Δευτέρα, 27 Απριλίου 2020

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


Εδώ και 5 μήνες έχουν ανατραπεί τα πάντα σε όλα τα κράτη. Κλείσιμο επιχειρήσεων, συνόρων, περιορισμός κυκλοφορίας, θάνατοι, κρούσματα, ΜΕΘ, ανεργία, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, κλείσιμο σχολείων, φροντιστηρίων, γυμναστηρίων,  επιδόματα σε άνεργους, επιχειρήσεις,  οι άνθρωποι με μάσκες γάντια και σε απόσταση μεταξύ τους.
Όλα αυτά τα προκάλεσε ο κορωναιός ο οποίος άλλαξε την καθημερινοτητά μας στον πλανήτη γη, και δεν υπάρχει προβλεψιμότητα πότε θα επανέλθει η κανονικότητα.
.
Το διαπιστώνουμε από το περπάτημα στους δρόμους της Αθήνας ,όπως είναι η Κηφισσίας και η Πανόρμου, η λαική με λιγότερους πωλητές και αγοραστές και οι αναρχικοι άδραξαν την ευκαιρία, πετώντας τρυκάκια με διάφορα συνθήματα.
Οι τιμές καυσίμων έπεσαν, η ρύπανση περιορίστηκε, οικογενειακές ευχάριστες στιγμές,αλλά και δράματα, τηλεεκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.
Ας ευχηθούμε να βρεθούν φάρμακα και εμβόλια για να καταπολεμηθεί  ο κορωναιός, που ανέτρεψε όλα αυτά που μάθαμε στο πανεπιστήμιο για τους ρετροιούς, λόγο της μεταδοτικότητάς του,  των πολλαπλών νοσημάτων πουπροκαλεί, και του χρόνου ζωής.
Απόλαυσα την μετακινησή μου, φωτογραφισα, τη γάτα και τα παπαγαλάκια, και ίσχύει το ουδές καλόν αμιγές κακού, απολαμβάνοντας χρωματα αρώματα και έρημους δρόμους. ΑΘΗΝΑ 24-4-2020.Δεν υπάρχουν σχόλια: