Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗ ΒΑΛΥΡΑ 2017

ΤΟΥ  ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
To πανηγύρι φέτος πρέπει να αναβαθμιστεί μιας και όλοι οι φορείς  πρέπει να συνεργαστούν ,για το καλό όλων μας. Θα πρέπει να συνταχτεί ένα ερωτηματολόγιο με τίτλο:

"ΔΙΑΒΑΖΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΓΕΝΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΟΥ ΒΑΛΥΡΑ"

Ο αριθμός και το είδος των ερωτήσεων θα εξαρτηθεί από την επιτροπή  η οποία θα αποφασίσει σε ποιες ηλικίες θα απευθύνονται. Αφού διανεμηθούν τα ερωτηματολόγια στους ενδιαφερόμενους και τα συμπληρώσουν η επιτροπή τα επεξεργάζεται και βγαίνουν οι 3 πρώτοι νικητές, στους οποίους χορηγείται ένα ειδικό δώρο. Σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγείται τιμητικό δίπλωμα..
Επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, αν δεν πραγματοποιηθεί φέτος, να δρομολογηθεί από του χρόνου. Με τη διαδικασία και δραστηριότητα αυτή, μαθαίνουμε την τοπική μας ιστορία, συνδέοντας έτσι: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ, ΜΕΛΛΟΝ.
Όταν υπάρχει ομαδικότητα, συλλογικότητα, αποφασιστηκότητα, υπάρχει και αποτελεσματικότητα. Νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον, δηλώνουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας  και αποφεύγουμε αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις, προάγοντας την πρόοδο και ευημερία του χωριού μας.
Να προβάλλουμε τη βιβλιοθήκη του χωριού μας που με τόσο κόπο δημιούργησε η Βάσω Φειδά, το λαογραφικό μουσείο που έχει το παρελθόν των προγόνων μας, το αρχείο της εφημερίδας Βαλύρας που περιγράφει την ιστορία των 20 χρόνων του χωριού μας και όχι μόνο, και τέλος να τιμούμε τους ξενιτεμένους που έχουν το νόστο της πατρίδας μας όταν την επισκέπτονται. Ήλθαν τα 3 αδέλφια Στέλιος ,Παρασκευάς και Μαρίνος Μανιάτης, όπου ο Στέλιος και Μαρίνος  είχαν να έλθουν πολλά χρόνια. Τα είπαμε με το Μαρίνο αναμοχλεύοντας ιστορίες των παιδικών μας χρόνων με το αυλάκι, μύλο, ποτάμι, μπαξέδες, παιχνίδια κ.λ.π.
Τέλος να γίνει μια συλλογική απόφαση και προσπάθεια για την έκδοση  ενός λευκώματος με τον παραπάνω τίτλο, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή για να υπάρχει σε κάθε σπίτι, και να είναι αναρτημένο σε ιστοσελίδα, ώστε ο καθένας να έχει άμεση πρόσβαση στην επικοινωνία και πληροφόρηση.
Συγχαρητήρια σε όλους τους διοργανωτές για το φετινό μας πανηγύρι , να βοηθήσουν όσοι μπορούν και θέλουν το σύλλογο γυναικών Βαλύρας άτομα και  φορείς, για να να γίνουν καλοί αγώνες όπως τον παλιό καλό καιρό, και εύχομαι καλό τριήμερο στο πανηγύρι μας.
Υπάρχουν πολλές αναρτήσεις για το πανηγύρι της Βαλύρας στις ιστοσελίδες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: