Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ-ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ 10-11-2018


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Στις 10-11-2018 κάναμε μια περιήγηση τη διαδρομή Βαλύρα -Μελιγαλά- Μεγαλόπολη-Ψάρι (Αρκαδιανή)- Ελληνικό-Στεμνίτσα και επιστροφή αυθημερόν στη Βαλύρα.
Φωτογραφίσαμε το μουσείο δημοτικού στο Ψάρι, και τους χώρους του. Θα είναι έτοιμο το καλοκαίρι, με πλούσιο υλικό που θα τοποθετηθεί σε βιτρίνες, με διάφορες θεματικές ενότητες και χρονικές περιόδους.
Αφού συναντήσαμε και ξεναγηθήκαμε από το Μάκη Παπούλια,περάσαμε από Ελληνικό και καταλήξαμε στη Στεμνίτσα. Αφού φάγαμε, ξεκουραστήκαμε, πήραμε το δρόμο της επιστροφής για Βαλύρα.
Το επόμενο καλοκαίρι θα βρεθούμε και πάλι σε αυτούς τους γνώριμους τόπους, αν είμαστε καλά.
Μια περιήγηση-ξενάγηση στην περιοχή  είναι μια διείσδυση στο χθες και μια επαναπροσέγγιση της γαλήνης που πηγάζει από τα χρώματα και τα αρώματα της "αυθεντικής απλής ζωής".
Μια βιοτεχνία που παράγει εξαιρετικά παραδοσιακά προϊόντα, ένα εστιατόριο που σερβίρει απλή μαγειρική για κάθε εποχή με αγνά υλικά από τον ιδιωτικό λαχανόκηπο, οι ξυλόφουρνοι, το Μουσείο Μαγειρικής με συλλογές παλιών βιβλίων-συνταγών και εργαλείων κουζίνας, το Παλαιοβιβλιοπωλείο, το Θεατράκι μας καθώς επίσης και το Μουσείο του Δημοτικού Σχολείου, συνθέτουν τον Πολυχώρο της Αρκαδιανής, της Πρωτοπόρας Αγροτουριστικής Μονάδας, η οποία εδρεύει στο χωριό Ψάρι Γορτυνίας- Μεγαλόπολης.

Oι άνθρωποι που οραματίστηκαμε τη δημιουργία της Αρκαδιανής, θέλησαμε να αναβιώσουμε τις αξίες του Αρκαδικού τρόπου ζωής με τοπικά προϊόντα και τοπικές παραδοσιακές συνταγές, ενταγμένα όλα σε ένα όραμα συνύπαρξης παράδοσης, πολιτισμού και παραδοσιακής διατροφής με σεβασμό στο περιβάλλον και οικολογική συνείδηση.

Δοκιμάστε και κατακτήστε την εμπειρία της γεύσης από τα αγνά παραδοσιακά και χειροποίητα προϊόντα μας, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, γλυκά του φούρνου, παστέλια,μέλια, μαρμελάδες, λικέρ, σύκα, ελιές, ξηρους καρπους, βότανα που μπορείτε να προμηθευτείτε από το παραδοσιακό Μαγαζάκι μας που βρίσκεται εντός της Αρκαδιανής αλλά και σε επιλεγμένα σημεία στην Ελλάδα.

Αντλήστε ιδέες και δημιουργήστε τα δικά σας Επιχειρηματικά δώρα. Τα παραδίδουμε οι ίδιοι στο σημείο που θα επιλέξετε, τα οποία βέβαια μπορείτε να τα βλέπετε μέσα απο τo μενου Gallery που έχουμε κατασκευάσει για τον σκοπό αυτό.
Mάκης Παπούλιας.
 ΧΕΛΙΔΟΝΟΦΩΛΙΑ
 ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ ΕΡΕΙΠΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΣ
 ΑΡΚΑΔΙΑΝΗ



 ΜΥΚΗΤΕΣ-ΝΤΟΜΑΤΑ

 ΜΟΥΣΕΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΑΝΑΜΝΗΣΕΩΝ



























ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ




ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ


 ΚΟΥΜΑΡΙΕΣ


 ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ-ΛΙΜΝΟΔΕΞΑΜΕΝΗ

 MONH ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
 ΒΥΤΙΝΑ
ΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
 ΑΓΡΙΟΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΕΣ

 ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ




















 ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: