Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

O AΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΣΕ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ



ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
 Σήμερα Πέμπτη, 2-3-2017 στο Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών, θα γίνει η κηδεία του Ανδρέα Δημ. Γεωργακόπουλου, συνεπιβάτη στη μοιραία Porsche. 
Παιδικός φίλος του Γιώργου Βακάκη, λίγο μεγαλύτερος από εκείνον. Τα δύο παιδιά ξεκίνησαν μαζί, αργά το μεσημέρι της Κυριακής 26-2-2017, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, για την Αράχωβα.  Στη Λαμία τους είχε στήσει καρτέρι  ο Θάνατος
 Νεκροί είναι οι δύο επιβαίνοντες στο σταθευμένο Honda, η 33χρονη Αποστολία με τον 3χρονο γιο της Παύλο και οι επιβαίνοντες της Porsche.

Συλλυπητήρια  στις οικογένειες των 4 νεκρών  νέων ατόμων, που έχασαν τη ζωή τους τόσο νέοι.
Ο 24χρονος Ανδρέας εργαζόταν στη ναυτιλιακή του Μαρτίνου. 
Συλλυπητήρια  στην οικογενειά του, και τους συγγενείς,  για τον άδικο πρόωρο θανατό του.
Ποιός όμως ήταν ο αδικοχαμένος βαλυραίος Ανδρέας Γεωργακόπουλος; 
Η οικογένεια Γεωργακόπουλου  είναι μία πολυπληθέστερη και από τις παλιότερες και πλουσιότερες στη Βαλύρα. Μέ βάση τους εκλογικούς καταλόγους του 1844, 65,73, που έχουμε δημοσιεύσει και υπάρχουν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, καθώς και τους μαθητές που φοίτησαν στα σχολεία Μελιγαλά-Μερόπη, γενάρχης της οικογένειας είναι ο Δημήτριος.Τον διαδέχεται ο γιός του Γεώργιοςκολουθούν Ιωάννης, Δημήτριος, Ιωάννης, Δημήτριος ,και έβδομη γενιά είναι  ο εκλιπών Ανδρέας.
Από τους εκλογικούς καταλόγους, που είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου αντιγράψαμε τα 2 ονόματα από την οικογένεια Γεωργακόπουλου.
Γεωργακόπουλος    Γεώργιος    Δημήτριος    αγρότης    30    1835    1865    1873
Γεωργακόπουλος    Δημήτριος    Γεώργιος    αγρότης    40    1807    1847  

Στο κοιμητήριο της Βαλύρας υπάρχει  και ο οικογενειακός τάφος με ολόσωμη μαρμάρινη πλάκα με μαίανδρους , σκαλιστά λουλούδια και στεφάνη, που δείχνει την οικονομική ευμάρεια της οικογένειας.
Απο το αρχείο του δάσκαλου Δημητρίου Καρακίτσου τα ονόματα της οικογένειας Γεωργακόπουλου, το 1912.
 
 Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 Η ΟΙΚΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ,ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ,ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΣΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ,ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ,  ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ.
 
 
ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Τα 5 αδέλφια της οικογένειας Γεωργακοπούλου ήταν:
 1). Αντιγόνη 
2). Μαρία
3).Πούλω ή Κωνσταντίνα
4). Μίμης ή Δημήτρης
5).Γεώργιος ή Γεωργάντζο.
 1). Η Αντιγόνη  παντρεύτηκε τον Ιωάννη Σταματόπουλο από Βαλύρα και απόκτησε τις 2 κόρες.


Ο Ιωάννης Σταματόπουλος 1901, είχε παντρευτεί την Αντιγόνη Γεωργακοπούλου του Ιωάννη, και απόκτησαν τα κορίτσια:
1.Μαρία και
2.Αικατερίνη.
Η Μαρία παντρεύτηκε τον Ιερέα Νικόλαο Ηλιόπουλο, από Αριστοδήμειο και απόκτησαν τα παιδιά Ιωάννη και Κωνσταντίνο.
Η Κατίνα ή Αικατερίνη  έμεινε ανύπανδρη.
2). Η Μαρία που είχε παντρευτεί τον Νικόλαο Κεφάλα από την Λάμπαινα και είχε κάνει 7 παιδιά τον Μίμη, τον Αριστόδημο, τον Καίσαρα, τον Πότη, την Κατερίνη, την Βασιλική και την Γεωργία. Ο Μίμης πέθανε ανύπανδρος, ο Αριστόδημος έκανε δύο παιδιά τον Νίκο και τον Βασίλη. Ο Καίσαρας έκανε ένα κορίτσι την Μαρία που είναι στην Καλαμάτα. Ο Πότης ή Παναγιώτης πήρε την Καστοργιανιά και έκανε δύο γιούς α) τον Νίκο που είναι στην Αθήνα και έχει ένα γιό τον Παναγιώτη β)τον Μάκη ο οποίος έχει παντρευτεί την Κατερίνα Χριστοφιλοπούλου από το Καρτερόλι και έχει κάνει δύο κόρες την Ευσταθία και την Παναγιώτα. Η Βασιλική έχει παντρευτεί στην Καλογερόραχη τον Φάνη Κωνσταντόπουλο και έχει κάνει τρία παιδιά: τον Νίκο, τον Τάκη και την Μαρία. Η Κατερίνη έχει παντρευτεί στο Μελιγαλά και έχει παντρευτεί Τζώρτζη και έχει αποκτήσει δύο αγόρια τον Χρήστο και τον Μίμη. Είναι παντρεμένα και τα δύο και είναι στην Αθήνα. Η Γεωργία έχει παντρευτεί Χριστοφιλόπουλο Παναγιώτη από το Βουρνάζι και έχει κάνει μια κόρη την Ιλιάννα. Η Ιλιάννα έχει παντρευτεί Αθήνα και έχει δύο παιδιά ένα αγόρι και ένα κορίτσι
3). Η Πούλω ή Κωνσταντίνα που έχει παντρευτεί στο Σολάκι τον δάσκαλο Βασίλη Μουμούση και έκανε 3 αγόρια και 2 κορίτσια. Το πρώτο αγόρι πέθανε(Θεόδωρος)από Ιλαρά, ο Τηλέμαχος σκοτώθηκε σε μάχη με αντάρτες στο Μπούζι, ο Πάτροκλος στην Κορέα. Τα κορίτσια α)η Ναυσικά παντρεύτηκε τον αξιωματικό Δημήτρη Δάρα (μένει στον Άγιο Κωνσταντίνο) και έχει μια κόρη β)Η Αντιγόνη έχει πάρει τον Κανελλόπουλο Κώστα (τραπεζικό) και έχει τρία παιδιά τον Γεώργιο, Ελένη, Μαρία.
4). Ο Μίμης  παντρεύτηκε  την Ευθυμία Τζαβάρα και απόκτησαν  τα παιδιά:
α)τον Ιωάννη
β)την Βούλα
γ)τον Χρήστο
δ)Τον Γεώργιο
 α)τον Ιωάννη που έχει παντρευτεί την Μαρουσώ Μαυρομάτη και έχουν ένα γιο τον Δημήτρη ιατρό που έχει παντρευτεί την Έλενα Μπούζα και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τον Ανδρέα και τον Γιάννη.
β)την Βούλα που έχει παντρευτεί τον Δημήτρη Νικητόπουλο και έχει αποκτήσει τρεις κόρες:την Μαρία που έχει παντρευτεί τον Καλύβα Νίκο από την Ανδρούσα και έχει δύο αγόρια τον Σταύρο και τον Δημήτρη, την Έφη που είναι στην Γαλλία και έχει κάνει δύο παιδία την Στέλλα και την Ματθίλυ, την Ντίνα που είναι ανύπανδρη
 γ)τον Χρήστο που έχει παντρευτεί την Τούλα Μακρή και δεν έχουν τέκνα.
δ) Τον Γεώργιο που έχει παντρευτεί την Αγγελική στην Θεσσαλονίκη και δεν έχουν τέκνα.
5). Ο  Γεώργιος ή Γεωργάντζος  του Ιωάννη και της Ευσταθίας 1901, παντρεύτηκε την Ηλέκτρα  1901 Ηλία Βασιλάκη, από Βρωμόβρυση Μεσσηνίας και απόκτησαν τα παιδιά, Ιωάννα. Αιμήλιο, Νικόλαο και Ιωάννη
 α)την Άννα που παντρεύτηκε τον Θόδωρο Θεοδωρακόπουλο και απέκτησε την Λευκή που είναι ανύπανδρη και τον Ηλία ο οποίος παντρεύτηκε την Νούλα (Ερασμία) και έχει κάνει τον Θεοδωράκη, τον Παναγιώτη, την Μαριάνα.
β)Τον Αιμίλιο που παντρεύτηκε την Αριστέα Μιχαλοπούλου από την Μεσσήνη και μένουν στην Αθήνα και έχουν αποκτήσει ένα παιδί τον Γιώργο.
γ)Τον Νικόλαο που παντρεύτηκε την Χρυσούλα Ντουραμάκου
δ)Τον Ιωάννη που παντρεύτηκε την Ελένη Σκουζέ και έχουν δύο κόρες την Ηλέκτρα που παντρεύτηκε τον Γιώργο και έχουν ένα αγοράκι και την Γεωργία που έχει παντρευτεί τον Θεοφάνη Ρωμαίο και έχουν ένα κοριτσάκι.
 ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 ΜΙΚΡΑΣΙΑ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ,ΝΤΟΥΡΑΜΑΚΟΣ
 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ
 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΒΙΚΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
 Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΛΩΝΙ ΤΗΣ ΣΤΑΦΙΔΑΣ

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ
Π.  ΣΤΡΑΤΗΣ, Σ. ΜΠΟΥΖΑΛΑΣ ,Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Θ.ΚΑΠΟΤΗΣ
 Η ΕΥΘΥΜΙΑ ΤΖΑΒΑΡΑ, ΣΥΖΥΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ
 ΣΤΙΣ 2 ΚΑΛΑΜΩΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ΟΙ ΒΑΛΥΡΑΙΟΙ
Κ.ΜΑΚΡΗΣ,Δ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Θ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ, Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 ΣΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΥΡΑΣ ΟΙ ΒΑΛΥΡΑΙΟΙ
ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ, Δ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΚΡΗΣ, Γ. ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
 Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΔΕΛΦΗ ΜΑΡΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΜΠΑΙΝΕΟ ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ ΝΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑ
 Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ

ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ  ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Σας ευχαριστώ για την συναρπαστική αναδρομή της οικογένειας Γεωργακοπούλου απο την Βαλύρα Μεσσηνίας. Με λύπη για τον θάνατο του Ανδρέα,
Γιώργος Κανελλόπουλος, εγγονός της Κωνσταντίνας (Πούλως) Γεωργακοπούλου.