημαντική έκθεση πληροφοριών που πρέπει να διαβάσει ο κάθε πατριώτης. Μόλις διαβάσετε αυτό το υλικό, θα καταλάβετε πλήρως γιατί η φάρσα της 9/11 διαπράχθηκε εναντίον του λαού του κόσμου.

Εδώ είναι
ΤΑ ΟΚΤΩ ΒΗΜΑΤΑ ΤΩΝ “ΑΝΩΝΥΜΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Αποκάλυψη 1: Εμείς οι άνθρωποι έχουμε υποστεί ΝΟΜΙΜΗ πλύση εγκεφάλου
Για να κατανοήσουμε πώς η σκιώδης κυβέρνηση απατεώνων προπαγανδίζει και κάνει πλύση εγκεφάλου στους πολίτες της, σας δώσαμε μια έκθεση πληροφοριών σχετικά με το πώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί «νόμιμη» προπαγάνδα για να σας κρατήσει μακριά από τη γνώση της αλήθειας. Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί από τους πολίτες είναι εντελώς ανίδεοι για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Αποκάλυψη 2: Η παγκοσμιοποίηση είναι ο εχθρός
Ο εχθρός είναι η παγκοσμιοποίηση και οι παγκοσμιοποιητές κρατούν τους πολίτες του κόσμου σε σύγκρουση με τη δημιουργία της ψευδαίσθησης ότι είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Μόλις αντιληφθείτε ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός ενός ειρηνικού, και παραγωγικού κόσμου, μπορείτε να τους εντοπίσετε μέσα στο πολιτικό τους καμουφλάζ, και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους πολιτικούς μας, τους τραπεζίτες, τα Ηνωμένα Έθνη, την CFR, και την Τριμερή Επιτροπή. Τώρα πια πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η συμμορία της Παγκοσμιοποίησης.

Αποκάλυψη 3: Γνωρίστε τα όπλα που οι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποιούν εναντίον μας
Οι παγκοσμιοποιητές χρησιμοποιούν μια ποικιλία από όπλα για να μας κρατήσουν όλους υπό έλεγχο μέσα στην νέο-φεουδαρχική παγκόσμια τάξη τους. Το πρώτο και το πιο εξουθενωτικό όπλο που χρησιμοποιούν εναντίον μας είναι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Στην πραγματικότητα χρησιμοποιούν την δημόσια πρόσβαση της ραδιοτηλεόρασης για να στέλνουν την δηλητηριώδη και παραπλανητική προπαγάνδα τους στα σπίτια μας. Αυτός είναι ο λόγος που είναι τόσο ζωτικής σημασίας το ότι ο Πρόεδρος Trump απευθύνεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πρόκειται για όπλα που χρησιμοποιούνται ενάντια σ’ εμάς τους ανθρώπους.
Αν θέλετε να μάθετε την βαθιά αλήθεια για τα εταιρικής ιδιοκτησίας, υποστηριζόμενα από την CIA μαζικά μέσα ενημέρωσης, αφιερώστε λίγο χρόνο για να μάθετε.
Η χρήση του εκβιασμού είναι ένα όπλο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των μισθοφόρων της παγκοσμιοποίησης που φορούν μια ποικιλία από «στολές» - από τους δημιουργημένους από την CIA τρομοκράτες του ISIS, έως τους Γερουσιαστές και Βουλευτές, την διοίκηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του FBI, καθώς και των Ιπποτών της Μάλτας. Μόλις αυτοί όλοι οι τύποι έχουν μπλέξει με την παιδεραστία, τις δολοφονίες, τα σατανικά τελετουργικά, τότε ελέγχονται εύκολα από την παγκοσμιοποίηση. Αυτά είναι όσα αποκαλύπτονται για την παγκόσμια παιδεραστία και την εμπορία ανθρώπων και έχει γίνει πια φανερό γιατί οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους έρευνες, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου έχουν εξουδετερωθεί με το όπλο των εκβιασμών.

Αποκάλυψη 4: Γνωρίστε τον εχθρό
Είναι ένα πράγμα να λέμε "η παγκοσμιοποίηση είναι εχθρός μας”, αλλά είναι άλλο να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος είναι ο εχθρός αυτός. Έχουμε δώσει στους συμπολίτες μας αρκετές εκθέσεις για το ποιοι είναι αυτοί οι φορείς, και οργανισμοί.
Ο πρώτος και κύριος εχθρός είναι το στρατιωτικό-βιομηχανικό Σύμπλεγμα. Μόλις ξεκινήσετε να διαβάζετε τα άρθρα αυτά, μπορείτε να δείτε πώς οι ίδιοι κακοί «ηθοποιοί» εμφανίζονται κατ 'επανάληψη. Μπορείτε να δείτε ότι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών που συμμετέχουν στο στρατιωτικό βιομηχανικό σύμπλεγμα κατέχουν επίσης τα κανάλια των μέσων ενημέρωσης και ιδιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών. Μπορείτε να δείτε πώς η επιρροή τους καλύπτει όλον τον πλανήτη και «όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη».
Δεν υπάρχει καμία πραγματική είδηση στην τηλεόραση, οπότε διαβάστε τα άρθρα αυτά για να κατανοήσετε σε βάθος ποιος είναι ο εχθρός:
Τώρα που βλέπετε το βάθος των πλοκαμιών του κακού που ρουφάει τη ζωή όλων των χωρών του κόσμου, να συνεχίστε να παρακολουθείτε το κακό τους μέχρι να φτάσετε στην κοιλιά του κτήνους με αυτές τις αποκαλύψεις που αποκαλύπτουν τα εγκλήματα της Highland Φόρουμ, του City του Λονδίνου, του Βατικανού, των Ρότσιλντ και των Ροκφέλερ, της JP Morgan. Ξέρεις... της συμμορίας. Αλλά θα εκπλαγείτε από τις λεπτομέρειες και την ακρίβεια της έκθεσής μας:

Αποκάλυψη 5: Το όπλο μαζικής καταστροφής που σύντομα θα χρησιμοποιηθεί εναντίον μας
Τροφοδοτούμε το Διαδίκτυο όσο καλύτερα μπορούμε με τις εκθέσεις πληροφοριών σχετικά με το πώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι στημένες και το πώς οι παγκοσμιοποιητές θα χρησιμοποιήσουν την κατάρρευση των οικονομιών παγκοσμίως ως έναν τρόπο να τιμωρήσουν εμάς τους ανθρώπους επειδή είχαμε το θράσος να πολεμήσουμε εναντίον τους. Στα πρώτα λίγα άρθρα, παρακαλούμε να μάθετε σχετικά με το ποιοι είναι οι τραπεζο-γκάγκστερς και έτσι θα ξέρετε αυτήν την ομάδα των παγκοσμιοποιητών εχθρών και στη συνέχεια, το πιο σημαντικό, να αρχίσετε σήμερα να προετοιμάζετε την οικογένειά σας για την κατάρρευση των αγορών, η οποία θα συμβεί στην διάρκεια της θητείας του Trump έτσι ώστε οι παγκοσμιοποιητές να κατηγορήσουν την νέα διοίκηση για την τραπεζική δολιότητα και το «στήσιμο» των αγορών. Και έτσι ώστε εμείς οι άνθρωποι να παρασυρθούμε στο ίδιο παιχνίδι απαγγελίας ευθυνών.
Τώρα που είστε πλήρως ενήμεροι για το πώς οι παγκοσμιοποιητές έχουν προγραμματίσει στρατηγικά να αρπάξουν όλα αυτά για τα οποία έχετε δουλέψει, τις συντάξεις, τα σπίτια σας, τις οικονομίες σας και τα χαρτοφυλάκια μετοχών σας, διαβάστε αυτά τα σημαντικά άρθρα σχετικά με το πώς να προετοιμάσετε την οικογένειά σας από το τελικό τους "Κλείδωμα" σε όλη την γη και τους πόρους της. Σοβαρά, κύριοι, έχετε ξεκινήσει την αντικατάσταση των παλαιών χαρτονομισμάτων των 100$ με τα νέα χαρτονομίσματα με την μπλε ρίγα και επίσης έχετε εφοδιαστεί με ασημένια νομίσματα;

Αποκάλυψη 6: Ο βάλτος πίσω από άσχημα κεφάλια των τεράτων
Θα ήθελα να το σκεφτούμε, όπου λόγω της εμπλοκής μας στην προώθηση αυτών των κρίσιμων εκθέσεων των μυστικών υπηρεσιών, ήμασταν όλοι σε θέση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τις πραγματικές μηχανορραφίες του κακού που υπάρχει στον κόσμο. Τα Ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης πήγαν πέρα από την «θεωρία συνωμοσίας» και σας προσφέρουν λεπτομερείς, αξιόπιστες πληροφορίες. Αν δεν έχετε διαβάσει τα άρθρα μας, τότε μπορεί να έχετε ενημερωθεί για τα θέματα αυτά από άλλους δημοσιογράφους που παρουσίασαν αυτό το υλικό στο κοινό τους με τρόπο που θα μπορούσε να έχει απήχηση.
Λόγω της μαζικής, παγκόσμιας αφύπνισης, στη συνέχεια αισθανθήκαμε ότι ήταν καιρός να αποκαλύψουμε τα ειδεχθή τέρατα και ενθουσιαστήκαμε όταν είδαμε πως ο Πρόεδρος Trump καλέστε την CIA το Σάββατο (21.1.17) σε συνάντηση.
ΚΥΡΙΟ ΣΗΜΕΙΟ: Έχοντας υπ΄όψιν τι ξέρετε τώρα για την ατζέντα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης, κάντε στον εαυτό σας αυτή την ερώτηση, μετά την ακρόαση της ομιλίας του Trump στη CIA: Γιατί ο Trump να πάει στη CIA, και όχι στο Πεντάγωνο ή στο Υπουργείο Άμυνας, για να ανακοινώσει την ήττα του ISIS; Απάντηση: Επειδή η CIA δημιούργησε τον ISIS ως έναν τρόπο να διαιωνίσει την διαρκή πολεμική οικονομία της και να κρατήσει εμάς τους ανθρώπους να ζούμε με το φόβο. Ο ISIS θα σταματήσει αμέσως μόλις η CIA σταματήσει να τρομοκρατεί τους Αμερικανούς και τον κόσμο.
Διαβάστε το παρακάτω άρθρο για τη CIA και στη συνέχεια να επιστρέψετε και να ακούσετε την ομιλία του Trump στην CIA. Εσείς αποφασίζετε τι πραγματικά λέει. 

Αποκάλυψη 7: Το Βατικανό είναι η ρίζα του κακού
Δεν εννοούμε έλλειψη σεβασμού προς τη σύνθεση των μελών της Καθολικής Εκκλησίας ή τους Προτεστάντες που στέλνουν τους ηγέτες τους να προσκυνήσουν στον Πάπα, ή προς τον μέσο όρο της εβραϊκής οικογένειας που χρησιμοποιείται σαν ασπίδα για να κρύβουν τις ύπουλες πράξεις των σιωνιστών, ή την κατανυκτική μουσουλμανική θρησκεία η οποία έχει καταληφθεί από ριζοσπάστες ισλαμιστές. Αλλά, αν δεν βγει κανείς να φωνάξει το κακό με τις θρησκευτικές οργανώσεις... τότε ΕΙΣΤΕ ΜΕΡΟΣ του κακού στον κόσμο. Αν δεν φωνάξετε το κακό του Βατικανού, των Σιωνιστών και των ριζοσπαστών ισλαμιστών που κρύβονται πίσω από τη λατρεία σας, τότε είστε υποκριτές με τη θρησκεία σας, τον Θεό, την Θεά, ή τον Σωτήρα.
Οι λύκοι της Παγκοσμιοποίησης αρέσκονται να κρύβονται μεταξύ των ευσεβών προβάτων.
Σας δείξαμε το κακό πίσω από την κρίση των προσφύγων και πώς ωφελείται οικονομικά το Βατικανό. Μόλις διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα δείτε πώς η παιδοφιλία, η εμπορία ανθρώπων, τα εξαφανισμένα παιδιά των προσφύγων, η CIA, και μια ολόκληρη σειρά από ιδρύματα και φιλανθρωπικές οργανώσεις διαιωνίζουν το κακό στον πλανήτη μας.

Αποκάλυψη 8: Η 9/11 ήταν μια Εσωτερική Υπόθεση

Πιστεύουμε ότι η πιο σημαντική έκθεση των μυστικών υπηρεσιών μας προς τους συναδέλφους πατριώτες ήταν εκείνη που παρουσιάστηκε σε εσάς για την 9/11. Αφού έχετε διαβάσει τα προσεκτικά άρθρα που παρουσιάζονται παραπάνω, ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΑ για την πραγματική ιστορία πίσω την 9/11. Ακόμα κι αν νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε, σας παροτρύνουμε να ρίξετε μια ακόμη ματιά στο γιατί αυτή η σκηνοθετημένη επιχείρηση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΑΠ’ ΟΛΕΣ:
 Προδοσία:  Ποιος εκτέλεσε την 9/11 και γιατί;

Μαζί μπορούμε να εξαλείψουμε το κακό.
Εν κατακλείδι, γνωρίζουμε ότι ζητάμε πολλά από εσάς με το να βυθιστείτε σε αυτές τις εκθέσεις. Αλλά πιστέψτε μας, πληροφορείστε καλύτερα μέσω ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης ακόμη και από τον Πρόεδρο και την κυβέρνησή του, που ενημερώνονται από τη CIA και όλες τις συναφείς υπηρεσίες πληροφοριών. Σας ζητούμε να διαδώσετε αυτήν την ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ σε όλο τον κόσμο. Μη διστάσετε να κάνετε βίντεο, να αναρτήσετε οποιοδήποτε αντικείμενο - όλο ή εν μέρει. Παρακαλούμε να κάνετε ό, τι μπορείτε για να πληροφορηθεί το κοινό σας – η οικογένεια, οι φίλοι και οι συναδέλφοι σας - σχετικά με αυτό το κακό.

Ο Θεός να ευλογεί όλους τους πολίτες των Εθνών της Γης που ενώνονται στην κοινή προσπάθεια μας να φέρουμε την Ειρήνη και την Καλή Θέληση σε ΟΛΟΥΣ.
Tου Δημοσθένη Κούκουνα
Παρουσιάζουμε εδώ τους 163 οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, οι οποίοι κερδοσκόπησαν και πλούτισαν επί Κατοχής. Δεν είναι απαραιτήτως όλοι αυτοί μαυραγορίτες. Είναι όμως όλοι τους εκείνοι που δεν δίστασαν να συναλλαγούν με τις Αρχές Κατοχής, αναλαμβάνοντας προμήθειες ή κατασκευές για λογαριασμό τους.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει αφαιρεθεί ούτε ένα όνομα, ο κατάλογος αυτός δεν είναι πλήρης. Τον δημοσιεύουμε λοιπόν μάλλον ενδεικτικά, ώστε να ανιχνεύσουμε κάποια γνωστά ονόματα που απέκτησαν την τεράστια περιουσία τους, ελισσόμενοι επί Κατοχής και εκμεταλλευόμενοι τις περιστάσεις. Την ώρα που άλλοι συνάδελφοί τους πεινούσαν και δυστυχούσαν, που κυριολεκτικά δεν είχαν να θρέψουν την οικογένειά τους, που δεν μπορούσαν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους ή για λόγους αρχής δεν δέχονταν να ασκήσουν το επάγγελμά τους υπό τις συνθήκες αυτές, οι άνθρωποι αυτοί έσπευσαν με περισσή προθυμία να υπηρετήσουν τον κατακτητή ως νεροκουβαλητές.
Εμπορεύθηκαν τη δυστυχία του λαού μας εκείνη την κρίσιμη ώρα. Κατά βάθος δεν είναι οι «έξυπνοι» που κατόρθωσαν να επιπλεύσουν. Είναι οι άτιμοι και οι ανέντιμοι που σε ώρα εσχάτης δυστυχίας δεν αδιαφόρησαν μόνο για τον διπλανό τους που έψαχνε στα σκουπίδια για μια μπουκιά, αλλά του αφαίρεσαν από το λιπόσαρκο σαρκίο του τις ελάχιστες ρανίδες αίματος που του είχαν απομείνει.
"Sponsored links"

Δεν είναι σχήμα εντυπωσιασμού. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι στη χρονική εκείνη φάση καταστροφής και διάλυσης, ο κατακτητής ανέθετε σε κάποιους εκλεκτούς του τις προμήθειες ειδών που χρειαζόταν και τις κατασκευές οχυρωματικών και άλλων έργων που θεωρούσε απαραίτητες. Όταν μιλάμε για προμήθειες ειδών, εννοούμε όλο το φάσμα παραγωγής, διότι ο κατακτητής (επικαλούμενος μάλιστα και το διεθνές δίκαιο) έπρεπε να τραφεί και να ξενισθεί στον κατακτημένο τόπο. Η επιμελητεία των Αρχών Κατοχής θεωρούσε τα τιμολόγια των προμηθευτών (κατά κανόνα υπερτιμολογημένα) και τα υπέγραφε, ώστε να τα προσκομίζει προς εξόφληση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Έτσι συνέβαινε ο πληθωρισμός να διογκούται και το χρήμα να χάνει ακόμη περισσότερο την αξία του.
Κάνουμε μια απλοϊκή περιγραφή της διαδικασίας, η οποία όμως δεν ήταν πάντα έτσι ιδανική.
Είναι γνωστή η περίπτωση μεγαλοβιομηχάνου επίπλων, ο οποίος… επέτυχε να διαφθείρει τους συνήθως άτεγκτους σε τέτοια θέματα Γερμανούς αξιωματικούς της επιμελητείας και μοιραζόμενος μαζί τους τα δυσθεόρατα κέρδη που τόσο ακόπως αποκόμιζε, προμήθευε με έπιπλα για την καθημερινή τους διαβίωση τους Γερμανούς. Π.χ. ερχόταν με μετάθεση στην Ελλάδα ένας αξιωματικός και, με μέριμνα της επιμελητείας, επιτασσόταν το δωμάτιο ενός καλού αστικού σπιτιού και του το παραχωρούσαν για να κατοικεί. Οι «μιλημένοι» της επιμελητείας πήγαιναν πριν για να το επιθεωρήσουν και διαπίστωναν ότι χρειαζόταν καινούργιο κρεβάτι, καινούργιο σαλόνι, καινούργιο γραφείο κ.ο.κ. Στη συνέχεια απευθύνονταν στον Έλληνα επιπλοβιομήχανο και έκαναν την παραγγελία τους για άμεση εκτέλεση. Ακολουθούσε η προσκόμιση του τιμολογίου, το οποίο το προωθούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος για είσπραξη και χωρίς καθυστέρηση εκείνη εξοφλούσε τον λογαριασμό του προμηθευτή.
Αλλά τα έπιπλα της κατάστασης δεν παραδίδονταν παρά μόνο στα χαρτιά, αφού άλλωστε τα έπιπλα της ελληνικής οικογενείας που είχε διαταχθεί να παραχωρήσει το επιταγμένο δωμάτιο ήταν σε καλή κατάσταση. Αυτό γινόταν συστηματικά και έτσι συνέρρεε στα ταμεία του Έλληνα προμηθευτή πλούτος και πάλι πλούτος. Αλλά πλούτος αθέμιτος, ούτως ή άλλως. Οι Γερμανοί «συνεταίροι» έπαιρναν τη μίζα τους και όλα κυλούσαν ομαλά, με μόνιμο χαμένο την Τράπεζα της Ελλάδος που όλο και πλήρωνε. Μέχρι που κάποια στιγμή η ειδική υπηρεσία «εσωτερικών υποθέσεων» της γερμανικής επιμελητείας εντόπισε την απάτη.
Τόσο οι Γερμανοί όσο και ο Έλληνας «συνεταίρος» τους συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στο στρατοδικείο. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ποινές ήταν εξοντωτικές, συνήθως θανατικές, ιδιαίτερα για τους Γερμανούς που ήταν αναμεμιγμένοι. Ειδικά μάλιστα τότε, την εποχή του πολέμου, η χιτλερική Γερμανία είχε εκδώσει έναν ιδιώνυμο νόμο «περί προσβολής της εθνικής τιμής» στο εξωτερικό, δηλ. στις κατεχόμενες χώρες. Όποιος Γερμανός αξιωματικός ή οπλίτης λοιπόν υπέπιπτε σε αδικήματα που διέσυραν τη χώρα του (π.χ. βιασμοί, κλοπές, διαφθορά, απρόκλητες προσωπικές επιθέσεις κλπ.) υφίστατο αυστηρότατες κυρώσεις.
Θα αναρωτηθείτε τη συνέχεια. Ο Έλληνας επιπλοβιομήχανος (πρόκειται περί του Ελ. Σαρίδη) επέζησε. Ύστερα από κάποιων μηνών αγωνία για τη ζωή του, κατάδικος ων πλέον, επέτυχε να μετατραπεί η ποινή του. Για να το κατορθώσει αυτό, πλήρωσε ένα μυθώδες ποσόν σ’ έναν άλλον Έλληνα. Σ’ έναν γερμανομαθή νεαρό τότε Έλληνα δικηγόρο, ο οποίος ως «εξ απορρήτων» του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού είχε καλλιεργήσει ισχυρές φιλίες με τους εδώ Γερμανούς διπλωμάτες και στρατηγούς. Έχοντας τις κατάλληλες συστάσεις στην τσέπη του, ταξίδεψε στο Βερολίνο και κατόρθωσε να γλυτώσει τον πελάτη του. Όχι όμως και τους Γερμανούς «συνεταίρους» του τελευταίου. Ο Έλληνας προμηθευτής θα είχε μεταπολεμικά να διηγείται τις διώξεις που υπέστη από τους Γερμανούς, χωρίς βέβαια να αναφέρει στους αγνοούντες από τους συνομιλητές του περί τίνος επρόκειτο, ενώ ο νεαρός εκείνος δικηγόρος (ο Ιωάννης Γεωργάκης, αργότερα εξ απορρήτων του μεγαλοεφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση) επέπρωτο αργότερα να γίνει μέλος της Ακαδημίας Αθηνών…
Αν κάπως έτσι αντλούσαν τα αμύθητα κέρδη τους οι προμηθευτές των Αρχών Κατοχής, φαντασθείτε τι γινόταν με τους εργολάβους και τους κατασκευαστές τεχνικών έργων. Ας αναλογισθούμε την πρώτη ημέρα της Κατοχής πόσοι δρόμοι, πόσα γεφύρια, πόσα λιμάνια και πόσες εγκαταστάσεις είχαν καταστραφεί. Αλλά και στη συνέχεια πόσες ανάγκες προέκυπταν για τις Κατοχικές Αρχές να ανεγείρουν φυλάκια, διάφορες εγκαταστάσεις, στρατόπεδα, οικήματα, φυλακές, κτίρια, αποθήκες, να ιδρύουν ή να επεκτείνουν αεροδρόμια και λιμάνια, να κατασκευάζουν οχυρωματικά έργα κ.ο.κ. Έτσι άρχισε η «χρυσή εποχή» των διαπλεκομένων κατασκευαστών. Γνωστοί εργολήπτες και πολιτικοί μηχανικοί έσπευσαν να διασυνδεθούν καταλλήλως με αρμόδιους Γερμανούς και Ιταλούς αξιωματικούς για να παίρνουν τις αναθέσεις. Φυσικά δεν συνεργάστηκαν όλοι, πολλοί δεν θέλησαν ούτε καν να εργασθούν σε τέτοια έργα και προτίμησαν να πεινάσουν σε όλη την κατοχική περίοδο, αρνούμενοι να συμπράξουν στα στρατιωτικά έργα του εχθρού.
Όμως πολλά γνωστά ονόματα συνεργάστηκαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας Έλληνας πολιτικός μηχανικός έφτασε στο σημείο να εφεύρει ένα υποκατάστατο των φορτηγίδων που οι Γερμανοί χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά υλικών στα νησιά. Τα καΐκια και τα άλλα πλοιάρια είχαν λόγω των πολεμικών γεγονότων περιορισθεί αριθμητικά και δεν επαρκούσαν στον κατακτητή για την εξυπηρέτησή τους. Ο ευφάνταστος πολιτικός μηχανικός έδωσε τη λύση, κατασκευάζοντας φορτηγίδες από …μπετόν αρμέ. Στην αρχή ναυαγούσαν συχνά, αλλά εκείνος ο δαιμόνιος συμπατριώτης μας συνεχώς βελτίωνε το κατασκεύασμά του.Και οι Γερμανοί ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ που είχαν εξασφαλίσει μια τέτοια καινοτόμο λύση για τις μεταφορές τους, ώστε έστειλαν αντίγραφα της εφεύρεσης στο Βερολίνο και από εκεί σε άλλες παραθαλάσσιες κατεχόμενες χώρες. Εννοείται ότι ο ίδιος θησαύρισε εξωφρενικά, αφού άλλωστε και εδώ το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε.
Οι πολιτικοί μηχανικοί που είχαν αναλάβει την εκτέλεση τεχνικών και οχυρωματικών έργων από τις αρχές της Κατοχής μέχρι την άνοιξη του 1944 κέρδισαν κυριολεκτικά αμύθητα ποσά. Αν πάτε στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας και ρίξετε μια ματιά, αναζητώντας ποιο είναι το μεγαλύτερο και πολυτελέστερο μαυσωλείο, θα διαπιστώσετε ότι ανήκει σ’ έναν τέτοιον οικονομικό δοσίλογο, που θέλησε να διαιωνίσει την κατοχική αίγλη του ίδιου και της οικογένειάς του, εξασφαλίζοντας μάλιστα στα σκοτεινά εκείνα χρόνια την (παράνομη) άδεια του Δήμου Αθηναίων.
"Sponsored links"

Σχεδόν όλοι οι κατασκευαστές, ύστερα από την άνοιξη του 1944, αν όχι νωρίτερα, χωρίς να πάψουν να παίρνουν αναθέσεις και να συνεχίζουν την είσπραξη των αμύθητων κερδών τους, περνούν σε ένα άλλο στάδιο: σκέπτονται και το αύριο. Αρχίζουν να ενισχύουν οικονομικά διάφορες αντιστασιακές οργανώσεις, να χρηματοδοτούν αντιστασιακά έντυπα, στέλνουν κάποιο από τα παιδιά τους στα βουνά ή ακόμα και στο εξωτερικό για να «συμμετάσχουν στον κατά του εχθρού πόλεμο», ή επιτυγχάνουν να διασυνδεθούν με πράκτορες των συμμαχικών υπηρεσιών, στους οποίους παραδίδουν τα τοπογραφικά των έργων που εκτελούν και σωρεία άλλων χρήσιμων πληροφοριών που υποπίπτουν στην αντίληψή τους περί οχυρώσεων, νηοπομπών, ελλιμενισμών κλπ. Πολλές φορές τα χρήσιμα στοιχεία που διοχετεύονται στο Στρατηγείο Μέσης Ανατολής καταλήγουν στον βομβαρδισμό των υπό εκτέλεση έργων. Αυτό δεν είναι άσχημο, διότι έτσι παίρνουν νέα ανάθεση να ξαναρχίσουν από την αρχή, οπότε αυξάνεται ο τζίρος.
Με όλη αυτή τη διαδικασία, πολλοί από τους κατασκευαστές, που παραπέμφθηκαν μεταπολεμικά να δικαστούν για δοσιλογισμό στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έφεραν ως μάρτυρες υπεράσπισης Βρετανούς αξιωματικούς ή αξιόπιστους αντιστασιακούς, οι οποίοι φυσικά κατέθεσαν ότι οι κατηγορούμενοι συνέβαλαν στη …συμμαχική νίκη. Ευνόητο είναι ότι σχεδόν όλοι αθωώθηκαν και οι θησαυροί θησαυροί. Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση ήταν των μετόχων μιας τεχνικής εταιρίας, γνωστών ονομάτων της αθηναϊκής κοινωνίας (ο αδελφός του ενός υπήρξε μάλιστα επί πολλά χρόνια βουλευτής και υπουργός), οι οποίοι όχι μόνο δεν καταδικάστηκαν, αλλά και …παρασημοφορήθηκαν! Φυσικά στα μεταπολεμικά χρόνια διατήρησαν όλη τους την αίγλη και συνέχισαν οι ίδιοι, και σήμερα οι κληρονόμοι τους, να παίρνουν μεγάλα δημόσια έργα με προϋπολογισμούς που καλύπτονταν από τις αμερικανικές βοήθειες.
Κάπως έτσι έχει γραφεί η ιστορία των οικονομικών δοσιλόγων. Και αν τελικά δεν τα κατάφεραν να γλυτώσουν τις καταδίκες και τις τιμωρίες, επανήλθαν λαύροι και στελέχωσαν τη νεώτερη μεγαλοαστική τάξη.
Μέσα στα ονόματα του καταλόγου που δημοσιεύεται, θα παρατηρήσει κανείς ανθρώπους που μεταπολεμικά συνέχισαν την πληθωρική παρουσία τους στην ελληνική οικονομία, ορισμένοι μάλιστα έγιναν οι στυλοβάτες της μεταπολεμικής ελληνικής οικονομίας. Έως και σήμερα διατήρησαν τον πλούτο αυτόν, τον επαύξησαν και κάποιοι μάλιστα έγιναν τιμητές και με το χρήμα τους απέκτησαν φωτοστέφανα. Κάποιων άλλων τα παιδιά και τα εγγόνια συνεχίζουν να δρέπουν δάφνες στην οικονομική ζωή του τόπου ως μεγαλομεγιστάνες, στηριζόμενοι στον πλούτο που με τέτοιο τρόπο συνελέγη.
Θα εκπλαγεί κανείς διαπιστώνοντας ότι μέσα στον κατάλογο αυτόν δεν λείπουν εβραϊκά ονόματα. Το θέμα όμως δεν μας είναι άγνωστο. Πράγματι Έλληνες Εβραίοι υπήρξαν αρκετοί που συνεργάστηκαν οικονομικά με τον κατακτητή, αλλά και πολιτικά!
Μεταπολεμικά η Ελληνική Πολιτεία, αν και τιμώρησε τους οικονομικούς δοσιλόγους, δεν εξάντλησε την αυστηρότητά της ώστε να τους απομονώσει. Ούτε και η κοινωνία τους απολάκτισε. Αντίθετα, οι αρχές τους αντιμετώπισαν συχνά ευνοϊκά, σεβόμενες προφανώς την ογκώδη οικονομική επιφάνεια που είχαν στο σκότος και σε βάρος του λιμώττοντος λαού αποκτήσει.
Και όταν κάποτε ο οικονομικός δοσιλογισμός ξεχάστηκε, τα ίδια πρόσωπα, δηλ. πολλά απ’ αυτά, επανέκαμψαν με ζήλο στην επιχειρηματική δράση. Απαίτησαν προνόμια και τα έλαβαν. Με τα ισχυρά κεφάλαια, κεφάλαια που είχαν αποκτηθεί με κατοχικό «ιδρώτα» και υπό καθεστώς άκρατου αμοραλισμού, επένδυσαν σε μονοπωλιακά ή ολιγοπωλιακά είδη και τα πολλαπλασίασαν. Έγιναν οι Ηρακλείς της ελληνικής οικονομίας. Και σήμερα ακόμη, ύστερα από εξήντα χρόνια και παρά τις ζημίες και απώλειες σε περιόδους κρίσεων, υπάρχουν Έλληνες μεγιστάνες στηριζόμενοι στα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν χάρη στην οικονομική συνεργασία με τον εχθρό.
Θα αποφύγουμε τον πειρασμό να επιμείνουμε σε συγκεκριμένα ονόματα, αν και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί μόνος του να κάνει συσχετισμούς. Θα βρει μεγιστάνες που επί δεκαετίες πρωταγωνίστησαν στην οικονομική ζωή του τόπου. Θα βρει μεγαλοεπιχειρηματίες που προχώρησαν σε ποικίλες άλλες δραστηριότητες και κατέστησαν ταγοί της κοινωνίας μας, καθώς ανυποψίαστη η κοινή γνώμη είχε λησμονήσει την προέλευση των χρημάτων τους. Άλλους που χρηματοδότησαν μεγάλα ονόματα της πολιτικής ή άλλους που αναμίχθηκαν οι ίδιοι στην πολιτική για να γίνουν οι ίδιοι ή οι γόνοι τους υπουργοί και διαπρεπείς προσωπικότητες, χωρίς κανείς να φαντάζεται ότι με την εύνοια του κατακτητή απέκτησαν το παντοδύναμο χρήμα. Ορισμένους μάλιστα που δεν δίστασαν να διαθέσουν ψιχία (αναλογικά) από την περιουσία τους, τέτοιας πραγματικής αξίας όμως ώστε να τους απονεμηθεί μέχρι και ο τίτλος του εθνικού ευεργέτη! Και άλλοι, και άλλοι.
Εκτός από τους αναφερόμενους οικονομικούς δοσιλόγους, υπάρχουν και άλλες παρεμφερείς κατηγορίες, όπως οι κατοχικοί μεγαλομαυραγορίτες. Διαθέτοντας και καλλιεργώντας πάσης φύσεως διασυνδέσεις με τις Αρχές Κατοχής συγκέντρωσαν στα χέρια τους ποσότητες δυσεύρετων ειδών, κυρίως τροφίμων ευρείας κατανάλωσης, που τις έσπρωχναν στην κατανάλωση με χιλιοπλάσιες τιμές. Το αποτέλεσμα ήταν οι μεν μαυραγορίτες να θησαυρίζουν ανενόχλητοι και φυσικά ανεξέλεγκτοι, ο δε λαός να στερείται τα στοιχειώδη αγαθά που θα μπορούσε να προμηθευθεί, εκτός αν ήταν έτοιμος να διαθέσει ένα ολόκληρο σπίτι για να εξασφαλίσει λίγα μόλις γεύματα. Οι θάνατοι από πείνα οφείλονται σ’ αυτό το κλίμα μαυραγοριτισμού που απλώθηκε επί Κατοχής, ιδιαίτερα τον πρώτο χρόνο, τον φοβερό χειμώνα 1941-42.
Οι μαυραγορίτες ήταν στο στόχαστρο των κατοχικών κυβερνήσεων, ακόμη και των ίδιων των κατακτητών, αφού τους εξέθεταν στην κοινή γνώμη ως αδιαφορούντες για την επιβίωση του λαού. Ο στρατηγός Τσολάκογλου, ο κατοχικός πρωθυπουργός, σε πολλές περιπτώσεις παρενέβη θεαματικά για να ελέγξει την κατάσταση αυτή και είναι χαρακτηριστική η παρέμβασή του αυτή με τη χειροδικία του (τουτέστιν με τα χαστούκια του) προς κάποιους συλληφθέντες επ’ αυτοφώρω μεγαλομαυραγορίτες τροφίμων. Ανάλογη θεαματική αντιμετώπιση είχαν και άλλοι συνάδελφοί τους, αυτή τη φορά από τους Γερμανούς, οι οποίοι μάλιστα για παραδειγματισμό τους απαγχόνισαν από τους στύλους σε μεγάλους αθηναϊκούς δρόμους.
Το παράδοξο όμως είναι που μεταπολεμικά αυτοί οι μεγαλομαυραγορίτες επέζησαν οικονομικά, αλλά και κοινωνικά, παρά το γεγονός ότι η κατοχική συμπεριφορά τους ήταν πάνω απ’ όλα αντικοινωνική και ανθελληνική. Και βεβαίως όσοι δεν επέζησαν βιολογικά, είχαν τους φυσικούς διαδόχους τους για να πάρουν τη σκυτάλη και να συνεχίσουν το μεσουράνημα των επιχειρήσεών τους. Και πάλι το κατοχικό παρελθόν ξεχάστηκε. Και έχουμε χαρακτηριστική περίπτωση τον γόνο ενός τέτοιου μεγαλομαυραγορίτη τροφίμων, διαθέτοντα πάντα το ισχυρότατο ταμείο που με τέτοια διαγωγή είχε σχηματίσει ο πατέρας ή ο παππούς του, να φθάσει – πενήντα χρόνια αργότερα – στη δημοσιότητα, ως αγοραστής της κληρονομητέας έπαυλης Μινέικο του Ψυχικού, την οποία αγόρασε από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι εκείνος που και μόλις πρόσφατα εμφανίσθηκε πάλι στη δημοσιότητα, επειδή ζητεί να του επιστραφούν τα χρήματα που είχε διαθέσει για την αγορά, η οποία ύστερα από ένα περίπλοκο πλέγμα διαδικασιών, ακυρώθηκε. Και, να προσθέσουμε, είναι ο ίδιος που στα τελευταία χρόνια τιμήθηκε με ηγετική θέση στη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών.
Όλους αυτούς τους οικονομικούς μεγαλοδοσιλόγους, που απέκτησαν τέτοιες αμύθητες περιουσίες, ο πανδαμάτωρ χρόνος – όπως ήταν αναμενόμενο – δεν τους λησμόνησε και ελάχιστοι σήμερα ίσως επιζούν. Αλλά και εκείνοι που πέθαναν και εκείνοι που τυχόν ζουν ανάμεσά μας, έχουν επιμελώς αποκρύψει το πραγματικό παρελθόν τους. Θα ήταν έλλειψη στοιχειωδών φυσικών ανακλαστικών, αν γινόταν διαφορετικά.
Αλλά η ιστορία δεν καταγίνεται στην παροχή συγχωροχαρτίων. Έχει διαφορετική αντίληψη και η κρίση της δεν επηρεάζεται από συναισθηματισμούς και υποκειμενισμούς. Η πολιτεία μπορεί με άνεση να αμνηστεύει, όπως και η κοινωνία. Η ιστορία όμως δεν έχει τέτοιο δικαίωμα – και βεβαίως σε κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει.
ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΟΣΙΛΟΓΩΝ
1. Αβραμίδης Ι., επιχειρηματίας
2. Αγγελόπουλος Θ. & Υιοί, επιχειρηματίες
3. Αγιουτάντης Α., εργολάβος
4. Αλβανόπουλοι Κ. και Ι., εργολάβοι
5. Αντωνόπουλος Α., εργολάβος
6. Βαρχανέα Σ., επιχειρηματίας
7. Βασιλάκος Α., εργολάβος
8. Βασιλειάδης Α., επιχειρηματίας
9. Βέλλιος Ε., εργολάβος
10. Βερνίκος Α., επιχειρηματίας
11. Βερνίκος Ν., επιχειρηματίας
12. Βερνίκος Ν., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
13. Βόμβα Αφοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
14. Βόμβας Τ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
15. Βορρεάδης Ι., επιχειρηματίας
16. Γεωργιάδης Γ., επιχειρηματίας
17. Γεωργιάδης Σ., επιχειρηματίας
18. Γιαδικιάρογλου Ρ., επιχειρηματίας
19. Γιαδικιάρογλου Φ., επιχειρηματίας
20. Γιαννουλάτος Ε., επιχειρηματίας
21. Γιατζόγλου Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
22. Γκέρτσος Δ., επιχειρηματίας
23. Γκέρτσος Θ., επιχειρηματίας
24. Γκέρτσος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
25. Γκορίτσας Ε., εργολάβος
26. Γκουντελιάν Α., εργολάβος
27. Γκουτρούμ Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
28. Δαμιανός Μ., εργολάβος
29. Δευκόπουλος Κ., εργολάβος
30. Δήμας Σ., επιχειρηματίας
31. Διάκος Ε., εργολάβος
32. Δοανίδης Π., εργολάβος
33. Δολτσέτης Ι., εργολάβος
34. Έμκε Ρ., επιχειρηματίας
35. Ευστρατίου Δ., επιχειρηματίας
36. Ζαλώνης Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
37. Ζαννέτος Κ., επιχειρηματίας
38. Ζανουδάκης Α., επιχειρηματίας
39. Ζανουδάκης Σ., επιχειρηματίας
40. Ζαντεμίσκωφ χήρα, επιχειρηματίας
41. Ζαχάρωφ Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
42. Ζήζηλας Ι., εργολάβος
43. Θεοδωρόπουλος Ε., εργολάβος
44. Ιγγλέσης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
45. Ιωαννίδης Β., εργολάβος
46. Ιωαννίδης Γ., εργολάβος
47. Καβαντζάς Δ., εργολάβος
48. Καββαδίας Κ., επιχειρηματίας
49. Καϊβάνοι Αφοί, εργολάβοι
50. Καλημέρης Β., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
51. Καλιάζης Κ., εργολάβος
52. Καλιαμπέτσος Α. και Σ., εργολάβοι
53. Κάμφωνας Α., επιχειρηματίας
54. Καραγιάννης Κ., επιχειρηματίας
55. Καράσσος Σ., επιχειρηματίας
56. Καρδασιλάρη Υιοί, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
57. Κατηφόρης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
58. Κατσίγερας Σ., επιχειρηματίας
59. Κεφάλας Κ., επιχειρηματίας
60. Κεχαγιάς Χ., εργολάβος
61. Κηρύκοι-Αλεξάτος, επιχειρηματίες
62. Κόβερης Ι., επιχειρηματίας
63. Κόκκινος Κ., επιχειρηματίας
64. Κολοβός Γ., επιχειρηματίας
65. Κολοζώφ Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
66. Κοραής Σ., επιχειρηματίας
67. Κορωναίος Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
68. Κούρηξ Δ., επιχειρηματίας
69. Κουρμούλης Μ., εργολάβος
70. Κουρτ Μ., επιχειρηματίας
71. Κούρτογλου Ι., εργολάβος
72. Κουτσουρόπουλος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
73. Κρανιώτη Αφοί, εργολάβοι
74. Κριεζής Ι., εργολάβος
75. Κρίκος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
76. Κυπαρισσόπουλος Ε., επιχειρηματίας
77. Κυφιώτης Α., εργολάβος
78. Κωστάλας Σ., επιχειρηματίας
79. Λαζαράκης Ανδρ., επιχειρηματίας
80. Λαζαράκης Κ., επιχειρηματίας
81. Λαζαρίδης Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
82. Λασκαρίδης Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
83. Λιοπυράκης Θ., επιχειρηματίας
84. Λυμπεράκης Μ., εργολάβος
85. Μαθιουδάκης Ι., εργολάβος
86. Μανιάκης Α., εργολάβος
87. Μάνος Α., εργολάβος
88. Μαντζάκας Σ., εργολάβος
89. Ματαραντζής Ι., επιχειρηματίας
90. Μάτσας Α., επιχειρηματίας
91. Μαυράγγελος Μ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
92. Μαύρου Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
93. Μεγαλοοικονόμου Λ., επιχειρηματίας
94. Μεϊμαρίδης-Πιρπίρογλου, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
95. Μήκας Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
96. Μικέλης Ν., εργολάβος
97. Μόσχος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
98. Μπαντζάς Ν., επιχειρηματίας
99. Μπαρμπαγιαννάκης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
100. Μπαρμπαρής Σ., εργολάβος
101. Μπρούνος Λ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
102. Μωυσόγλου Α., επιχειρηματίας
103. Ναούμ Α., επιχειρηματίας
104. Ναχνικιάν Ζ., εργολάβος
105. Νισίμ Κ., επιχειρηματίας
106. Νταής Α., εργολάβος
107. Ντεκιπέλο Κατάλιτο, εργολάβος
108. Ντιλέρνια Γ., εργολάβος
109. Ξανθόπουλος Α., εργολάβος
110. Ξανθόπουλος Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
111. Ξανθόπουλος Π., εργολάβος
112. Παβεζόπουλος Α., επιχειρηματίας
113. Παπαδάκης Ε., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
114. Παπαδόπουλος Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
115. Παπαδόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
116. Παπαδόπουλος Ο.Ε., επιχειρηματίας
117. Παπανικολάου Π., επιχειρηματίας
118. Παπασταύρου Χ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
119. Παραβάντος Ι., επιχειρηματίας
120. Πασσάς Ι., εργολάβος
121. Περικάρης Εμμ., εργολάβος
122. Πετρίδης Ι., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
123. Πετρίδης Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
124. Πετρόπουλος Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
125. Πετυχάκης Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
126. Πλέσσας Α., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
127. Πλέσσας Κ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
128. Πλέσσας Σπ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
129. Πλέσσας Στ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
130. Πουλάκος Β., επιχειρηματίας
131. Προφέτας Α., επιχειρηματίας
132. Ρεμέντζης Γ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
133. Ρόζενσταϊν-Ροζάκης Λ., επιχειρηματίας
134. Ρουρούλης Σ., επιχειρηματίας
135. Ρούσσος Δ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
136. Σαλαπάτας Α., επιχειρηματίας
137. Σαλαπάτας Β., επιχειρηματίας
138. Σαλαπάτας Σ., επιχειρηματίας
139. Σαλούστρος Π., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
140. Σαραντάκης Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
141. Σαράντης Ι., επιχειρηματίας
142. Σαράντης Ρ., επιχειρηματίας
143. Σαρφάτης Ρ., επιχειρηματίας
144. Σεραφειμίδης-Γεωργακάς, προμηθευτές Αρχών Κατοχής
145. Σκλαβούνος Λ., επιχειρηματίας
146. Σουπίλας Σ., επιχειρηματίας
147. Σοφιανόπουλος Π., εργολάβος
148. Σταματόπουλοι Α., Λ., Θ., Ρ. & Ο., επιχειρηματίες
149. Στασινόπουλοι Ι., Η & Μ., επιχειρηματίες
150. Στίκας Α., επιχειρηματίας
151. Στίπας Π., επιχειρηματίας
152. Συριανάκης Θ., επιχειρηματίας
153. Τερζόγλου Ν., επιχειρηματίας
154. Τολιάς Β., εργολάβος
155. Φερλάτσο Ο., προμηθευτής Αρχών Κατοχής
156. Φουρναράκης-Ιωαννίδης, εργολάβοι
157. Φώκερ Σ., εργολάβος
158. Χάινε Ε., επιχειρηματίας
159. Χαραλάμπους Μ., εργολάβος
160. Χασαπάκος Χρ., επιχειρηματίας
161. Χατζηνάκος Γ., εργολάβος
162. Χατζηπαναγιώτης Ι., εργολάβος
163. Χόχνετς Φ., προμηθευτής Αρχών Κατοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: