Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016

ΤΡΟΦΟΦΑΡΜΑΚΑ-ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ-ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΦΥΤΑ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά, υγεία και τα καλλίτερα για το 2016.Εύχομαι επίσης  τα τροφοφάρμακα να βρουν τη θέση που τους αξίζει και να προβληθούν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 Η πρώτη μας ανάρτηση ,το 2016 έχει άμεση σχέση με τα τροφοφάρμακα, που έχουν μεγάλες προοπτικές αξιοποίησης, μιας και κατέχουμε τη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά τη Μαγαδασκάρη, και βρίσκεται η αξιοιποιησή τους από τον πρωτογενή τομέα σε ελάχιστα είδη, από τις χιλιάδες που διαθέτουμε.
Το γαιδουράγκαθο, μελισσόχορτο, μέντα, τσουκνίδα, ύσσωπος και μολόχα  είναι μερικά από τα  πολλά τροφοφάρμακα τα οποία φωτογράφισα στο σύνταγμα στην Αθήνα, Καραγεώργη Σερβίας 3,στο μαγαζί Ματσούκα, από το 1959 με σλόγκαν του καταστήματος: Ποιότητα και Παράδοση σε Απόλυτη ισορροπία.
Αυτά τα φυτά στην περιοχή μας είναι στα αζήτητα, γιατί δεν τους δίνουμε σημασία, ενώ στην Αθήνα οι ξένοι το μοσχοπληρώνουν.

Κάποτε θα πρέπει οι άνεργοι και αυτοί που θέλουν να απασχοληθούν επαγγελματικά και να έχουν απασχόληση και να ενισχύσουν το εισοδημά τους ας έλθουν σε επαφή με καταστήματα που εμπορεύονται τροφοφάρμακα-θεραπευτικά-φαρμακευτικά φυτά, να κάνουν συμβολαιογραφική γεωργία μιας και η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα παγκοσμίως μετά τη Μαγαδασκάρη με τα περισσότερα φαρμακευτικά φυτά, από τα οποία τα περισσότερα είναι ενδημικά.Θα έχουν σίγουρα ένα εξασφαλισμένο εισόδημα.
Τι κάνουν οι ΔΗΜΟΙ, ΤΕΙ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΑ,ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ,,ΕΙΔΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ;
.Θα πρέπει κάποτε η ελληνική χλωρίδα να πάρει τη θέση που τις αξίζει και να μπει επίσημα στη διατροφή του κάθε ελληνικού σπιτιού.
Αυτή η ανάρτηση έχει σκοπό να ενημερώσει και ευαισθητοποιήσει άτομα, που θέλουν να ασχοληθούν με τα χιλιάδες θεραπευτικά φυτά που έχει η Ελλάδα και δυστυχώς είναι ακόμη στα αζήτητα. Ο Ταύγετος είναι ένα από τα βουνά της Ελλάδος με πολύ πλούσια χλωρίδα και δυστυχώς έλαχιστα είδη αξιοποιούνται. Η ρίγανη, μέντα, τσάι, αντί να τα κόβουν τα ξερίζωναν με αποτέλεσμα να μειώνεται δραματικά η ποσότητα και σε ορισμένες περιοχές να εξαφανιστούν, γι' αυτό και η πολιτεία έστω και καθυστερημένα, έλαβε μέτρα προστασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια: