Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017

«Πόσο η φόρα ήταν μεγάλη… Ιστορίες και μνήμες»,του Μάκη Παπούλια

Για το βιβλίο μίλησαν οι Γιάννης Καούνης δικηγόρος, 
Γιώργος Ζεβελάκης, δημοσιογράφος, ερευνητής,

 και ο Θανάσης Παντές, δημοσιογράφος, ο οποίος συντόνιζε  και τη συζήτηση.
Μικρή παρέμβαση για την αξία της καταγραφής γεγονότων και αναμνήσεων έκανε ο ιστορικός Γιάννης Γονατίδης.
Αποσπάσματα απ’ το βιβλίο θα διάβασε η δημοσιογράφος Γιούλα Σαρδέλη.
Η παρουσίαση  πραγματοποιήθηκε στο καφέ «στο κύμα», Ναβαρίνου 167 στην παραλία της Καλαμάτας το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ.
Θανάσης Παντές,
Γιούλα Σαρδέλη.
Γιώργος Ζεβελάκης,
Γιάννης Καούνης
Μάκης Παπούλιας Eργάστηκε ως εμποροϋπάλληλος επί σειρά ετών, όντας μαθητής νυχτερινής εμπορικής σχολής. Ως φοιτητής της ΑΣΟΕΕ συμμετείχε στους αγώνες του “114” και του “15%”, καθώς επίσης και στην ίδρυση της ΕΦΕΕ. Υπήρξε στέλεχος της σπουδαστικής οργάνωσης της προδικτατορικής ΕΔΑ, ενώ η χούντα τον φυλάκισε και στη συνέχεια τον εκτόπισε στο Λακκί της Λέρου.
Στα πλαίσια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ταξίδεψε σε Ευρώπη και Κίνα για τις ανάγκες της εταιρείας του, “Κ&Φ Παπούλιας Α.Ε.”, και στο χωριό του, Ψάρι Αρκαδίας, ίδρυσε με εθελοντική ομάδα κατοίκων την “Aρκαδιανή”, πρότυπη αγροτουριστική μονάδα, μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Υπήρξε εκδότης τηςΕλεύθερης Γνώμης.
Ήταν μια απολαυστική βραδιά, γνωρίζοντας νέα πρόσωπα. Μάκη εύχομαι καλοτάξιδο και πάλι το βιβλίο σου και συγχαρητήρια που προβάλλεις περιγράφεις και διασώσεις γεγονότα και καταστάσεις της γενιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: