Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΤΟ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ 1789 - ; (ΟΚΤΩ ΓΕΝΙΕΣ) ΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ

 TOY ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΜΕΡΟΣ ΔΕΚΑΤΟ
 ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΟΥ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟΥ ΔΕΝΔΡΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ.
Ψάχνοντας τα γενικά αρχεία του κράτους, στις αιτήσεις αριστείων, βρήκαμε την αίτηση για αριστείο του Βασιλείου Λινάρδου, 7 Αυγούστου 1839, δημάρχου του δήμου Δερρών, ετών 48 (υπάρχει το πρωτότυπο φωτοαντίγραφο).Από πληροφορίες είχε ένα αδελφό με το όνομα Γιάννη και ένα γιό ,με το ίδιο όνομα, του οποίου η ιστορία είναι γραμμένη στην εφημερίδα Βαλύρα. Αυτός απόκτησε τα παιδιά Βασίλη, Δημήτρη  Θοδωρή, Χριστίνα και Ευθυμία. Στην ένατη ανάρτηση περιγράψαμε τους απόγονους τουκλάδου του γενεαλογικού δένδρου του  Βασίλη .και σε αυτήν την ανάρτηση θα περιγράψουμε τους απόγονους του Δημήτρη Λινάρδου.
Ο Δημήτρης Λινάρδος (απόγονος 4ης γενιάς) παντρεύτηκε 2 φορές. Η πρώτη του γυναίκα ήταν το γένος Πουλοπούλου (αδελφή του Πουλόγιαννη), που έχει το μεγαλόπρεπο σπίτι, πάνω από τον ενοριακό ναό Άγιο Αθανάσιο), από Βαλύρα, και απόκτησαν τα 3 αγόρια: Τον Αριστομένη, Σταύρο και Ιωάννη. Με τη δεύτερη γυναίκα του Σιάγκρη Δήμητρα,  και αυτή από Βαλύρα, απόκτησαν τα 8 παιδιά: Χρυσαυγή, Κωνσταντίνο, Πάτροκλο, Παναγιώτη, Κατίνα, Σοφία, Καλλίτσα και Σωκράτη.
Επειδή η δεύτερη γυναίκα του ήταν κατά πολύ νεωτερή του, για να την διασφαλίσει , της έγραψε το λεγόμενο «αγροπροίκι», το οποίο ήταν 10 στρέμματα σταφίδα με πηγάδι.Αυτό το έχουμε διασταυρώσει και από τα συμβόλαια που υπάρχουν στο υποθηκοφυλακείο Μελιγαλά, τα οποία θα δημοσιευθούν στην τελευταία ανάρτηση (δωδεκάτη).
Παρατηρούμε ότι από τους  2 γάμους του Δημήτρη αποκτήθηκαν 11 παιδιά. Το πρώτο, ο Αριστομένης,  γεννήθηκε το 1887 και το τελευταίο , ο Σωκράτης, γεννήθηκε το 1917.Βλέπουμε μια διαφορά ηλικίας 30 ετών μεταξύ του πρώτου και του τελευταίου παιδιού, με βάση πάντα το μητρώο αρρένων Βαλύρας.
Στο κοιμητήριο της Βαλύρας υπάρχει ο οικογενειακός τάφος του Δημητρίου Λινάρδου που απεβίωσε το 1922, και κοσμείται με τον καλύτερο  μαρμαρόγλυπτο σταυρό.
Έχουμε και το φωτογραφικό υλικό για τα 7 , από τα έντεκα άτομα, του γενεαλογικού δένδρου , από τον κλάδο του   Δημητρίου Λινάρδου.
Μικρά βιογραφικά απογόνων.
O Αριστομένης ήταν γιατρός, έχει ένα γιό στη Νέα Υόρκη και είναι αρχιτέκτονας. Έφυγε  για την Αμερική, από την Καλαμάτα, μαζί με τον αδελφό του Σταύρο.
Ο Σταύρος   ήταν  δικηγόρος και συμβολαιογράφος στη Νέα Υόρκη,στην Αμερική. Ξαναμετανάστευσε το 1914, σε ηλικία  32 ετών.  Στους Βαλκανικούς πολέμους επέστρεψε με πολλούς βαλυραίους και Έλληνες μετανάστες , για να πολεμήσει .
Ο Γιάννης  ήταν αγρότης, μετανάστευσε στην Αμερική. Τραυματίστηκε από θραύσμα βόμβας, Τo1913, το οποίο τρύπησε το κράνος του και του αφαιρέθηκε κόκκαλο από το κρανίο του, χωρίς να του προκαλέσει θάνατο.Παντρεύτηκε τη Νανώ  Ζακοπούλου από Εύα  και απόκτησαν τα παιδιά Δημήτριο και Χριστίνα. Το όνομα Χριστίνα ήταν η μια από τις αδελφές του παππού του Κουτσογιάννη.
Η Χρυσαυγή παντρεύτηκε τον Κοντόπουλο Μήτσο , από Ανδρούσα. Μετανάστευσαν στην Αμερική. Δεν απόκτησαν παιδιά, και υιοθέτησε την ανιψιά της Χρυσούλα, κόρη της αδελφής της Καλλίτσα .
Ο Κωνσταντίνος (δραχμάς) παντρεύτηκε τη Βασιλική Γεωργίου Τσαγκάρη και απόκτησαν το μοναχογιό Ιωάννη. Ήταν αρχοντικός άνθρωπος και μιλούσε πάντα στην καθαρεύουσα.
Αναφέρουμε τρείς φράσεις από τις πολλές που είχε ειπεί.
-Μία αιξ (γίδα) , έφαγε  τας μαρόλας (μαρούλια) 200 δραχμάς εκάστη και από τότε του έμεινε το παρατσούκλι Δραχμάς.
-Τι κοστίζει να μου αρόσεις τον αγρό; Και επειδή του ζήτησε μεγάλη τιμή η απάντηση ήταν: Άπελθεν να διαβώ.
-Εδιέβην εις τον αγρόν ίνα περισυλλέξω χόρτα και ακούω αίφνης, φριστ από εδώ-φριστ από εκεί. Δεν ήτο όφις, ήτο μια σαύρα και προσεπάθει να με κατασπαράξει. Τότε λακτίζω αυτήν εις την κεφαλήν και πίπτει κάτω νεκρά. Πολλοί τον ειρωνεύονταν, για αυτά που έλεγε και τον έλεγαν θαλασσοκουνημένο, από τα ταξίδια του πού έκανε  με πλοίο στην Αμερική.
Πήγαιναν στο σχολαρχείο, στην Ανδρούσα μαζί με τον εξαδελφό του, Ιωάννη Λινάρδο του Θεοδώρου. Κάποια ημέρα πήγαν οι γονείς τους να ρωτήσουν το σχολάρχη  και η απάντηση του σχολάρχη ήταν ,ότι είχε ημέρες να τους ιδεί. Πήγαν στο δωματιό τους  και δεν τους βρήκαν ούτε εκεί. Ρωτώντας μια γειτόνισσα τους πληροφόρησε, ότι συχνάζουν σε μια οικία, όπου δούλευαν δύο όμορφες κοπέλες στους αργαλειούς.
Ο  αστυνομικός Ιωάννης παντρεύτηκε την Αικατερίνη Αναστασίου Στασινοπούλου ,από Λάμπαινα και απόκτησαν τα παιδιά Κωνσταντίνο και Βασιλική. Η Βασιλική παντρεύτηκε το βαλυραίο  γιατρό Αθανάσιο Χατζή και απόκτησαν μια κόρη. Ήταν ένας πολύ καλός γιατρός, μοναχοπαίδι και πέθανε πολύ νέος.
Ο Πάτροκλος Λινάρδος  γεννήθηκε το 1903, και παντρεύτηκε τη Σταυρούλα Αναστασίου Ραμογιαννόπουλου  γεννηθείσα το 1907.
Απόκτησαν τα παιδιά
Δημήτριο 1930
Νικόλαο 1931
Αφροδίτη 1933
Καλίτσα 1936
Αναστάσιο 1946 και
Βασίλειο 1949
Τον Πάτροκλο Λινάρδο βάπτισε και στεφάνωσε ο Δημήτριος Λύρας, (πατέρας του βιολόγου καθηγητή Γιάννη Λύρα)  και  βάπτισε τον πρωτότοκο γιό του Δημήτρη, που διαμένει στη Λάμπαινα.
Ο Δημήτριος παντρεύτηκε τη Σταυρούλα (Βούλα) Θεοφιλοπούλου, από Λάμπαινα Μεσσηνίας, της οποίας ο πατέρας ήταν γραμματέας της κοινότητας Λαμπαίνης (Λάμπαινα, Αριστοδήμειο, Βουρνάζι). Απόκτησαν τα παιδιά Πάτροκλο και Νικόλαο.
Ο Πάτροκλος παντρεύτηκε τη συναδελφό του γεωπόνο , Ευσταθία Αθανασοπούλου, από το Μήλα Μεσσηνίας και απόκτησαν τα παιδιά Δημήτρη (απόφοιτο του χημικού Πατρών και φοιτητή της φαρμακευτικής) και το Βασίλη (φοιτητή του πολυτεχνείου Πατρών).
Ο Νικόλαος (ιπτάμενος μηχανικός της Ολυμπιακής), παντρεύτηκε τη Μαριάνθη Κακουλάκη, από Αθήνα(δημοτική υπάλληλο δήμου Αθηναίων) και απόκτησαν τα παιδιά Δημήτρη (φοιτητής στην Πάτρα, στο τμήμα επιστήμης τέχνης υλικών) και  Αλέξανδρο, μαθητή γυμνασίου.
Η Αφροδίτη παντρεύτηκε τον Ηλία Μαρινόπουλο, από Σκάλα Μεσσηνίας, στη Μελβούρνη Αυστραλίας, και απόκτησαν τα παιδιά Γεώργιο και Άννα, παντρεμένα και έχουν από 2 παιδιά .
Η Καλλίτσα ή Πιπίτσα παντρεύτηκε το Μακρή Νικόλαο, από Καλαμάτα, στη Μελβούρνη Αυστραλίας, και απόκτησαν τα παιδιά Πάτροκλο και Παναγιώτη. Ο Πάτροκλος είναι παντρεμένος και απόκτησε 2 παιδιά.
Ο Αναστάσιος είναι παντρεμένος ,στη Μελβούρνη Αυστραλίας, και απόκτησε τα παιδιά Πάτροκλο και Γιώργο.
Τέλος το έκτο παιδί ο Βασίλης είναι και αυτός παντρεμένος, στη Μελβούρνη Αυστραλίας και απόκτησε τα 2 κορίτσια Ολυμπία και Πατρικία.
Ο Νικόλαος παντρεύτηκε τη Βασιλική Θεοδώρου Κωσταρέλου και απόκτησαν τη μοναχοκόρη Σταυρούλα., παντρεμένη στην Καλαμάτα με τον …και απόκτησαν μια κόρη.
Ο Παναγιώτης παντρεύτηκε τη Μερόπη, από τη Χίο. Απόκτησαν τη μοναχοκόρη Ισιδώρα, η οποία κατοικεί στην Αθήνα. Υπηρέτησε στην αστυνομία πόλεων.
Η Κατίνα και η Σοφία πέθαναν σε ηλικία 16 και 14 ετών αντίστοιχα, από γρίπη, το 1918.
Η Καλλίτσα παντρεύτηκε το βαλυραίο Κώστα Φεφόπουλο,από Βαλύρα και απόκτησαν τα παιδιά: Δήμητρα, Δημήτρη, Γωγούλα, Κατίνα και Χρυσαυγή.
Τέλος ο Σωκράτης παντρεύτηκε τη βαλυραία Γεωργία Μπούτου και απόκτησαν τα παιδιά: Δήμητρα, Παναγιώτα, Σοφία και Δημήτρη.
H Δήμητρα, νηπιαγωγός παντρεύτηκε το μαθηματικό Γιώργο Λυμπερόπουλο, από το Φίλια Μεσσηνίας και απόκτησαν τα παιδιά: Ιωάννα, Γεωργία και Χρίστο. 
1.Η Ιωάννα είναι διερμηνέας-Μεταφράστρια  Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας  του Ιονίου Πανεπιστημίου.
2. Η Γεωργία είναι Λέκτορας Πυρηνικής Φυσικής της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών και παντρεμένη με τον Ηλία Σκαλκίδη Διδάκτορα Βιοϊατρικής τεχνολογίας και  Πληροφορικής .
3. Ο Χρήστος- Ευστάθιος επί πτυχίω Φυσικός της Φυσικομαθηματικής σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με ερευνητικό έργο στη Μαθηματική μοντελοποίηση των Νευροεπιστημών,  στο ΙΤΕ Ηρακλείου Κρήτης.
Η Παναγιώτα παντρεύτηκε τον Γιάννη Τζωρτζάκη, από Αθήνα,  και απόκτησαν τα παιδιά: Γιώργο και Μαρία
Η Σοφία παντρεύτηκε τον Νικόλαο Σαμαρά, από Αθήνα, και απόκτησαν τα παιδιά: Ελευθέριο και Σωκράτη.
Τέλος ο Δημήτρης παντρεύτηκε την  Ευδοκία Τσιμπανογιάννη και  απόκτησαν τα 3 παιδιά: Σοφία, Γεωργία και Σωκράτη.
Ο Σωκράτης ήταν χωροφύλακας και στο δεύτερο αντάρτικο, στον εμφύλιο στο Κιλκίς σώθηκε με άλλον ένα συναδελφό του, ενώ οι άλλοι σκοτώθηκαν επί τόπου. Ήταν μισοζωντανοί στο χαράκωμα καταπλακωμένοι με  χώμα, από τις νάρκες των ανταρτών.
Ο μπαξέ  τους κάτω από το σπίτι είχε στέρνα η οποία είχε επαφή με το αυλάκι και γέμιζε νερό, το οποίο έπαιρναν με λάντζα και πότιζαν τα καλοκαιρινά τους κηπευτικά και νερό για τη λάτρα του σπιτιού και τα ζώα . Με το νερό του αυλακιού έμπαιναν μέσα στη στέρνα ψάρια, χέλια, καβούρια φίδια, νεροχελώνες, βατράχια και ότι άλλο ζώο είχε το νερό του αυλακιού. Μια ημέρα ψαρεύαμε με πεταχτό και απόχη πιάνοντας μενίδες.  Η δίδυμη αδελφή μου Άννα είχε ρέντα και έπιανε πολλά ψάρια  τριχέους, ιταλούς και χαμοσούρτια. Από τη ζήλια του ο Σπύρος Σταυριανόπουλος της έσπρωξε και την πέταξε στη στέρνα. Της έδωσα το καλάμι , πιάστηκε και ήταν  πάνω στην επιφάνεια του νερού της στέρνας. Έβαλα τις φωνές και τη βγάλαμε μαζί με τον Ανδρέα Μπαρακάρη, ο οποίος έμενε δίπλα και άκουσε ε τι γινόταν.
Ο μπαξές του Λινάρδου και ο δικός μας ήταν παράδεισος και τα Λυράκια-Λιναρδάκια, ζήσανε από αυτούς τους μπαξέδες, γιατί η κάθε εποχή είχε τα δικά της φρούτα και λαχανικά, και ότι απέμενε ταΐζαμε τα οικόσιτα ζώα μας.Βιώναμε με τις αισθήσεις μας, τους ήχους,τα χρώματα και τα αρώματα των εποχών, και το αυλάκι ήταν χώρος ψωχαγωγίας, μπάνιου, και ψαρέματος. Η λάτζα ήταν το εργαλείο που πότιζαν  το μπαξέ και ήθελε τέχνη στο ανέβασμα-κατέβασμα του κουβά.
 
Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ,ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΜΟΥ ΦΙΛΟ, ΛΑΚΗ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟ(ΤΣΟΥΡΟΥΧΗ)
3 ΣΥΓΓΕΝΕΙΕΣ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΣΕ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ.ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΚΟΡΗ ΚΑΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Η ΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
Η ΝΥΦΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,ΣΥΖΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ

Η ΣΟΥΠΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ,ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
ΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥ
Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ
ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ
ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΥΡΑ
ΤΑ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΒΗ ΣΤΟ ΠΗΓΑΔΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΛΥΡΑ
Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ
Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΛΙΝΑΡΔΟΥ, ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ
Ο ΝΙΚΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΤΟΥ ΦΟΡΤΩΜΕΝΟ ΞΥΛΑ
Ο ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΤΟ,ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ, ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Η ΚΑΛΙΤΣΑ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣ
ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
 TΡΙΤΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΕΦΟΠΟΥΛΟΣ,ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΙΟΝΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΕΙΣ, ΠΡΩΤΟΣ ,ΤΕΤΑΡΤΟΣ ,ΠΕΜΠΤΟΣ ΒΙΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
 Ο ΜΙΚΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΕΦΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΕ ΣΗΚΩΜΕΝΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΥΟ ΜΙΚΡΟΥΣ ΣΤΕΛΙΟ ΜΠΛΕΚΟ ΚΑΙ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ
Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΦΕΦΟΠΟΥΛΟΥ,ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΠΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΣΕ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΙΑΓΚΡΗ ΣΤΟ ΜΠΙΖΑΝΙ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΒΑΛΥΡΑΣ
Η ΧΡΥΣΑΥΓΗ ΛΙΝΑΡΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΑΓΚΡΗ
Η ΛΑΤΖΑ ΠΟΥ ΠΟΤΙΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΞΕΔΕΣ

1 σχόλιο:

Δήμητρα Λινάρδου-Λυμπεροπούλου είπε...

Αγαπητέ Γιάννη , συγχαρητήρια για την όμορφη , επίπονη και γεμάτη συναίσθημα δουλειά σου , να παρουσιάσεις το γενεαλογικό δένδρο της οικογένειας Λινάρδου.Το ταξίδι είναι συναρπαστικό και οι σταθμοί γεμάτοι φάρους...
Διαβάζοντας τα γραφόμενά σου και ψαχουλεύοντας μέσα στο χρόνο τα πρόσωπα και καταστάσεις , με τη μνήμη μου να ανακαλεί το μακρινό παρελθόν , συγκινήθηκα παρα πολύ!
Δήμητρα Λινάρδου-Λυμπεροπούλου.