Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Φιλοσοφική βάση



Χρειάζεται να καλλιεργήσουμε το μέσα μας, όπως προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε το έξω μας. Χρειάζεται να ελευθερωθούμε από στείρα πρότυπα συμπεριφοράς. Χρειάζεται να γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας, να εκφραστούμε, δίχως φόβο για το πως θα μας δουν οι άλλοι, δίχως φόβο για τον ίδιο μας τον εαυτό. Απαραίτητη η αποδοχή, όχι η κρίση. Χρειάζεται να αυτό-προσδιοριστούμε από μόνοι μας. Αυτό το σύστημα παράγει φόβο και ο φόβος είναι τροφή για αυτούς που είναι δεσμώτες. Πρωτοβουλία, βέλτιστη δημιουργική ικανότητα, ελευθερία, ζωή. Ο δρόμος είναι πάντα ανοικτός. Εμείς βάζουμε εμπόδια, τα εμπόδια δεν υπάρχουν, είναι δυναμικές, δυναμικές για ανάπτυξη.
Όσο μας δίνετε χρόνος σε αυτή την υπέροχη ζωή, ας εκτιμάμε με ευγνωμοσύνη, ας εξερευνούμε με μάτια ανοιχτά, ας ανοίγουμε την αγκαλιά μας στους συνανθρώπους μας και στην ατόφια χαρά της αυθεντικής εμπειρίας του να ζεις υλοποιώντας το όνειρό σου….

O κόσμος μας είναι ένας θαυμαστός κόσμος.
Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όλα συμβαίνουν για κάποιο βαθύτερο λόγο που αδυνατούμε να κατανοήσουμε. Ο λόγος είναι η εξέλιξη.
Είμαστε πλάσματα με μεγάλες δυνάμεις. Δυνάμεις που φοβόμαστε και κρατάμε κρυφές. Δυνάμεις που κάποια στιγμή στην ζωή μας θα αντικρίσουμε.
Έχει έρθει ο καιρός να ανοίξουμε τον εαυτό μας στην ζωή, να εκτεθούμε απέναντι στο άγνωστο, απέναντι στο πεπρωμένο μας.
Αυτός ο κόσμος αλλάζει, εμείς είμαστε αυτοί που τον αλλάζουν.
Χρειάζεται να νιώσουμε με ειλικρίνεια τα βαθύτερα αισθήματα που πάντα καλύπταμε. Χρειάζεται να ψάξουμε την αιτία για την οποία συναντιόμαστε.
Υπάρχει ένας σκοπός για κάθε τι που μας συμβαίνει, για κάθε άνθρωπο που συναντάμε. Μικρές φαινομενικά ασήμαντες πληροφορίες, αποτελούν γέφυρες για μια καινούρια πραγματικότητα.
Κάποιοι έχουν την γνώση. Κάποιοι διαμορφώνουν τον κόσμο με σκοπό να τον ελέγχουν. Ο φόβος είναι το όπλο τους. Και οι οφθαλμαπάτες. Θέλουν να μας κάνουν να νιώθουμε μικροί, ασήμαντοι, αποσυνδεδεμένοι.
Η αλήθεια είναι πως είμαστε πλάσματα με υπέρ δυνάμεις. Είμαστε το φως που διψάει να αστράψει στον ουρανό την πληρότητας.
Αυτή η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη, δεν θα τα καταφέρουν όλοι.
Η μεταμόρφωση συμβαίνει από τα μέσα προς τα έξω.
Αν θέλεις να μάθεις την αλήθεια, θα πρέπει να γίνεις αλήθεια ο ίδιος. “Για να αλλάξουμε τον κόσμο μας, 

πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τις λέξεις μας” – Ρουμί

Για να μπορέσει κάποιος άνθρωπος να εξελιχθεί , στην συνέχεια να συνεργαστεί με άλλους ανθρώπους , και τέλος να μεταμορφώσει βελτιώνοντας τον εαυτό του και το περιβάλλον γύρω του , θα πρέπει να έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει και να εκφράζει ξεκάθαρα τις ανάγκες και τα συναισθήματα του .

Η επικοινωνία λοιπόν είναι το αρχικό θέμα , η βάση , το λογισμικό εάν θέλετε της βιοκοινότητας και του δικτύου που δημιουργούνται .

Η επικοινωνία με τον εαυτό μας , η επικοινωνία με το περιβάλλον μας , με τους συνανθρώπους μας .


Δεν υπάρχουν σχόλια: