Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

«2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο» 15 έως 18 Απριλίου 2015

Πανελλήνια  Ενωση  Εκπαιδευτικών
για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
     Παράρτημα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                             Καλαμάτα, 3-3-2015
                                                        Αρ. Πρωτ.: 5
  Ταχ. Διευθυν.: Ηροδότου 33α,24100, Καλαμάτα 
E-mail: peekpe.pel@gmail.com
Ηλ. διευθ. : http://peekpepeloponnisou.blogspot.gr
       
«2ο Ανοιξιάτικο Σολείο της Φύσης
         στον Ταΰγετο»
        15 έως 18 Απριλίου 2015
    Οργάνωση: Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου
Προτάσεις για εργαστήρια και συμμετοχές στην οργανωτική επιτροπή.

H Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου (Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση) οργανώνει το  2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στο Ταΰγετο για εκπαιδευτικούς - μέλη της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. από την Πελοπόννησο και από  την υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά την περσινή επιτυχία και τις μοναδικές στιγμές που βιώσαμε όλοι οι συμμετέχοντες προχωράμε στη διοργάνωσή του από την Τετάρτη το μεσημέρι  15  έως και το Σάββατο το μεσημέρι 18 Απριλίου 2015. Σ’ αυτό θα συμμετέχουν   150 εκπαιδευτικούς και θα φιλοξενηθεί  και πάλι στις κατασκηνώσεις του Δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα στον Ταΰγετο,  σε υψόμετρο 1400 μ.  Η οργάνωση  γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τη στήριξη των τοπικών συλλόγων, φορέων και  πολλών ομάδων της Μεσσηνίας.
Το Σχολείο της φύσης θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να  εξερευνήσουν  το περιβάλλον  και να αναπτύξουν μία βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα γίνει προσέγγιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και θα βιωθούν οι τοπικές συνθήκες μέσα από βιωματικές εμπειρίες που αξιοποιούν τα θρησκευτικά, λαογραφικά, αρχιτεκτονικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.
Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε  ποια εργαστήρια θα συμμετέχουν, με βάση και τα ενδιαφέροντά τους., τα οποία θα γίνονται παράλληλα. Το Ανοιξιάτικο Σχολειό της Φύσης οργανώνεται σε εθελοντική βάση από όλους όσους συμμετέχουν  γι’ αυτό και η στήριξή σας θα  είναι καθοριστική για να μπορέσει  να συνεχιστεί και να γίνει θεσμός για την περιοχή μας και την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Συμμετοχή ως εμψυχωτές- επιμορφωτές μέχρι τις 10 Μαρτίου
Ζητάμε από τους συναδέλφους, συνεργάτες και φίλους που επιθυμούν να μοιραστούν μαζί μας τις ιδέες τους, τις γνώσεις τους και τις δεξιότητές τους και  θέλουν να συντονίσουν ένα εργαστήριο στο 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης να μας ενημερώσουν με ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  peekpe.pel@gmail.com για την πρότασή τους, τη διάρκεια και τον αριθμό των ατόμων που επιθυμούν να έχουν.  Να το περιγράψουν με λίγα λόγια και να συμπεριληφθεί στο τελικό πρόγραμμα.
Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή μέχρι τις 10 Μαρτίου
Ζητάμε από τους συναδέλφους, συνεργάτες και φίλους που επιθυμούν να συμμετέχουν στην οργάνωση του 2ου Ανοιξιάτικου Σχολείου να μας το δηλώσουν  με ένα e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση  peekpe.pel@gmail.com . Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα συμμετέχουν στην ομάδα της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου που οργανώνει  τη δράση διαλέγοντας έναν ή και περισσότερους τομείς  ευθύνης (προβολή, επικοινωνία, εθελοντική εργασία στους χώρους, προσφορές και χορηγίες, γραμματειακή υποστήριξη κ.λ.π.). Η συμμετοχή σας και η διαθεσιμότητά σας δεν προϋποθέτει απαραίτητα και τη φυσική σας παρουσία στην Καλαμάτα  μπορεί να είστε και από άλλο τόπο…. υπάρχουν πια τρόποι να δουλεύουμε σαν ομάδα και από απόσταση!
Αιτήσεις συμμετοχής  από τις 20 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου
Θα πρέπει να δηλώσετε εγκαίρως τη συμμετοχή σας , γιατί το ενδιαφέρον είναι ήδη πάρα πολύ μεγάλο.
Τα σχέδια για το φετινό μας Σχολείο είναι εξαιρετικά και με πολλές εκπλήξεις.
Το κόστος συμμετοχής 20 ευρώ .
Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τη περσινή μας βιωματική τριήμερη ζωή στο βουνό, μέσα από το φακό της φίλης και συναδέλφου Δώρας. https://www.youtube.com/watch?v=QGwhn206R7A
Τηλέφωνα επικοινωνίας: ( 6976390430, 6972373426,6936470427,6972612275)
Σύντομα και με τις αιτήσεις
Με εκτίμηση
Για την  Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Πελοποννήσου
  
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σίση  Πλακονούρη                                                                                                   Λίλιαν Καραβά 


Δεν υπάρχουν σχόλια: