Τετάρτη 16 Αυγούστου 2023

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 

Το πρωινό μου ξύππνημα ήταν ευχάριστο γιατί με μεγάλη έκπληξη είδα τα χελιδόνια συγκεντρωμένα στα καλώδια της ΔΕΗ και τα φωτογράφησα.Το απόγευμα με το Μελιγαλαίο φίλο συντοπίτη Χρίστο Πολυτσίδη μέσο Κακοπέτρι ,πήγαμε στον εσπερινό παραμονή της παναγίας να προσκυνήσουμε την εικόνα της Βουλκανιώτισσας. Πλήθος πιστών, ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων γεμάτος  με την καθοδήγηση ης τροχαίας, βρήκαμε και μαζέψαμε ρίγανη  στο χώρο που αφήσαμε το αυτοκίνητο, προσκυνήσαμε, φωτογραφίσαμε,και βοηθειά μας η Παναγία η Βουλκανιώτισσα.Το ευχάριστο είναιότι ολοκληρώθηκε πρόσφατα η ανακαίνιση αναστήλωση της εκκλησίας του μοναστηριού.Επιστρέφοντας για Βαλύρα τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πλησίαζαν στου Τζούμη τη βρύση και είδαμε αρκετές οικογένειες με μικρά παιδιά νε πηγαίνουν απο Βαλύρα με τα πόδια για το μοναστήρι.

Κάναμε μια παράκαμψη πηγαίνοντας στην Παναίτσα της Βαλύρας ,που κάποιοι είχαν ανάψει και τα καντήλια, εκκλησία του ενδέκατου αιώνα χωρίς σηματοδότηση και δυστυχώς είναι στα αζήτητα παρότι είναι μαζί με το άγιο Βλάσση δημοσιευμένα πριν 20 χρόνια , στην τοπική εφημερίδα Σημαία της Καλαμάτας το 2003.

Ανήμερα της Παναγίας πήγα στην εκκλησία στο Καμάρι μεταξύ Βαλύρας-Σκαλας -Αγίου Φλώρου συναντώντας πολλούς φίλους και γνωστούς και το ευχάριστο ήταν ότι οι τοιχογραφίες που είχαν ασβεστωθεί, επανήλθαν με συντήρηση-αποκατάσταση.

Η Παναγία βοηθειά μας , και του χρόνου με υγεία,  και ακολουθεί το φωτορεπορτάζ  με τα χελιδόνια, τη μονή Βουλκάνου με τους πιστούς ,και την κκλησία στο Καμάρι.

1.ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΑ ΧΕΛΙΔΟΝΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ




2.ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ
Η ΒΑΛΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΠΕΤΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΜΙΣΟ

ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΝ




Η ΚΑΤΑΓΙΟΜΗ ΕΛΙΑ.ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΚΟΠΕΤΡΙ






Ο ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑΟΣ







Η ΒΑΛΥΡΑΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΗ ΒΟΥΛΚΑΝΟΥ

Ο ΚΑΚΑΒΟΣΤΗΣ ΜΑΥΡΟΖΟΥΜΕΝΑΣ ΚΑΙ Η ΤΣΟΥΚΑ





3 ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

















Δεν υπάρχουν σχόλια: