Τρίτη, 12 Απριλίου 2016

«Πάτρα-Αθήνα για την ανεργία». 3-10\4-2016.ΑΠΟ ΤΗΝ 8ΗΜΕΡΗ ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ .ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Δ. ΛΥΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.
Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία «Πάτρα-Αθήνα για την ανεργία»Έντονα τα συναισθήματα από την 5ωρη συνάντηση στο Σύνταγμα. Συνάντησα παλιούς συναδέλφους, μαθητές,  γνωστούς είπαμε πολλά και τα συναισθήματα ήταν έντονα.Γι' αυτούς ακριβώς τους λόγους ακύρωσα  την παρουσία μου στη δραστηριότητα του Σαββάτου του Πειραματικόυ λυκείου Πατρών και την 3ήμερη εκδρομή που έκαναν οι μηχανικοί στους νερόμυλους Μεσσηνίας.


Η αξιοπρεπής εργασία και ασφάλιση είναι δικαίωμα και εύχομαι η πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων, να ακουστεί από την κυβέρνηση.
Συγχαρητήρια σε όλους που υλοποίησαν την πορεία και να βρεθούν και άλλοι μιμητές.
Η πορεία, με επικεφαλής τον δήμαρχο Πατραίων Κώστα Πελετίδη, έφτασε το μεσημέρι στο Χαϊδάρι και το απόγευμα κατέληξε στο Σύνταγμα.   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Μετά από πεζοπορία οκτώ ημερών

Στο Σύνταγμα έφτασε η πορεία «Πάτρα-Αθήνα για την ανεργία»


«Πάτρα - Αθήνα είναι μόνο η αρχή»  φώναξαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι της πλατείας Συντάγματος, που έφτασαν από νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα έπειτα από οκτώ ημέρες και 220 χιλιόμετρα περπάτημα. 
Αίτημά τους να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, η προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε νοσοκομεία, δήμους, σχολεία.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης «ολοκληρώθηκε σήμερα μια μορφή αγώνα, μια απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας να κάνουμε πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα για το υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα, το θέμα της ανεργίας. Θέλουμε δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα, μέτρα προστασίας των ανέργων. Δεν τερματίσαμε όμως εδώ, διότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας» είπε.
Τόνισε ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα για επερχόμενες απεργίες έως ότου «υλοποιηθούν αυτά που ζητάμε. Παραδώσαμε στην αντιπρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας με την απαίτηση να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους, στην υγεία, την παιδεία και σε όλον τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και να ληφθούν μέτρα που θα προστατεύουν τους εργαζομένους».
Ο κ. Πελετίδης επεσήμανε ότι «μόνο το ΚΚΕ έχει αποδεχτεί τις θέσεις μας και τις καταθέτει ως πρόταση στο Κοινοβούλιο για να γίνει νόμος», ενώ στην ομιλία του ξεκαθάρισε πολλές φορές ότι «περπατήσαμε τόσα χιλιόμετρα για να ακουστεί η φωνή της νεολαίας. Αποδείξαμε ότι η Πάτρα μπήκε μπροστά γιατί αυτή η κινητοποίηση δεν την αγκάλιασε μόνο τους πολίτες της  Πάτρας, αλλά όλους τους Έλληνες. Από όπου περάσαμε η συμμετοχή του κόσμου ήταν τεράστια. Είναι δεκάδες τα εργατικά σωματεία, οι σύλλογοι, οι φορείς που ενώθηκαν μαζί μας. Μας δεσμεύει αυτή η ανταπόκριση. Οι άνεργοι δεν χρειάζονται αισθήματα συμπάθειας, αλλά έργα. Δεν θεωρούμε λύση προγράμματα του ΟΑΕΔ ή τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας» συμπλήρωσε.
Στην συγκέντρωση παρών ήταν κι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος συνοδευόταν από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, και υπογράμμισε ότι «αυτή η συγκέντρωση εδώ στο Σύνταγμα δεν είναι το τέλος της μεγάλης πορείας που είχε αρχή την Πάτρα. Είναι το ξεκίνημα νέων μεγάλων δυναμικών αγώνων από δω και μπρος ενάντια στην ανεργία για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για δουλειά με δικαιώματα για προστασία των ανέργων, για ανατροπή συνολικά όλης της αντιλαϊκής πολιτικής».
Περισσότερο αποφασισμένοι παρά κουρασμένοι δήλωναν οι περισσότεροι διαδηλωτές που η πορεία των 220 χιλιομέτρων τους πείσμωσε, όπως έλεγαν. «Η ανεργία δεν αφορά μόνο την Πάτρα, ούτε μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Κι αν χρειαστεί θα το ξανακάνω» δήλωσε η εκπρόσωπος των εργαζομένων σχολικών φυλάκων, Φρόσω Ανδριανοπούλου.
Στις οκτώ ημέρες της πορείας, οι διαδηλωτές έκαναν στάσεις κάθε τρεις ώρες για ξεκούραση, ενώ διανυκτέρευσαν επτά νύχτες σε αθλητικούς χώρους, στάδια.
Λίγο πριν επιστρέψουν στην Πάτρα οι συγκεντρωμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το χορευτικό τμήμα του Δήμου Πάτρας, αλλά και την συναυλία του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου.
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑΝΝΗ ΛΥΡΑ

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΕΛΙΣΑΒΕΤ
Ο ΠΑΛΙΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΜΟΥ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΜΙΛΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
ΤΟ ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ,ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Ο ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΓΔΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΥ  ΚΑΤΣΙΜΙΓΑ, ΜΕ ΤΟ ΜΩΒ ΝΤΥΣΙΜΟ
ΟΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ
ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: