Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Η μη αποδοχή κληρονομιάς, η διαφωνία των κληρονόμων στη μοιρασιά, ο ΕΝΦΙΑ, δημοτικά τέλη, φορολογία εισοδήματος και πολλά άλλα που επιβαρύνουν την ιδιοκτησία έχουν ως  αποτέλεσμα η αρχιτεκτονική μας κληρονομιά απαξιώνεται και καταστρέφεται από την υπερφορολόγηση και την αδιαφορία μας.
Σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε τα παλιά κτίσματα μέσα από τις φωτογραφίες. Επειδή έρχονται και εκλογές θα πρέπει οι υποψήφιοι να ενδιαφερθούν για οιρισμένα αρχιτεκτονικά κτίρια, πριν ερειπωθούν και καταστραφούν.
Ο πανδαμάτωρ χρόνος θα δείξει αν σωθεί ή καταστραφεί η αρχιτεκτονική πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο Πολιτισμός μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και το βασικό πλεονέκτημα της Ελλάδας μας, ενώ ταυτόχρονα  αποτελεί τον κύριο άξονα ανάπτυξης σε Εθνικό, Πολιτικό και  Οικονομικό επίπεδο. Στόχος μας είναι η επιστημονική, αξιόπιστη και τεκμηριωμένη προστασία, προβολή και ανάδειξη της τοπικής  ιστορίας μας ,των βυζαντινών μνημείων, των αρχαιολογικών χώρων,  της  μεσογειακής διατροφής, και της σημασίας των αρωματικών φυτών. Επιπλέον επιδιώκουμε να αναδείξουμε και να    αναβαθμίσουμε την κτιριακή  και τεχνολογική υποδομή  να δημιουργήσουμε  πολιτιστικές διαδρομές, να βελτιώσουμε την επισκεψιμότητα και αναγνωσιμότητα, να αναβαθμίσουμε τις υπηρεσίες και τις υποδομές και να εντάξουμε κάποια στοιχεία από αυτά στην σύγχρονη πολιτιστική ζωή. Οφείλουμε επίσης να  αξιοποιήσουμε  την Τοπική Παράδοση και το Πολιτιστικό Δυναμικό της περιοχής μας με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση της πολιτείας, του υπουργού πολιτισμού, των 2 εφορειών του νομού Μεσσηνίας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Μεσσηνίας, αλλά και με την συμβολή ειδικών επιστημόνων του νέου μας μητροπολίτη και άλλων φορέων της πόλης.
Συνδέουμε το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, για να γνωρίσουμε τις ρίζες των προγόνων μας, να διακινήσουμε συναισθήματα  και να τονώσουμε, να  ενισχύσουμε  τον θρησκευτικό τουρισμό που βρίσκεται σε υποτονικό στάδιο.




























































Δεν υπάρχουν σχόλια: