Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Το backstage της ψηφοφορίας για τη Ζωή:

 Ο φανερά αδυνατισμένος Καραμανλής, το ροζ iPad της Ραχήλ, η συγκίνηση [εικόνες]


Το backstage της ψηφοφορίας για τη Ζωή: Ο φανερά αδυνατισμένος Καραμανλής, το ροζ iPad της Ραχήλ, η συγκίνηση [εικόνες]

-A+A
Συγκίνηση, δύο ρεκόρ, πειράγματα, εντυπωσιακές παρουσίες. Η σημερινή ψηφοφορία για πρόεδρο της Βουλής τα είχε όλα.
Τα δύο ρεκόρ της Ζωής
Η πρωταγωνίστρια της σημερινής ψηφοφορίας Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπασε δύο ρεκόρ, αφού εκλέχθηκε με τις περισσότερες ψήφους που έχει λάβει ποτέ πρόσωπο που ανέλαβε αυτή τη θέση, ενώ είναι και η νεαρότερη γυναίκα που εκλέγεται πρόεδρος της Βουλής (μάλιστα, είναι η δεύτερη γυναίκα πρόεδρος της Βουλής, καθώς η πρώτη ήταν η Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη).

Ηδη πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας η κυρία Κωνσταντοπούλου, η οποία είχε ντυθεί κλασικά μεν αλλά φροντίζοντας να δώσει μια νεανική νότα με το θαλασσί μπούστο που φορούσε μέσα από το ταγέρ της, αντάλλαξε με τους περισσότερους από τους συναδέλφους της χειραψίες και φιλιά, ενώ παρακολούθησε όλη τη διαδικασία χαμογελαστή και συνεχίζοντας να χαιρετάει, από το έδρανό της. Οι γονείς της, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Λίνα Αλεξίου, παρακολουθούσαν την ψηφοφορία από τα έδρανα των επίσημων προσκεκλημένων, εμφανώς συγκινημένοι, ενώ τη συνόδεψαν και λίγο αργότερα στο νέο της γραφείο στη Βουλή, όπου έγινε και ειδική τελετή παράδοσης - παραλαβής με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
Αμέσως μετά και μόλις ανέβηκε στη νέα της θέση στο προεδρείο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία της Βουλής, ενώ προτού πει οτιδήποτε αστειεύτηκε λέγοντας τα εξής: «Πριν προβώ στην περαίωση της συνεδρίασης, έχω να κάνω μια παρατήρηση: η θέση του προεδρείου δεν είναι φτιαγμένη για αριστερόχειρες, δεν είπα για αριστερούς...».
Ορκίστηκαν Βαρουφάκης - Τσακαλώτος
Οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και... προσπάθησαν, δεν έκλεψαν την παράσταση από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πώς προσπάθησαν; Ηταν οι δύο βουλευτές που δεν ορκίστηκαν χθες, καθώς βρίσκονταν στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και έτσι ορκίστηκαν σήμερα, χωρίς να αλλάξουν κάτι στον προσωπικό τους ενδυματολογικό κώδικα: Ο κ. Τσακαλώτος χωρίς γραβάτα και ο κ. Βαρουφάκης με ένα μωβ πουκάμισο έξω από το παντελόνι.
Οσον αφορά τους υπόλοιπους υπουργούς και βουλευτές, τα βλέμματα τράβηξαν ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος κάθισε στα υπουργικά έδρανα, ο -για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα χωρίς γραβάτα- φανερά αδυνατισμένος Κώστας Καραμανλής, η Ραχήλ Μακρή με το εντυπωσιακό μοβ πουκάμισό της και τη ροζ θήκη του iPad της, ο Κώστας Ζουράρις με το t-shirt του και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που πέρασε από τα υπουργικά, χαιρέτησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συζήτησε μαζί του επί λίγα λεπτά.
H πρωταγωνίστρια της ημέρας Ζωή Κωνσταντοπούλου:
Συγκινημένος ο Νίκος Κωνσταντόπουλος παρακολούθησε την ψηφοφορία από τα έδρανα των επίσημων προσκεκλημένων:
Ενα χάδι και ένα φιλί στην κόρη του:
O πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα βουλευτικά έδρανα:
Ο Σταύρος Θεοδωράκης τη δεύτερη ημέρα του στη Βουλή χωρίς γραβάτα:
Για δεύτερη ημέρα, ο φανερά αδυνατισμένος Κώστας Καραμανλής στη Βουλή χωρίς γραβάτα:
Η ψηφοφορία είχε ενδιαφέρον...
Ο χαιρετισμός...
...και η σύντομη κουβέντα Τσίπρα-Βενιζέλου:
Στα υπουργικά έδρανα ο Πάνος Καμμένος:
Το ροζ είναι το αγαπημένο χρώμα της Ραχήλ Μακρή -Το προτιμά και για τη θήκη του iPad της:
Πριν από την ψηφοφορία για πρόεδρο της Βουλής ορκίστηκαν βουλευτές οι Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος, που χθες απουσίαζαν καθώς βρίσκονταν στο Βερολίνο για το ραντεβού με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε:
Ο Κώστας Ζουράρις με το μπλουζάκι που έψαχναν όλοι να βρουν τι γράφει. Η απάντηση είναι: «Δείμος Βραχασίου Ελέπολις».
Πάντως το μπλουζάκι τράβηξε την προσοχή και του Κώστα Καραμανλή:
Φωτογραφίες: Eurokinissi, Sooc


Πηγή: Το backstage της ψηφοφορίας για τη Ζωή: Ο φανερά αδυνατισμένος Καραμανλής, το ροζ iPad της Ραχήλ, η συγκίνηση [εικόνες] | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/190446/backstage-tis-psifoforias-gia-ti-zoi-o-fanera-adynatismenos-karamanlis-roz-ipad-tis#ixzz3QyziYkHv

Δεν υπάρχουν σχόλια: