Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

Έναρξη Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία»

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 
Διεθνές επιστημονικό συνέδριο με θέμα "Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία".Διερευνώντας το δυτικό παρελθόν της Πελοποννήσου» διοργανώνει στην Καλαμάτα, το τριήμερο 7 με 9 Ιουνίου, η Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών.

Οι εργασίες του συνεδρίου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο «Elysian Luxury Hotel and Spa», στην δυτική παραλία της Καλαμάτας (στον συνοικισμό Κορδία) και θα αρχίσουν στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής 7 Ιουνίου.



 Η ΑΦΙΣΣΑ
 ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
 Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
 ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΜΑΝΙΑΤΑΚΗ
 ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ

 Η ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ  ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ
 ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ
 Φανή Αντωνέλου(φωνή), Δημήτρη Κούντουρα (μεσαιωνικά φλάουτα και διεύθυνση), Θύμιο Ατζακά (ούτι) και Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιέλα)

Με τον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ξεκίνησε  σήμερα το απόγευμα το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Φράγκοι και Βενετοί στη Μεσσηνία» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.
Στη σημερινή εναρκτήρια ημέρα του Συνεδρίου, που πραγματοποιείται στη συνεδριακή αίθουσα του Elysian Hotel, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ενώ για τη Λατινοκρατούμενη Πελοπόννησο μίλησε η Ακαδημαϊκός Χρύσα Μαλτέζου.
Στη συνέχεια ακολούθησε μουσική εκδήλωση με το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, που παρουσίασε τραγούδια από την εποχή της Φραγκοκρατίας. Το σύνολο αποτελείται από τους Φανή Αντωνέλου(φωνή), Δημήτρη Κούντουρα (μεσαιωνικά φλάουτα και διεύθυνση), Θύμιο Ατζακά (ούτι) και Ηλέκτρα Μηλιάδου (βιέλα)
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Ιταλός πρέσβης Efisio Luigi Marras, ο μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, πολιτικοί ακαδημαϊκοί και πλήθος κόσμου.
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα συνεχιστούν σήμερα  Σάββατο και θα περατωθούν την Κυριακή το μεσημέρι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: