Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2018

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ.ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Για δέκατη συνεχή χρονιά στο μικρό ερημικό χωριουδάκι των ολίγων κατοίκων Βανάδα της Μεσσηνίας έγινε εκδήλωση με θέμα τη Μεσογειακή διατροφή και η σύναξη αυτή είναι μεγάλο δώρο Θεού.
Συγχαρητήρια στους διοργανωτές, εισηγητές ακροατές, που μετά τις εισηγήσεις έγινε και το πλούσιο γεύμα με καθαρά μεσογειακή διατροφή.
Τα προϊόντα της ελληνικής γης είναι σύμβολα υγείας, ευεξίας και μακροζωίας, και γι αυτό πρέπει να δείξουμε το δρόμο αυτόν που μας δίδαξαν οι προγονοί μας Ιπποκράτης, Ασκληπιός ,Αριστοτέλης και Γαληνός .Αντί να έχουμε πρόληψη υγείας έχουμε πρόκληση ασθενειών .Οι 3 μεγάλες δεξαμενές πρόκλησης ασθενειών είναι:
Τα ακατάλληλα τρόφιμα και φάρμακα
Ρύπανση-Μόλυνση περιβάλλοντος και
Ανθρωπογενή αίτια (άγχος, έλλειψη άσκησης ,κοινωνικότητα ,συμπεριφορές, κ.λ.π.)

Πρέπει να γίνει αλλαγή στον τρόπο καλλιέργειας του εδάφους. Άρρωστο έδαφος, άρρωστα φυτά και η ροή της ενέργειας μεταφέρεται στην τροφική αλυσίδα.
Μεσογειακή διατροφή-άσκηση, διασφαλίζουν την υγεία στο σώμα μας. Η Μ.Δ. είναι φτωχή, αλλά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μας προστατεύουν και κυρίως την καρδιά μας που είναι ένας γραμμωτός μυς.
 Όσο το δυνατός αφαίρεση ζωικών τροφών στη διατροφή μας και χρήση παραδοσιακών σπόρων, γιατί οι νέοι σπόροι περιέχουν μόνο το 20% των ιχνοστοιχείων τους των παραδοσιακών σπόρων.

Ήταν μια ωραία εκδήλωση, γνωρίζοντας νέους ανθρώπους, νέες γνωριμίες  ξεχνώντας για λίγες ώρες την πρόσφατη ανείπωτη τραγωδία της Αττικής.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μας φανερώνει το επιστημονικό ενδιαφέρον των εισηγητών για την προάσπιση και προαγωγή της υγείας μας χωρίς μεγάλο κόστος.
Εύχομαι καλό μήνα και η Παναγία Βουλκανιώτισσα βοηθειά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: