Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ -ΑΣΘΕΝΕΙΑ-ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Σπούδασα της επιστήμη της ζωής, τη βιολογία στο πανεπιστήμιο Πατρών. Έμαθα πολλά , μου έδωσε πολλά, και κάθε οργανισμός αποτελεί ένα διαφορετικό ξεχωριστό σύμπαν. Σύμφωνα με τον ορισμό που διατυπώθηκε στο καταστατικό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (1946) η υγεία είναι «η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι μόνο η απουσία ασθένειας ή αναπηρίας».
Έτσι λοιπόν, η έννοια της υγείας, δεν αποδίδεται μόνο από την ιατρική, αλλά και από άλλους παράγοντες όπως είναι το περιβάλλον, η οικονομία, η εργασία κ.α.

Η υγεία μας εξαρτάται από γενετικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Οι μηχανισμοί του μεταβολισμού, ανοσίας, και ομοιόστασης για τον κάθε οργανισμό δεν είναι εντελώς ίδιοι, και ο κάθε οργανισμός δρα διαφορετικά.

Η διαταραχή της ομοιόστασης προκαλεί την ασθένεια, η οποία μπορεί να είναι θεραπεύσιμη, ελεγχόμενη, ή να προκαλέσει και το θ

Αν οι άνθρωποι ζούσαν και τρέφονταν σωστά ,δεν θα υπήρχε η ιατρική και πολλές άλλες επιστήμες και ειδικότητες που ασχολούνται με την σωματική, ψυχική, πνευματική ,κοινωνική, γιατί δεν θα υπήρχαν οι αρρώστιες, και θα είμαστε πάντοτε υγιείς.

Ότι τρώμε είμαστε και η διατροφή μου το φάρμακό μου και το φάρμακό μου η διατροφή μου.

Στην Πάτρα έτυχε να γνωρίσω τον αείμνηστο γιατρό Δημήτρη Λαμπρόπουλο και έχω στην κατοχή μου το βιβλίο του με τίτλο: Ο καρκίνος και προλαμβάνεται και θεραπεύεται χρησιμοποιώντας  τα φύλλα της ελιάς.

Ο αείμνηστος γιατρός ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ, στο πόνημά του των 62 σελίδων ,όπως γράφει στον τίτλο του βιβλίου του είναι ένας πολύ καλός οδηγός , στο πως να αποφύγουμε την καρκινογένεση, μιας και ο καρκίνος είναι η αιτία θανάτου σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Η διατροφή και ο τρόπος ζωής που μας περιγράφει είναι οι 2 πυλώνες προστασίας της υγείας και  αποφυγή της καρκινογένεσης.

Με τα φύλλα της ελιάς θα πρέπει τα πανεπιστήμια φαρμακευτικής και βιοχημείας . ιδιωτικά εργαστήρια,εντός και εκτός Ελλάδος, και ο ΕΟΦ, από κοινού να μελετήσουν τις φαρμακευτικές-θεραπευτικές ιδιότητες των φύλλων της ελιάς, για να θεραπευτούν τα άτομα που υποφέρουν , και να αξιοποιηθεί το ιερό δένδρο της θεάς Αθηνάς.

Εκτός από την ελιά να μελετηθούν τα αιωνόβια δένδρα ο πλάτανος, η βελανιδιά και πολλά άλλα θεραπευτικά αρωματικά φυτά, μιας και η χλωρίδα της Ελλάδος  σε Ταΰγετο , Όλυμπο, και Κρήτη είναι πλούσια.

Εύχομαι  σε όλους μας καθημερινά να κυκλοφορούν στο κορμί μας οι ενδορφίνες που είναι οι ορμόνες της χαράς, ισορροπίας, αρμονίας, ευτυχίας και ηδονής ,και μακριά από τις κετοχολαμίνες που μας διαλύουν σωματικά, ψυχικά, πνευματικά και κοινωνικά

ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ.

 Χαρακτηριστικά προσώπου , σωματικής διάπλασης, μυική δύναμη , ένστικτα και υλικές ροπές, ενδεχόμενα σωματικά και ψυχικά μειονεκτήματα, βαθμός και είδος ευαισθησίας, συγκινητικότητα, ευαισθησία στις εξωτερικές εντυπώσεις, συναισθηματικές τάσεις, κοινωνικότητα, αντικειμενικότητα, ευθύτητα ,λογικευμένη ενέργεια και ανεκτικότητα, ανθρωπισμός, βαθμός μόρφωσης,   έκταση γνώσεων, πνευματική απληστία,  λογική, θεωρητική επιστημονική και δημιουργική αξία της νόησης, αντανακλαστικότητα και αυθορμητισμός, απληστία εν γένει,  ενέργεια, δραστικότητα, μαχητικότητα, ζήλο για αποκτήσεις, επικρατέστερες τάσεις, ιδιομορφίες, εξαιρετικές προδιαθέσεις.

ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Από την τύφλωση στην ασθένεια

Η προνοσηρή κατάσταση

Επτά ουσιώδεις αρχές

Η αιμάτωση

Η μυική δραστηριότητα

Η ανάπαυση και η ανάπαυλα

Η επίδραση του ψυχισμού

Από ποιόν και από τι εξαρτάται η κατάστασή μου

Ποιος και τι εξαρτάται από την κατάστασή μου

Ο ρόλος των ευνοιών της τύχης

 

ΤΑ ΕΜΦΥΤΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Φυσική ισορροπία και ωραιότητα-ζωτικότητα

Οξύτητα του αντιληπτικού ψυχισμού

Οξύτητα του ενεργητικού ψυχισμού

Διανοητική ανωτερότητα

Ακριβή διαίσθηση

Ομοιογένεια των συνθετικών της ατομικότητας

Οι μορφές της εξωτερικής εύνοιας της τύχης

Ποιότητα του  οικογενειακού περιβάλλοντος

Υλικά μέσα οικογενείας

Δυνατότητα μόρφωσης

Σχέσεις υποστήριξης-αρχικά κεφάλαια

Προσανατολισμός

Ευνοικές περιστάσεις

Παράδοξες εύνοιες

Αυτόματη επιτυχία

 

ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Για να ανοίξουν το δρόμο τους σκοντάφτουν σε εξαιρετικά εμπόδια. Φυσική ασθενικότητα, δύσκολή αφομοίωση, μορφωτική ανεπάρκεια, κληρονομικά ελαττώματα κ.λ.π. Υπερνίκησαν αδυναμίες, υπόταξαν αυθορμητισμούς, κατεύθυναν με περίσκεψηφιλοδοξίες και πράξεις. Οι ικανοτητές του διευρύνονται ενισχυμένες  και ανανεωμένες, από τη δραστήρια εξάσκηση. Και ήρθε η μέρα  που έφτασε στο μέσο βαθμό, και η μέρα που τον ξεπέρασαν. Έτσι ο αντικειμενικός ρεαλισμός, η στοχαστική θετικότητα, η άκαμπτη μαχητικότητα, οπλίζουνμε εκπληκτική αποτελεσματικότητα και τα πιο μέτρια μέσα.




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: