Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018

ΝΕΡΟ-ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Τα χρόνια φεύγουν και μένουν αποτυπωμένες στη μνήμη μας οι ευχάριστες αναμνήσεις., δράσεις ,δραστηριότητες, δημιουργικά πονήματα  και σχέσεις μεταξύ μαθητών, γονιών και συναδέλφων.
Ήμουν τυχερός στην εκπαιδευτική μου πορεία και σταδιοδρομία,(αφού εγκατέλειψα τη ΔΕΗ, στην οποία είχα εισαχθεί με εξετάσεις).  γιατί πρωτοδιοριζόμενος μπήκε το καινοτόμο πρόγραμμα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης και τα Πολιτιστικά Σάββατα, από τον τότε υπουργό παιδείας Γεώργιο Ράλλη, αργότερα η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (που τώρα σιγά-σιγά αργοπεθαίνει), και λίγα χρόνια στη συνέχεια εισήχθησαν οι Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών μάθημα και εργαστήριο, μαζί και με το νέο μάθημα της Τεχνολογίας.
Συμμετείχα ενεργά και στις αυτές καινοτόμες διαδικασίες και σε συνεργασία με μαθητές και συναδέλφους, δημιουργήσαμε από 4 έντυπα για το ΝΕΡΟ, και την ΕΝΕΡΓΕΙΑ, μαζί με άλλα 3 διαφορετικά (Ιστορία του Τρίτου Γυμνασίου Πατρών, Πάτρα Ονομάτων Επίσκεψις, και ΣΟΣ ένα Οικολογικό Παιχνίδι με τον Πολύκαρπο)  τα οποία και παρουσιάζουμε, για όσους θέλουν να μελετήσουν και ασχοληθούν με αυτά τα θέματα.
 Το χαιρόμαστε όλοι εμπλεκόμενοι γονείς ,μαθητές, καθηγητές, ειδικοί,  γιατί ήταν έξω από ωράρια και στεγανά , μάθαμε και ζήσαμε πολλά, αξιοποιώντας δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο μας.
Απολαύστε το οικολογικό παιχνίδι με τον Πολύκαρπο με κείμενα, εικόνες, οικοπόντους, για να προβληματιστείτε και να μάθετε χρήσιμα στοιχεία για τον πλανήτη μας  ΓΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: