Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Ηχηρόν ράπισμα κατά της Ελλάδος



«Ανίκανη να φυλάξει τα σύνορά της καθώς είναι η Ελλάδα δημιουργεί προβλήματα στους  Ευρωπαίους, με την μετακίνησην μεταναστών και προσφύγων. Να την διώξομεν κλωτσηδόν από την ζώνην Σένγκεν μήπως ησυχάσομεν λιγουλάκι». Με αυτό το σκεπτικόν οι Ευρωπαίοι αδελφοί μας θέλουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις στην Ελλάδα. Μετά την απειλή για έξοδον από την Ευρωζώνην, η οποία είχεν απώτερον σκοπόν να μας αποστεώσει οικονομικώς, τώρα μας απειλούν με έξοδον από την ζώνην της συνθήκης Σένγκεν, επειδή είμαστε ανίκανοι, όπως λένε να φυλάξομεν τα σύνορά μας!!! Έχουν αντιληφθεί ότι τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρώπης; Τι κάνουν αυτοί οι άβουλοι στον τομέαν αυτόν;  Απολύτως τίποτε! Βρήκαν το κορόϊδο και του φόρτωσαν όλα τα βάρη!! Είπαν στην Ελλάδα «πάρε τρία εκατομμύρια Ευρώ και δέξου όσες περισσότερες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών μπορείς.  Κράτησέ τους στην χώραν σου ώστε να έχομεν την ησυχίαν μας εμείς».
Δεν είδαν, δεν αντελήφθησαν, δεν εννοούν ότι η αιτία του κακού  δεν είναι αποκλειστικώς η Ελλάδα αλλά η τουρκία η οποία άνοιξεν τα σύνορά της προς την Συρίαν.με απόλυτην σκοπιμότητα; Και οι στόχοι της επαληθεύθησαν πλήρως. Αφ’ ενός στείλει στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες με σκοπόν να την εξουθενώσει οικονομικώς, αφ΄ εταίρου εισπράττουν  οι δουλέμποροί της πολλά εκατομμύρια Ευρώ κάθε μήνα από το δουλεμπόριον προς την Ελλάδα και το σπουδαιότερον ανάγκασαν την Ευρώπην να προσπέσει στα πόδια της και να την εκλιπαρεί δουλικώς, ενώ εκείνη έδρεπε άπειρα οφέλη.
Ο περιορισμός της συνθήκης Σένγκεν, σημαίνει αυστηρόν έλεγχον των εισερχομένων σε κάθε χώραν, που είναι στην ζώνην αυτήν, όπως η Ελλάδα. Του λοιπού  θα ελέγχονται όλοι. Για την Ελλάδα είναι μάλλον στοχευμένος  ο περιορισμός  αυτός της ελευθέρας διακινήσεως, αφού επιτρέπει χωρίς κανέναν φραγμόν να εισέρχονται στα εδάφη της χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες ημερησίως. Δεν τους άρεσε σίγουρα η φράση του Πρωθυπουργού, ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα! Όμοιες φράσεις είναι βαρύτατες. Και πληρώνομεν το τίμημα. Τα Σκόπια απηγόρευσαν την ελευθέραν μετακίνησην και στείλουν στην χώραν μας τους μετανάστες. Εμείς γιατί δεν τους στείλομεν στην τουρκίαν εφόσον υπάρχει υπερκορεσμός στον τόπον μας; Η τουρκία με το προσφυγικόν κέρδισε τεράστια οφέλη. Εμείς απεναντίας υφιστάμεθα τεράστιες ζημιές, οικονομικές και ηθικές.  Λύσην αρκούντως ικανοποιητικήν είχαμεν προτείνει από τον Ιούνιον. Αδιαφόρησαν οι υπεύθυνοι.  Τώρα δικαιονώμεθα ακόμη για μίαν φορά όταν από τότε  είχαμεν προτείνει την δια του Βοσπόρου διέλευσην των προσφύγων προς Ευρώπην. Αδιαφόρησαν οι πάντες. Νυν υποφέρουν οι πάντες.
Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: