Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γιόρτασαν στην Αθήνα την 50η επέτειο της ίδρυσής τους.

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 Το Χρυσό Ιωβηλαίο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για την 50η επέτειο της ιδρυσής τους γιόρτασε απόψε στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, σε μια λαμπερή εκδήλωση, με παράλληλη τήρηση των μέτρων για τη μη διασπορά του κορονοϊού, η εμιρατινή πρεσβεία στην Ελλάδα, ενώ εμείς στην Ελλάδα, γιορτάζουμε την επέτειο των 200 χρόνων, από την επανάσταση του 1821.

Πήγαμε χτες να γιορτάσουμε το χρυσό Ιωβηλαίο των Η.Α.Ε. οικογενειακά,παρέα με τον Αντώνη από τη Χίο συνεργάτη της κόρης μου , στην περιοχή Πριμέιρα στο Ντουμπάι. Εκεί λειτουργεί αρκετά χρόνια το ελληνικό εστιατόριο Μύθος απολαμβάνοντας ελληνικές γεύσεις,  το οποίο διαχειρίζονται 2 άξια ελληνόπουλα η  Ευαγγελία  από την Κυπαρισσία Μεσσηνίας και ο Ηλίας από την Αφλιλοχία.Έλειπε γιατί με το Ιωβηλαίο και το παγκόσμιο συνέδριο διατροφής της EXPO  μαζί με άλλους σεφ συμμετείχαν στη δημιουργία πιάτων. Το χαρήκαμε γιατί το μαγαζί ήταν κατάμεστο  από  πελάτες έλληνες και άλλων χωρών, γευόμενοι την ελληνική κουζίνα ,και θα πρέπει να γίνει στέκι όλων των Ελλήνων που εργάζονται στα εμιράτα, και να γίνονται διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Μετά το φαγητό και τον καφέ έξω στον προαύλιο χώρο είχαν εκδηλώσεις, δραστηριότητες  για το χρυσό Ιωβηλαίο, έχοντας μικρά περίπτερα με την ιστορία των εμιράτων ,και  για τα παιδιά και τους επισκέπτες προσφεραν δωρεάν την σημαία των εμιράτων,τοπικά προιόντα ,και παιχνίδια. Ένα γεράκι έκλεψε την παράσταση το οποίο έπαιρναν στα χέρια τους μικρά παιδιά ,και φωτογραφίζονταν μαζί του.

Στη σκηνή με μουσική και χορευτικά δρώμενα γιόρταζαν το Χρυσό Ιωβηλαίο και το βράδυ σε πολλές περιοχές των εμιράτων είχαν βεγγαλικά και λέιζερ.

Πήγαμε να τα απολαύσουμε στη ρόδα, αλλά δυστυχώς λόγο μποτιλιαρίσματος επιστρεψαμε σπίτι. Ίσως σήμερα  που είναι αργία να απολαύσουμε το θέαμα.

 

Τα επτά εμιράτα που απαρτίζουν την ομοσπονδία των ΗΑΕ είναι τα εξής:

·         Άμπου Ντάμπι (1.678.000 κάτοικοι)

·         Αϊμάν (258.000 κάτοικοι)

·         Ντουμπάι (1.306.000 κάτοικοι)

·         Ουμ αλ-Καϊγιάν (68.000 κάτοικοι)

·         Ρας αλ-Καϊμά (205.000 κάτοικοι)

·         Σάρτζα (678.000 κάτοικοι)

·         Φουτζέιρα (127.000 κάτοικοι)

Η ημέρα που ενώθηκαν τα 7 εμιράτα, σαν σήμερα το 1971

Το Ομάν και Κατάρ  κυρίως για θρησκευτικούς λόγους δεν συμμετέχουν στην ένωση με τα υπόλοιπα 7 εμιράτα.







































ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΙΩΒΗΛΑΙΟΥ ΤΩΝ 50 ΧΡΟΝΩΝ ΤΩΝ Η.Α.Ε. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ,ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: