Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι κάθε πρωί!!!


 Η πρωινή άσκηση και η θετική διάθεση δεν είναι κάτι που εφαρμόζουν πολλοί στη ζωή τους αλλά αξίζει μια εβδομάδα, να το δείτε σαν πρόκληση και να το δοκιμάσετε και μετά να κρίνετε οι ίδιοι το πόσο καλό σας έκανε αυτή η αλλαγή τακτικής.
5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι κάθε πρωίΜην περιμένετε να ξεκινήσετε ξαφνικά με περισσή ενέργεια το πρωινό σας, αν δεν ζορίσετε τον εαυτό σας λίγο. Λίγο σπρώξιμο όλοι το χρειαζόμαστε για να σηκωθούμε από το κρεβάτι και μην ξεχνάτε πως «τρώγοντας έρχεται η όρεξη» ακόμα και στην καλή διάθεση.
Οι παρακάτω συνήθειες, όχι μόνο δίνουν ένα γερό έναυσμα στην ημέρα σας, αλλά σας προδιαθέτουν να εργαστείτε πιο ήρεμα, με λιγότερο άγχος και με ένα σώμα ικανό να ακολουθήσει κάθε σας ιδέα και πόνημα, μέχρι το τέλος της ημέρας.

 5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι κάθε πρωί

1. Πίνετε ζεστό λεμονόνερο
Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τις ευεργετικές ιδιότητες του λεμονόνερου και δε θα χάσουμε την ευκαιρία να ξαναμιλήσουμε γι’ αυτές. Η καλή ενυδάτωση με ένα ποτήρι νερό είναι ένας ιδανικός τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας, ενώ αν το ζεστάνετε και προσθέσετε και χυμό από λεμόνι θα ενεργοποιήσετε από νωρίς τη διαδικασία της πέψης και όλα θα λειτουργήσουν ευκολότερα και ομαλότερα για το υπόλοιπο της μέρας.
 5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι κάθε πρωί
2. Κινηθείτε
Τεντωθείτε, πηγαίνετε για τρέξιμο, κάντε μερικές ασκήσεις γιόγκα ή οτιδήποτε σας ευχαριστεί και ενεργοποιεί το σώμα σας. Δώστε στο σώμα σας την ευκαιρία να ξεκινήσει τη μέρα του δυναμικά, πριν το καθηλώσετε στην καρέκλα του γραφείου, μπροστά από τον υπολογιστή.
 5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι κάθε πρωί
3. Διαλογιστείτε
Ακόμα και αν δεν προλαβαίνετε να πάτε για τρέξιμο, έχετε σίγουρα το χρόνο να σκεφτείτε θετικά και να καθίσετε ακίνητοι για 2 λεπτά αφήνοντας το μυαλό σας να καθαρίσει και τα χείλη σας να χαμογελάσουν. Όσο αμήχανο και ανόητο σας ακουγεται, δηλώστε δυνατά, τις προθέσεις για μια καλή και παραγωγική μέρα και διαπιστώστε αργότερα ότι τελικά είναι.
4. Κάντε πρόγραμμα
Όλοι έχουμε μια λίστα με υποχρεώσεις και εκκρεμότητες, αλλά το θέμα είναι πόσοι από εμάς τις ακολουθούμε εκπληρώνοντας όλα όσα καταγράφουμε σε αυτές. Στην αρχή της εβδομάδας, σημειώστε όσα θέλετε να φέρετε εις πέρας και ανάλογα με τους χρόνους σας και μοιράστε σε κάθε ημέρα και τις αντίστοιχες εκκρεμότητες. Μην έχετε υπερβολικές προσδοκίες από τον εαυτό σας και ασχοληθείτε πρώτα με εκείνα που είναι περισσότερο σημαντικά για εσάς να γίνουν.
Όσο σβήνετε τις υποχρεώσεις από τη λίστα σας, θα νιώθετε λιγότερο αγχωμένοι και περισσότερο ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας. Εάν τα φέρει έτσι η δουλειά και δεν ανταποκριθείτε στο πρόγραμμά σας, χρησιμοποιήστε τη λίστα προς όφελός σας, κάνοντας άλλα πράγματα που έχετε σημειώσει σε αυτή. Σε καμία περίπτωση μην απογοητευτείτε. Ο  μόνος που δίνετε λογαριασμό είναι ο εαυτός σας και όλη αυτή η οργανωσή γίνεται αποκλειστικά για δικό σας όφελος.

5 πράγματα που κάνουν οι υγιείς άνθρωποι κάθε πρωί
5. Φάτε πρωινό και ετοιμάστε κολατσιό
Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι «νηστικό αρκούδι δε χορεύει» και το ίδιο ισχύει και με όσους ξεκινούν την ημέρα τους άφαγοι. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό και πριν φύγετε για τη δουλειά ετοιμάστε και ένα τάπερ για το μεσημεριανό σας. Η κακή συνήθεια να παραγγέλνει όλο το γραφείο μεσημεριανό από την κοντινότερη πιτσαρία πρέπει επιτέλους να κοπεί και να αρχίσετε να τρώτε και πιο υγιεινά και πολύ πιο οικονομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: