Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Το 2006 το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κατασκευάσει σε περιοχή του ελληνικού δημοσίου τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής καθώς και ένα εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό πάρκο που θα φέρει το όνομα "Σταύρος Νιάρχος". Ύστερα από συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αποφασίστηκε η παραχώρηση του χώρου του παλαιού ιπποδρομίου στην περιοχή του Φαληρικού Δέλτα συνολικού εμβαδού 240.000 μ². Από αυτά τα 210.000 μ² ορίστηκαν για το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και τα υπόλοιπα 30.000 μ² για τη δημιουργία δημοτικού αθλητικού πάρκου για τον Δήμο Καλλιθέας.

Τον Μάρτιο του 2009 το Ίδρυμα υπέγραψε σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την κατασκευή του ΚΠΣΙΝ και λίγους μήνες αργότερα κυρώθηκε με νόμο από το ελληνικό κοινοβούλιο. Σύμφωνα με αυτή το ίδρυμα ανέλαβε την χρηματοδότηση του συνολικού έργου ενώ μετά την παράδοση του έργου στο ελληνικό κράτος, το τελευταίο θα αναλάβει τον πλήρη έλεγχό του.
Αξίζει να το επισκεφθούν όλοι οι Έλληνες, γιατί η μαγευτική θέα σου αφυπνίζει και τις 5 αισθήσεις, βλέποντας, Αθήνα, Πειραιά, Θάλασσα.Μαθαίνεις και γνωρίζεις πολλά.Το φωτορεπορτάζ το αποδυκνείει, από την επισκεψή μου που έγινε 11-4-2017.
Το φυλλάδιο του Απριλίου με τις 8 θεματικές ενότητες απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, σχολεία, ιδρύματα, φορείς και μπορούν να πικοινωνήσουν με πληροφοριακό υλικό που υπάρχει και στο διαδίκτυο.Για όσους θέλουν να επισκεφθούν το ίδρυμα με το μεταφορικό τους μέσον υπάρχουν ελεύθερες θέσεις πάρκιν.
 

 


ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΟΦΩΡΟ ΣΥΓΚΡΟΥ
Ο ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΛΕΟΦΩΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ ΚΑΙ ΚΗΦΙΣΣΙΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΟΙΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: