Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Μετά το έπος του ’40 ακολούθησαν τα δυσάρεστα. Εμφύλιοι, εκτοπίσεις, εκτελέσεις, βάζοντας το χεράκι τους και  οι ¨Προστάτες-Δυνάστες, συμμαχοί μας. Έλληνες εναντίον Ελλήνων. Παντού σε όλη την Ελλάδα υπήρχαν 2 στρατόπεδα και οι μεν να μάχονται τους δε. Τελικά βρέθηκε ζημιωμένη και κατεστραμμένη η Ελλάδα και με πολλούς Έλληνες ανάπηρους ,νεκρούς και αγνοούμενους.
Ευτυχώς που υπάρχει και το ντοκουμέντο. Η φωτογραφία. 
Πέρασαν από τότε 66 χρόνια και με την ανάρτηση αυτή μνημονεύουμε τα ονοματά τους.  Μας θυμίζει τις δυσάρεστες εποχές,  στα κολαστήρια της Γυάρου και Λέρου , βαλυραίων γιατί ήταν αντίθετοι με την κυρίαρχη ιδεολογία, της τότε εποχής.
Μας βλέπουν από ψηλά και χαίρονται.Ποτέ ξανά εμφύλιοι,ποτέ ξανά άδικες εκτελέσεις,ποτέ ξανά καταστροφή της Ελλάδος, ποτέ ξανά Πηγάδα του Μελιγαλά, ιδίως τώρα που πολλοί έλληνες βρίσκονται στο στάδιο εξαθλίωσης με τα μνημόνια, κουρέματα, μεσοπρόθεσμα κ.λ.π.
.Εκτός και είναι στο DNA μας που στην αρχαιότητα οι Σπαρτιάτες με τους Μεσσηνίους ,είχαν 400 χρόνια πόλεμο, καθώς και οι πόλεις-κράτη της Ελλάδος ,εμάχετο η μία την άλλη.Όταν όμως ήρθε η απειλή από την Περσία, ενώθηκαν ,  και νίκησαν τους Πέρσες. Οι Μεσσήνιοι δεν συμμετείχαν γιατί ήταν υπόδουλοι στους Σπαρτιάτες.
Γι΄αυτό πρέπει να μαθαίνουμε στο σχολείο τα αληθινά γεγονότα της ιστορίας, για να μην επαναλαμβάνουμε στο μέλλον τα ίδια λάθη.Η Γυάρος (και Γιούρα) είναι ένα κυκλαδίτικο νησί του Αιγαίου Πελάγους μεταξύΤήνουΣύρου και Κέας. Σήμερα το νησί είναι ακατοίκητο. Χρησιμοποιήθηκε σαν τόπος εξορίας στους ρωμαϊκούς χρόνους αλλά και στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας από το 1947 μέχρι το 1952, από το 1955 μέχρι το 1961 και από το 1967 μέχρι το 1974ΤΟ  ΜΕΤΑΛΛΙΟ  ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΑΠΑΓΓΕΛΕΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: