Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΛΥΡΑΣ,ΑΓΝΩΣΤΗΣ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Συνεχίζουμε την άναρτηση των μαθητικών φωτογραφιών, του δημοτικού σχολείου Βαλύρας, με τα ονοματεπώνυμα των μαθητών όσων γνωρίζουμε από το προσωπικό μου αρχείο.
Βλέποντας ο κάθε βαλυραίος  τα γνωστά αυτά πρόσωπα, μπορεί  να γνωρίσει την πορεία του καθενός, στο επαγγελματικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, στη Βαλύρα, στην Ελλαδα και στο Εξωτερικό. Υπάρχει αρκετό φωτογραφικό αρχείο μαθητικών φωτογραφιών, το οποίο θα αναρτούμε, όταν είναι ταυτοποιημένα όλα τα πρόσωπα.
Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε να γράψουμε για ορισμένα πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις από τη Βαλύρα. Επειδή δεν είμαστε παντογνώστες, όποιος διαθέτει φωτογραφικό και βιογραφικό υλικό μπορεί να μας το στείλει, και ευχαρίστως θα το αναρτήσουμε, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις. 
Πρέπει η Πολιτιστική-Πολιτισμική Κληρονομιά της Βαλύρας να διασωθεί, προβληθεί για να γνωρίζουν οι επόμενες γενιές, το παρελθόν τους και τις ρίζες τους.
Θα πρέπει όλοι να ανακαλύψουμε και ενεργοποιήσουμε τον ήλιο που κρύβεται μέσα μας για να μας φωτίζει το μυαλό, να μας ζεσταίνει την ψυχή και με την ακτινοβολία που εκπέμπει να μπορούμε να επικοινωνούμε με τη φύση, το Θεό και  τους συνανθρώπους μας με δημιουργικές δραστηριότητες,  αγάπη, αλήθεια και ειλικρίνεια, πλουτίζοντας συναισθηματικά τη ψυχή μας έτσι ώστε το αγίασμα να εξουδετερώνει πάντοτε τις οποιεσδήποτε μικρότητες και κακίες, αντιμετωπίζοντας έτσι τις καταστάσεις, με ηρεμία, διάλογο και κριτική, ώστε να παίρνουμε σωστές αποφάσεις μεταλλάσσοντας τις ζήλιες σε υγιή συναισθήματα. 
Στην παρακάτω φωτογραφία από τα εικονιζόμενα πρόσωπα,αναγνωρίσαμε τα παρακάτω ονόματα. 
Υ.Σ. Όποιος γνωρίζει και άλλα πρόσωπα ας τα συμπληρώσει για να  ολοκληρωθεί η ονοματογραφία.  
ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΑΔΕΛΦΕΣ ΜΑΚΡΗ,ΜΠΛΕΚΟΥ
ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ
ΜΠΟΥΡΙΚΑ
ΞΥΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: