Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Από την πολύ πετυχημένη εκδήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Μουσείο Μπενάκη για τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό . Τρεις ημέρες, 30 στρογγυλά τραπέζια, και πολλοί επισκέπτες.Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στο μαθητή μου  Δημήτρη Κουρέτα. που παρουσίασε το φραγκόσυκο με τις βιολογικές του ιδιότητες και τα προϊόντα που μπορούν να προκύψουν.Η Μεσσηνία και το χωριό μου Βαλύρα, έχουν μεγάλη παραγωγή η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί από το φετινο καλοκαίρι.
Στο πανηγύρι της Βαλύρας σε δύο ημέρες θα γίνει η έκπληξη απο βαλυραίο που έχει μπει δυναμικά στην παραγωγή του φραγκόσυκου.Υπομονή μέχρι την Κυριακή 31 Μαίου.









 Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΕΤΑΣ (ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ) ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.




Δεν υπάρχουν σχόλια: