Πτήσεις Αετών 2015
και το ήπαρ μιας εξουσίας
Το Κράτος της Βίας και της Τυραννίας είναι εφήμερο.
Αυτό είχε υπ΄όψιν του ο Ζεύς, πατήρ θεών και ανθρώπων και άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του κάλεσε τον  Ήφαιστο να τον βοηθήσει στη γέννηση της Αθηνάς και της Σοφίας.
Γιατί μια σοφή ηγεσία όχι μόνο πρέπει να είναι σοφή για να κυβερνά δίκαια αλλά και να φαίνεται και να δίδει πρώτη το παράδειγμα σωστά.
Η σοφία και ευφυία της Ελληνικής Μυθολογίας,  αν μελετηθεί επισταμένως και αν αποφύγει κανείς θρησκειόπληκτους δογματισμούς, αντινοϊκά θεοκρατικούς, μας οδηγεί σε σοφούς συλλογισμούς και την σοφή εξαγωγή της…. με ένα σφυρί.
Η εξουσία πάντοτε ανησυχεί μη τυχόν ανατραπεί. Η Ιστορία και η Μυθιστορία έχει καταγράψει μεγάλες ανατροπές και μεγάλους επαναστάτες για τη σωστή αιτία.
Από τους πιο σημαντικούς είναι ο Προμηθέας, ο Ηρακλής και ο Οδυσσέας ο καθένας με τον τρόπο του.
Ο Προμηθέας ο προνοητικός εφευρέτης και δωρητής, παρών και ο Ερμής, συνοδευόμενος από το ΚΡΑΤΟΣ και την ΒΙΑ αλυσσοδένεται σε βράχο με άδικη κατηγορία. Ο Αετός, οι έγνοιες, τα προβλήματα της καθημερινότητος καταβροχθίζουν το συκώτι του μέχρι να τον βρεί ο Ηρακλής ο απελευθερωτής με την σωστή ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Ο ύπνος το βράδυ τον βοηθά στην αυτοίαση με την βοήθεια του ΜΟΡΦΕΑ και του Ασκληπιού με την οπλισμένη Αφροδίτη Μορφώ.
Ο Ηρακλής μαζί με τον Οδυσσέα διώκονται αγρίως από δύο θεούς του υδάτινου στοιχείου αγρίων συναισθημάτων του νερού, την Ήρα και τον Ποσειδώνα και 12 Άθλους επιτελούν και από 12 Σταθμούς περνούν.
Και οι δυο ΤΟΞΟ κρατούν.
Ο Προμηθέας δεν αναφέρεται στα Ομηρικά Έπη. Ο Ηρακλής αναφέρεται και  είναι Παρών.
ΠΑΡΩΝ είναι και ο ΑΕΤΟΣ του Διός που πετά αριστερά και δεξιά σε όνειρα κεράτινης ΠΥΛΗΣ αληθινά.
Ο Οδυσσέας Αετός, τον Ευρύμαχο χήνα, κτυπά στο ήπαρ γιατί του το έχει πρήξει όπως λέει μια παροιμία του λαού παλιά.
Ποιος όμως είναι ο Ευρύμαχος;
ΕΥΡΥΜΑΧΟΣ γιός του Πολύβου είναι ο μεγάλος μνηστήρας καταχρηστής, αρχηγικός ΜΝΗΣΤΗΡΑΣ. Ξέρει που σημαδεύει ο Οδυσσέας .Για  τη μεγάλη κλοπή και ύβρη τον κατηγορεί και τον κτυπά στο ήπαρ το παχύ.  Ο  μεγάλος ΥΠΕΡΦΙΑΛΟΣ,
συνέχεια τον Ασκό του Αιόλου ανοίγει σε μέτωμα μάχες τροπολογίες νόμων , παραθυράκια νόμων, τηλεπαράθυρα χωρίς ουσία στόχο και προορισμό  για να αποπροσανατολίζει του ανθρώπου το μυαλό.
Όταν η ΕΞΟΥΣΙΑ γεννήσει την ΣΟΦΙΑ γίνεται ΗΓΕΣΙΑ.
Διαφορετικά είναι ΛΗΣΤΕΙΑ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΥΡΑΝΝΙΑ μικρών και μεγάλων τυράννων χωρίς νόημα ανθρωπιά και ΟΥΣΙΑ.
Όταν η ΕΞΟΥΣΙΑ συναντήσει τον  Άνθρωπο γίνεται ΝΟΗΜΩΝ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ
…εκεί που πετούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΟΙ ΑΕΤΟΙ γιατί ποτέ δεν ήταν » Όρνιθες»  στρουθία   με καμία  ορνιθοασχολία.
Τον Προμηθέα ελευθερώνει ο Ηρακλής που αναζητά ένα πέρασμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ο Ζεύς,  ΔΙΑΥΓΗΣ ΝΟΥΣ ,  τον Οδυσσέα με την κόρη του, την Αθηνά καθοδηγεί με Σοφή ΟΥΣΙΑ …..ενίοτε ΦΑΙΑ, για μία όμορφη καθαρή και δίκαια ΠΟΛΙΤΕΙΑ.
Αστραία, Ιανουάριος 2015, 5