Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017

ΞΑΝΑΝΘΙΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ. 

ΔΙΦΟΡIΣΑΝ ΔΕΝΔΡΑ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΞΑΝΑΝΘΙΣΑΝ ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ


Διαπιστώνουμε ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα επαναλαμβάνονται με μεγαλύτερη συχνότητα και περισσότερες καταστροφικές συνέπειες, στον πλανήτη γη.Πέρυσι 7 Σεπτεμβρίου είχαμε τις πλημμύρες με μεγάλες καταστροφές και απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Ο δάκος και το γλοιοσπόριο έκανα ζημιά στον ελαιόκαρπο και φέτος είχαμε μεγάλη ανομβρία.
Τι κλίμα αλλάζει και η φύση γνωρίζει καλλίτερα από τον άνθρωπο. Πέρυσι τον Οκτώβρη ξεγελάστηκαν  και ξανάνθισαν διάφορα οπωροφόρα δένδρα και φέτος τον ίδιο μήνα, ξεγελάστηκαν και ξανάνθισαν οι κουτσουπιές στην πολυκατοικία που μένω και σε μια γειτονική, στην Αθήνα, τις οποίες και φωτογράφισα. 
Φέτος είχαμε ανομβρία, οι ελιές κινδυνεύουν ακόμη, τα επαναλαμβανόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε πολλά σημεία της γης, πρέπει να προβληματίσουν όλους μας, γιατί το περιβάλλον μας επηρεάζει προσδιορίζει και καθορίσει, τη ροή ενέργειας μέσο των τροφικών αλυσίδων και τροφικών πλεγμάτων.
Ο Έλληνας επιστήμονας Ζερεφός και πολλοί άλλοι επιστήμονες  Έλληνες και ξένοι, προτείνουν λύσεις και προτάσεις στις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα, αλλά οι εργοβόρες βιομηχανίες, επιδιώκουν την ελαχιστοποίηση του κόστους και τη μεγιστοποίηση του κέρδους τους. 
Οι παρακάτω φωτογραφίες μας δείχνουν  ξεκάθαρα την αλλαγή του κλίματος  πέρυσι και φέτος και πως ξεγελάστηκαν τα φυτά.
Άνθη ,χρώματα, αρώματα, φύση. Οκτώβρης μήνας και διφόρησαν το δένδρα, η γη βάζει δειλά-δειλά, το πράσινο χρώμα της και τα αγριόχορτα με το βιολογικό του πρόγραμμα, αρχίζουν το διάβα της ζωής τους. Τα ξινά διφόρησαν όλα και οι ροδιές, καρυδιές, βατόμουρα περιμένουν τη συγκομιδή.
Καλοκαιρινές μέρες στη Μεσσηνία, αλλού πλημμύρες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και οι διάφοροι  τυφώνες στο περασμά τους καταστρέφουν ότι συναντήσουν μπροστά τους. Πυρκαγιές, πλημμύρες,  ανεμοστρόβιλοι ακραία καιρικά φαινόμενα προκαλούν  μεγάλες καταστροφές, και μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Αυτά είναι τα φαινόμενα της φύσης, που ο άνθρωπος παρα την τεχνολογία-τεχνογνωσία που διαθέτει και χρησιμοποιεί, η φύση πάντα θα τον προσπερνά.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ 1-9-10-2016
 ΔΙΦΟΡΙΣΕ Η ΛΕΜΟΝΙΑ

 ΑΝΘΗ-ΧΡΩΜΑΤΑ -ΑΡΩΜΑΤΑ

 ΔΙΦΟΡΙΣΕ Η ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ  24-5\10=2017
ΟΙ ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΕΣ ΞΑΝΑΝΘΙΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: