Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

BIOΛΟΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ.ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Ύστερα από τα δυσάρεστα της Χαλκιδικής από το μπουρίνι διάρκειας ολίγων λεπτών,  και πρόσφατα σε   Μάτι,  Μάνδρα,  και σε πολλά άλλα σημεία της γης, θα πρέπει να σεβόμαστε, προστατεύουμε, και νοιαζόμαστε για τον πλανήτη γη, μιας και είναι το σπίτι μας, το οποίο μας επηρεάζει, προσδιορίζει και καθορίζει, για να διατηρείται, συντηρείται και εξελίσσεται η ζωή όλων των εμβίων όντων, και στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται ο άνθρωπος.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στον πλανήτη γη, αντί να περιορίζονται αυξάνουν με δυσάρεστα αποτελέσματα στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Η κλιματική αλλαγή είναι προ των πυλών και θα πρέπει να φυτευτούν πολλά δένδρα.


Υπάρχει η διεπιστημονική-πολυεπιστημονική μεθοδολογία διαδικασία μάθησης.

Ξεφυλλίζοντας το αρχείο μου βρήκα διάφορα χρήσιμα έντυπα και έγγραφα τα οποία θεώρησα σκόπιμο να τα αναρτήσω, μιας και ενδιαφέρουν όλους μας. 
Πρέπει να αξιοποιούμε δημιουργικά το χρόνο μας με δραστηριότητες, γιατί ότι αφήσουμε μας αφήνει.
Μια από της θετικές επιστήμες είναι και η βιολογία η οποία μας διδάσκει τη ζωή όλων των εμβίων όντων του πλανήτη γη, φυτών ζώων, μικροοργανισμών, την ηθολογία τους, την οικολογία τους, τη χρήση τους, και φυσικά την υγεία μας, την οποία πρέπει να φροντίζουμε με σωστή διατροφή, άσκηση και θετική στάση.




ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΤΡΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ ΑΙΓΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΡΙΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ 1998
ΑΓΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΘΕΜΑΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΝΟΘΕΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 1972

Δεν υπάρχουν σχόλια: