Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Λάβαμε από το δάσκαλο Κώστα Τσιγαρίδη το παρακάτω φωτογραφικό υλικό 6 φωτογραφιών με τον ενοριακό ναό του χωριού του  και τις σχολικές   εκδηλώσεις που γίνονται στον περίβολο της εκκλησίας.
Ο ναός αυτός  είναι έργο των λαγκαδινών μαστόρων. Με την ταυτοποίηση των έργων των λαγκαδινών μαστόρων, ασχολούνται τα Άνθη της Πέτρας, με πρωτεργάτη το δραστήριο πανεπιστημιακό Γιάννη Τσιαούση, που κατάγεται από τα Λαγκάδια Αρκαδίας.
Σε συνεργασία με το δάσκαλο από Εύα Μεσσηνίας Γιώργο Αργυροηλιόπουλο, μας έφερε σε επικοινωνία με το συναδελφό του  Κώστα Τσιγαρίδη, ο οποίος μας έστειλε το φωτογραφικό υλικό.
Συγχαρητήρια γιατι διασώζεται -προβάλλεται η Πολιτιστική-Πολιτισμική κληρονομιά της Μεσσηνίας.Πολλά συγχαρητήρια στο δάσκαλο Κώστα Τσιγαρίδη.
Κτυπώντας στο διαδίκτυο: "ΠΛΑΤΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ",υπάρχει αρκετό πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό, για του ιππικούς αγώνες, για το θαύμα του 1940, τον ποταμό Πάμισο,το πέτρινο γεφύρι, και πολλά ενδιαφέροντα για την Πολιτιστική-Πολιτισμική κληρονομιά του χωριού.
Αναρτούμε 2 φωτογραφίες από τις πολλές που υπάρχουν στο διαδίκτυο.













ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ 21-1-2016, ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΔΗ.
ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΝΑΟ ΒΑΛΥΡΑΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΓΡΑΦΗ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΙΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΓΚΑΔΙΝΟΥΣ ΜΑΣΤΟΡΟΥΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: