Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου «Η Σταφιδική Εξέγερση του 1935: Ο ατέρμονος “Μεσοπόλεμος” της αγροτιάς»

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ -ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Οι εκδόσεις «Σύγχρονη Σκέψη» προσκαλούν το αναγνωστικό κοινό στην παρουσίαση του βιβλίου του Ηλία Καραμπάτσου «Η Σταφιδική Εξέγερση του 1935: Ο ατέρμονος ‘‘Μεσοπόλεμος’’ της αγροτιάς», που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 18:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολεμικού Μουσείου, λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2. 
Θα μιλήσουν:
1.Δημήτρης Πετρόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής οικονομίας ΤΕΙ Πελοποννήσου.
2.Δημήτρης Κόρδος Πολιτισμολόγος  Μsc υποψήφιος διδάκτωρ πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
3.Γιάννης Δ. Λύρας ιστοριοδίφης, ερευνητής, εκπαιδευτικός και 
4.Ο συγγραφέας του βιβλίου οδοντίατρος Ηλίας Καραμπάτσος.
Χαιρετισμό απευθύνει:
Ο Θεόδωρος Κορμάς, ορθοπαιδικός,συντονιστής διευθυντής ΕΣΥ,νοσοκομείο Αγιος Σάββας, απόγονος πρωταγωνιστών του κινήματος

Συντονίζει:
Ιάσων Στεφάνου, από τις εκδόσεις, Σύγχρονη Σκέψη  
 
Στις 26 Αυγούστου 1935, στην Πύλο της Μεσσηνίας, η μεγάλη Σταφιδική Εξέγερση – η κορύφωση του σταφιδικού κινήματος στη Δυτική και Βόρεια Πελοπόνησσο -πνίγεται στο αίμα από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους.  Με την αφορμή της επετείου των ογδόντα χρόνων από έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς του αγροτικού κινήματος του 20ού αι., το συγγραφικό  πόνημα του Ηλία Καραμπάτσου έρχεται να θυμίσει την ιστορική αυτή «στιγμή» των κοινωνικών αγώνων των μικρών αγροτών και των εργαζόμενων στρωμάτων  της χώρας μας, στο δρόμο της υπεράσπισης και διεκδίκησης των καρπών του μόχθου τους.
Η εκδήλωση που θα διεξαχθεί, αποτελεί μια περιήγηση στην ιστορική πορεία των αγώνων της αγροτιάς σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, μέσα από μαρτυρίες, ομιλίες και φωτογραφικό και αρχειακό υλικό.
 
Με την παράκληση για δημοσίευση ή μετάδοση
Επικοινωνία: Εκδόσεις Σύγχρονη Σκέψη, Μεσογείων 27, Αθήνα, Τ.Κ.: 11526, Τηλ: 210-7711307, Fax: 210-7470153, e-mail: synchroniskepsi@gmail.com, Υπεύθυνος: Ιάσων Ιωάννης Γ. Στεφάνου, e-mail: iasonstefanou@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: